i10-index20774
:: دوره 5، شماره 2 - ( پاييز و زمستان 1382 ) ::
ناهنجاری لوله عصبی و ارتباط آن با ازدواج فامیلی، قومیت و سن مادر در شهر گرگان
محمدجعفر گلعلی‌پور 1، الهام مبشری ، آرزو میرفاضلی ، محمدعلی وکیلی ، فاطمه کلنگی‌میاندره
مقدمه و هدف: نقایص لوله عصبی یکی از مهم ترین ناهنجاری ها در نوزادان در بدو تولد می باشد. این مطالعه به منظور تعیین میزان نقایص لوله عصبی (NTDS) و انواع آن و ارتباط این ناهنجاری ها با جنس نوزاد، قومیت، ارتباط فامیلی و سن مادر در گرگان انجام گردید. مواد و روشها: این مطالعه بر روی کلیه نوزادان زنده و مرده در طی سالهای 80-1376 از مجموع 26280 تولد با مقایسه با یک نمونه هزار نفری از نوزادان سالم و به صورت توصیفی تحلیلی و مقطعی از نظر شیوع NTD، نسبت جنسی، نوع NTD، ازدواج فامیلی، قومیت و سن مادر در مرکز آموزشی درمانی دزیانی گرگان انجام گردید. داده ها پس از جمع آوری با استفاده از نرم افزار SPSS و به کمک آزمون کای دو اسکوئر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: میزان NTD 3.08 در 1000 تولد و در جنس مذکر 2.78 در هزار و در جنس مونث 3.38 در هزار تعیین گردید. نسبت جنس مؤنث و مذکر 1.31 تعیین گردید. میزان اسپیناپیفیدا، آنانسفالی و آنسفالوسل به ترتیب 1.48، 1.48 و 0.11 در هزار تعیین گردید. میزان NTD بر اساس قومیت 6.78 در هزار، 4.76 در هزار و 2.41 در هزار به ترتیب در گروه قومی ترکمن، سیستانی و فارس بومی تعیین گردید که این اختلاف از نظر آماری معنی دار بوده است (0.05>P). میزان NTD در مادران زیر 20 سال 2.29 در هزار، در گروه مادران 34-30 ساله 3.37 در هزار و در گروه سنی 35 و به بالا 2.54 در هزار تعیین گردید. هم چنین در 29.6 درصد والدین نوزادان مبتلا به NTD دارای ارتباط فامیلی بوده اند. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که میزان NTD در این منطقه بالا بوده و ممکن است در ارتباط با قومیت و بافت جمعیتی منطقه باشد.
واژه‌های کلیدی: آنانسفالی، اسپینابیفیدا، قومیت، جنس، ازدواج فامیلی
متن کامل [PDF 176 kb]   (13800 دریافت)

MJ.Golalipour (Ph.D), E.Mobasheri (M.D), A.Mirfazelei (M.D), MA.Vakili (M.Sc), F.Kolangei (M.D). Neural tube defects in newborns and relation with consanguineous marriage, ethnicity and mother’s age in Gorgan . J Gorgan Univ Med Sci 2003; 5 (2) :30-35

گلعلی‌پور محمدجعفر، مبشری الهام، میرفاضلی آرزو، وکیلی محمدعلی، کلنگی‌میاندره فاطمه. ناهنجاری لوله عصبی و ارتباط آن با ازدواج فامیلی، قومیت و سن مادر در شهر گرگان. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي گرگان. 1382; 5 (2) :30-35