i10-index20773
:: دوره 15، شماره 3 - ( پاییز 1392 ) ::
علل گوش درد اولیه
محمدحسین تازیکی1 ، ناصر بهنام پور 2
1- دانشیار گروه جراحی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان
2- دانشجوی دکتری تخصصی آمار زیستی، عضو هیأت علمی گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی گلستان ، behnampour@yahoo.com
زمینه و هدف : گوش درد می‌تواند به داخل گوش، ساختمان‌های مجاور و یا سایر نواحی در سر و گردن مرتبط باشد که ناشی از عصب‌گیری مشترک است. با توجه به اهمیت دانستن علت گوش درد برای درمان صحیح این مطالعه به منظور یافتن علل گوش درد اولیه در شهر گرگان انجام شد. روش بررسی : این مطالعه توصیفی روی 770 بیمار مراجعه کننده به دلیل گوش درد در شهر گرگان طی سال‌های 90-1389 انجام شد. سن، جنس، نوع شکایت بیمار، سمت مبتلا، نشانه‌های بیماری و اقدامات پاراکلینکی برای هر بیمار ثبت گردید. یافته‌ها : 668 نفر (86.8%) از مراجعین گوش درد اولیه داشتند. 63.9% از بیماران مؤنث و 36.1% مذکر بودند. 39.9% در سمت چپ، 41.3% در سمت راست و 18.8% گوش درد دوطرفه داشتند. شایع‌ترین علت گوش درد اولیه اوتیت اکسترن (64.8%) بود. سایر علل آن شامل اوتیت مدیای حاد (14.5%)، سرومن (14.1%)، اوتیت مدیای مزمن (5.8%)، جسم خارجی (4%) و تروما (3%) بود. نتیجه‌گیری : شایع‌ترین علت گوش درد اولیه اوتیت اکسترن بود.
واژه‌های کلیدی: گوش درد اولیه، اوتیت اکسترن، گرگان
نوع مطالعه: گزارش كوتاه | موضوع مقاله: گوش و حلق و بینی

Taziki MH, Behnampour N. Causes of primary otalgia. J Gorgan Univ Med Sci 2013; 15 (3) :110-113

تازیکی محمدحسین، بهنام پور ناصر. علل گوش درد اولیه. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي گرگان. 1392; 15 (3) :110-113