i10-index20773
فراوانی عوامل قارچی در مبتلایان به رینیت آلرژیک در شهرکرد (1388)
حمیدرضا خضرایی1 ، بهمن خلیلی 2، فروزان گنجی3 ، حسن مقیم4
1- استادیار گروه آموزشی گوش و حلق و بینی، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
2- استادیار گروه آموزشی انگل‌شناسی، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد ، bahman55_khalili@yahoo.com
3- استادیار گروه آموزشی پزشکی اجتماعی، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
4- استادیار گروه آموزشی انگل‌شناسی، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
زمینه و هدف : شناسایی آلرژن‌های شایع در هر منطقه برای پیشگیری و درمان بیماری‌های آلرژیک ضروری است. این مطالعه به منظور تعیین فراوانی عوامل قارچی در افراد مبتلا به رینیت آلرژیک در شهرکرد انجام شد. روش بررسی : این مطالعه موردی - شاهدی روی 62 بیمار مبتلا به رینیت آلرژیک و 62 بیمار با علل غیررینولوژی در دامنه سنی 5-60 سال مراجعه کننده به کلینیک آموزشی گوش، حلق و بینی بیمارستان آیت‌اله کاشانی شهرکرد در سال 1388 انجام شد. از بیماران نمونه‌های خون و ترشحات بینی گرفته شد. سپس میزان IgE نمونه‌های خون با روش ELISA اندازه‌گیری شد. اسمیر مستقیم و کشت از ترشح بینی در محیط کشت سابوره برای وجود و یا عدم وجود قارچ انجام شد. سپس خصوصیات ظاهری کلنی و نیز خصوصیات بیوشیمیایی نوع قارچ مشخص گردید. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار آماری SPSS-16 و آزمون‌های کای‌اسکوئر و تی مستقل تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها : از مجموع 62 بیمار گروه مورد 30 نفر مرد (48.3%) و 32 زن (51.7%) و از مجموع 62 بیمار گروه شاهد 27 مرد (43.6%) و 35 نفر زن (56.4%) بودند. از گروه مورد در 15 نفر (24%) و از گروه شاهد در 5 نفر (8%) پس از کشت ترشحات بینی، قارچ جدا گردید (P<0.05). بیشترین قارچ جدا شده از گروه مبتلا به رینیت آلرژیک 5 مورد (8%) آسپرژیلوس و پس از آن 4 مورد (6.5%) پنی‌سیلیوم بود. در اسمیر مستقیم بررسی قارچ، در 14 نفر (23%) از گروه مورد (6 مرد و 8 زن) و 5 نفر (8%) از گروه شاهد (2 مرد و 3زن) عناصر قارچی دیده شد (P<0.05). بین جنس و درصد رشد قارچ نمونه‌های کشت داده شده در دو گروه مورد و شاهد اختلاف آماری معنی‌داری یافت نشد. میزان IgE در 19نفر (31%) از افراد مبتلا به رینیت آلرژیک بالاتر از 100 IU/mLit بود و این میزان در 3 نفر (4.8%) از گروه شاهد مشاهده شد (P<0.05). نتیجه‌گیری : این مطالعه نشان داد که قارچ‌ها می‌توانند از عوامل ایجاد کننده رینیت آلرژیک باشند.
واژه‌های کلیدی: رینیت، آلرژن، قارچ، آسپرژیلوس، پنی‌سیلیوم
نوع مطالعه: تحقيقي | موضوع مقاله: طب داخلي

Khazraei HR, Khalili B, Ganji F, Moghim H. Prevalence of fungi in patients with allergic rhinitis in Shahrekord, Iran (2009). J Gorgan Univ Med Sci 2013; 15 (1) :85-89

خضرایی حمیدرضا، خلیلی بهمن، گنجی فروزان، مقیم حسن. فراوانی عوامل قارچی در مبتلایان به رینیت آلرژیک در شهرکرد (1388). مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي گرگان. 1392; 15 (1) :85-89