فرهاد رضازاده* 1، رضا رجبی2 ، نورالدین کریمی3 ، آیدین ولی زاده4 ، اعظم محمودپور5 ، امیر حاتمی6
1- کارشناس ارشد حرکات اصلاحی ، rezazade.farhad@gmail.com
2- دانشیار گروه طب ورزشی دانشکده تربیت بدنی، دانشگاه تهران
3- استادیار گروه فیزیوتراپی ، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران
4- عضو هیأت علمی گروه تربیت بدنی ، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل
5- کارشناس ارشد حرکات اصلاحی
6- کارشناس فیزیوتراپی ، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران
چکیده:   (20215 مشاهده)
زمینه و هدف : سندرم درد پاتلوفمورال از جمله شرایط متداولی است که ورزشکاران به آن مبتلا می‌گردند و هدف از روش‌های درمانی عمدتاً بهبود عملکرد عضلات ثباتی مفصل پاتلا می‌باشد. این مطالعه به منظور مقایسه فعالیت الکترومیوگرافی عضله پهن مایل داخلی (VMO) با پهن خارجی طویل (VLL) حین حرکت اسکات با اداکشن ایزومتریک ران ورزشکاران مبتلا به سندرم درد پاتلوفمورال (PFPS) و ورزشکاران سالم انجام شد. روش بررسی : این مطالعه مورد شاهدی روی 16 ورزشکار مرد 30-18 ساله تیم‌های ‌ملی والیبال، هندبال و تکواندو مبتلا به PFPS و 16 ورزشکار سالم در آزمایشگاه بیومکانیک دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، از اول دی‌ماه تا آخر بهمن‌ماه 1388 انجام شد. افراد براساس متغیرهای وزن، قد، سن، رشته ورزشی و غالب بودن اندام تحتانی همتاسازی شدند. فعالیت الکترومیوگرافی عضلات VMO و VLL حین اسکات با اداکشن ران در زوایای 15، 30 و 45 درجه فلکشن زانو ثبت گردید. برای مقایسه عضلات در هر گروه از آزمون آماری تی همبسته و برای مقایسه هر یک از عضلات در زوایای مختلف از ANOVA یکطرفه و آزمون تعقیبی توکی استفاده گردید. یافته‌ها : فعالیت الکتریکی عضلات VMO و VLL ورزشکاران مبتلا به PFPS تنها در زوایه 45 درجه فلکسیون تفاوت آماری معنی‌داری داشت (P<0.05) و در هیچ‌کدام از زوایای فلکسیون ورزشکاران سالم تفاوت آماری معنی‌داری مشاهده نشد. همچنین با مقایسه فعالیت هر یک از عضلات در سه زاویه در هر یک از گروه‌ها، فقط در زاویه 45 درجه فلکسیون اختلاف معنی‌داری در فعالیت VMO و VLL وجود داشت (P<0.05). نتیجه‌گیری : این مطالعه نشان داد که فعالیت الکتریکی عضله VMO حین حرکت اسکات همراه اداکشن ایزومتریک ران در ورزشکاران سالم در زاویه 45درجه فلکشن بیشتر از زوایای دیگر و نیز در ورزشکاران مبتلا به PFPS بیشتر از ورزشکاران سالم می‌باشد.
واژه‌های کلیدی: الکترومیوگرافی، ورزشکار، سندرم درد پاتلوفمورال، عضله پهن مایل داخلی، عضله پهن خارجی طویل
نوع مطالعه: تحقيقي | موضوع مقاله: توانبخشی
* نشانی نویسنده مسئول: نشانی : تهران، خیابان اوین، بلوار دانشجو، بن بست کودکیار، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، گروه فیزیوتراپی ، تلفن و نمابر 22180039 -021.

Rezazade F (MSc), Rajabi R (PhD), Karimi N (PhD), Valizadeh A (MSc), Mahmoodpoor A (MSc), Hatami A (BSc). Electromyographic activity of the vastus medialis obliques and vastus lateralis longus muscles during squat with isometric hip adduction in athletes with patellofemoral pain syndrome and healthy athletes. J Gorgan Univ Med Sci 2012; 14 (1) :66-74

رضازاده فرهاد، رجبی رضا، کریمی نورالدین، ولی زاده آیدین، محمودپور اعظم، حاتمی امیر. فعالیت الکترومیوگرافی عضله پهن مایل داخلی و پهن خارجی طویل حین حرکت اسکات با adduction ایزومتریک ران ورزشکاران مبتلا به سندرم درد پاتلوفمورال و ورزشکاران سالم. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي گرگان. 1391; 14 (1) :66-74

Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4660
Creative Commons License