:: دوره 3، شماره 1 - ( بهار و تابستان 1380 ) ::
میزان آلودگی ماکارونی تولید شده به کلستریدیوم پرفرنژنس در منطقه جاجرود - رودهن
محمد مهدی سلطان دلال* 1، زهره محمدیان ، نوریک غریبیان
چکیده:   (20628 مشاهده)
ماکارونی از جمله فرآورده های غذایی مورد علاقه اکثر خانواده ها بوده و بازار مصرف آن در اکثر نقاط جهان در حال گسترش است، بنابراین سالم بودن آن از لحاظ میکروبی و کیفیت بالای پخت آن، مهم ترین عامل برای مصرف کننده می باشد. از لحاظ سالم بودن محصول از نظر میکروبی، مواد اولیه مورداستفاده باید دارای شرایط مناسب باشند. در بررسی حاضر از 5 کارخانه تولیدی ماکارونی در منطقه جاجرود- رودهن 160 نمونه آب، آرد و ماکارونی به منظور تعیین آلودگی های میکروبی به ویژه آلودگی به کلستریدیوم پرفونژنس گرفته شد. آلودگی آب از لحاظ کلستریدیوم پرفرنژنس شامل 8 نمونه (5 درصد)، آلودگی آرد 3 نمونه (1.87 درصد ) ودرمورد ماکارونی شامل 10 نمونه (6.25 درصد) بود با توجه به نتایج بدست آمده می توانیم آلودگی ماکارونی به کلستریدیوم پرفرژنس را به میزان 85 درصد به آب و 15 درصد به آرد نسبت دهیم. همچنین کاهش شمارش کلی میکروب از 11.87 درصد در مورد آرد به 1.25 درصددر ماکارونی، و کپک از 9.37 درصد در آرد به 0.62 درصد در ماکارونی، نشان می دهد که با رعایت شرایط مناسب در تولید نه تنها ریزسازواره ها افزایش نمی یابند، بلکه کاهش شدید در میزان آنها دیده می شود.
واژه‌های کلیدی: ماکارونی، باکتری های اسپوردار، کلستریدیوم
متن کامل [PDF 913 kb]   (20948 دریافت)
* نشانی نویسنده مسئول: دانشگاه علوم پزشکی تهران، نمابر دانشکده بهداشت : 6462267

M.M.Soltan .Dallal (Ph.D), Z.Mohammadian (M.Sc), N.Gharibian. The investigation to determine the pollution rate of produced Spaghetti to Clostridium Perfringens in Rudehen, Jajrood region . J Gorgan Univ Med Sci 2001; 3 (1) :24-29