دوره 2، شماره 1 - ( بهار و تابستان 1393 1393 )                   جلد 2 شماره 1 صفحات 56-60 | برگشت به فهرست نسخه ها

Noori A, Ghorban Pour M, Adib M, Noori A V, Niazi S. Head lice infestation (Pediculosis) and its associated factors in the rural school students of Kalaleh, in the academic year 1392-93. Jorjani Biomed J 2014; 2 (1) :60-56
URL: http://goums.ac.ir/jorjanijournal/article-1-253-fa.html
نوری عابد، قربانپور مارال، ادیب مهین، نوری اله وردی، نیازی صدیقه. آلودگی به شپش سر و عوامل مرتبط با آن در دانش ‌آموزان مدارس روستایی شهرستان کلاله در سال تحصیلی 93-92. فصلنامه علمی پژوهشی زیست پزشکی جرجانی. 1393; 2 (1) :60-56

URL: http://goums.ac.ir/jorjanijournal/article-1-253-fa.html

1- دانشگاه علوم پزشکی گلستان ، abednori@yahoo.com
2- دانشگاه علوم پزشکی گلستان
3- سازمان آموزش و پرورش
زمینه و هدف: آلودگی به شپش سر یکی از بیماری های شایع در تمام سنین و دارای انتشار جهانی است، به طوری که در مراکز تجمعی مانند مدرسه ها در حد قابل توجهی می باشد. این مطالعه با هدف تعیین شیوع آلودگی به شپش سر و عوامل موثر بر آن در دانش آموزان مدارس روستایی شهرستان کلاله در سال تحصیلی 93-92 انجام شد. روش بررسی: مطالعه حاضر، یک مطالعه مقطعی با رویکرد توصیفی تحلیلی است که جامعه مورد مطالعه، شامل 2500 دانش آموز شاغل به تحصیل در مدارس روستایی شهرستان کلاله می باشد. جمع آوری داده ها از طریق چک لیست پدیکلوزیس و مشاهده مستقیم توسط کارشناسان مجرب جمع آوری شد. داده ها وارد نرم افزار SPSS نسخه 17 گردید و تجزیه و تحلیل شد. یافته ها: 157 نفر (6.28 درصد) از دانش آموزان مبتلا به شپش سر بودند که 147 نفر از آنان دختر بوده اند. بین محل سکونت، شغل ، میزان تحصیلات والدین، بعد خانوار، پایه تحصیلی، وجود حمام در منزل، تعداد دفعات استحمام، تعداد دفعات استفاده از شانه، سابقه ابتلا به شپش سر، وجود یا عدم وجود مربی بهداشت در مدرسه و اندازه موی سر، ارتباط آماری معنی دار وجود داشت (0.05 > P). نتیجه گیری: پدیکولوزیس هنوز هم به عنوان یک مشکل بهداشتی در جوامع با امکانات زندگی و بهداشت پایین مطرح است. شیوع بالای این بیماری در بین دانش آموزان مدارس را می توان با عواملی مثل نبود مربی بهداشت در مدرسه، عدم توجه کافی به رعایت بهداشت فردی ، مرتبط دانست.
واژه‌های کلیدی: شپش سر، دانش آموز، کلاله، روستا
متن کامل [PDF 704 kb]   (3412 دریافت)
نوع مقاله: تحقیقی |
دریافت: 1394/1/20 | پذیرش: 1394/1/20 | انتشار: 1394/1/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله زیست پزشکی جرجانی می باشد.