دوره 1، شماره 1 - ( 7-1391 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 29-23 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

juybari L M, hosseini S F H, Ghana S, Saeedi S, Sanagoo A. The Incidence of Delirium in Patients After Surgery in Recovery Room. Jorjani Biomed J 2012; 1 (1) :23-29
URL: http://goums.ac.ir/jorjanijournal/article-1-197-fa.html
جویباری لیلامهستی، حسینی سیده فاطمه، غنا سامیه، سعیدی سمیرا، ثناگو اکرم. میزان بروز دلیریوم در بیماران بعد از عمل جراحی در اتاق ریکاوری. فصلنامه علمی پژوهشی زیست پزشکی جرجانی. 1391; 1 (1) :23-29

URL: http://goums.ac.ir/jorjanijournal/article-1-197-fa.html


1- دانشیار، دکترای آموزش پرستاری و عضو هیئت علمی دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران
2- دانشجوی کارشناسی پرستاری، عضو کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران
3- دانشجوی کارشناسی مامایی، عضو کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران
چکیده:   (15775 مشاهده)

زمینه و هدف: دلیریوم، اختلالی حاد و گذرا در عملکرد مغز است. گرچه هسته اصلی این سندرم اختلال هوشیاری و نقایص توجه و تمرکز است ولی نقص کلی در تمام عرصه های روانی تفکر، خلق، ادراک، زبان، تکلم، خواب، روانی حرکتی و دیگر حوزه های شناختی دیده می شود. دلیریوم اغلب در اتاق ریکاوری دیده می شود و پیشگویی کننده برای دلیریوم بعد از عمل در بخش است. این مطالعه به منظور تعیین میزان بروز دلیریوم در بیماران بعد از عمل جراحی در اتاق ریکاوری انجام شد.

روش بررسی: این مطالعه توصیفی مقطعی بر روی 75 بیمار بعد از عمل جراحی عمومی و ارتوپدی در اتاق ریکاوری مرکز آموزشی درمانی شهر گرگان در سال 1389، با استفاده از معیار پرستاری غربالگری دلیریوم Nu-DESC انجام شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی کای اسکوئر و آزمون T تجزیه تحلیل شدند.

یافته ها: از 75 بیمار مورد بررسی در اتاق ریکاوری بعد از عمل ارتوپدی و عمل جراحی عمومی 3/53 درصد زن و با میانگین سنی 7/48 سال بودند. میانگین طول مدت عمل 21/129دقیقه بود. 6/26 درصد بیهوشی اسپاینال و 3/73 درصد بیهوشی عمومی داشتند. دلیریوم در 6/30 درصد از کل بیماران مشاهده شد. دلیریوم در 3/21 درصد از بیماران با عمل جراحی ارتوپدی و3/9 درصد از بیماران با عمل جراحی عمومی مشاهده گردید. دلیریوم با متغیر سن، جنس و نوع عمل جراحی ارتباط معنی دار آماری داشت.(p<0/05).

نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که 6/30 درصد بیماران دلیریوم داشتند. بیماران مذکر، مسن و با عمل جراحی ارتوپدی آسیب پذیری بیشتری داشتند. بنابراین ارزیابی معمول دلیریوم در اتاق ریکاوری ممکن است در تشخیص بیماران مبتلا به دلیریوم راهنمایی برای مراقبت مناسب پرستاران از بیماران بعد از عمل جراحی باشد .

واژه‌های کلیدی: دلیریوم، ریکاوری، جراحی
متن کامل [PDF 471 kb]   (11565 دریافت)    
نوع مقاله: تحقیقی | موضوع مقاله: پزشکی عمومى
دریافت: 1393/7/3 | پذیرش: 1393/7/3 | انتشار: 1393/7/3

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله زیست پزشکی جرجانی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Jorjani Biomedicine Journal

Designed & Developed by : Yektaweb