دوره 1، شماره 1 - ( 3-1392 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 41-35 | برگشت به فهرست نسخه ها

Anti-human immunoglobulin G antibody production in rabbits: Comparison of intramuscular and subcutaneous methods. Jorjani Biomed J 2013; 1 (1) :35-41
URL: http://goums.ac.ir/jorjanijournal/article-1-119-fa.html
حبیب زاده عمران وحید، رستگارپور هادی، فتاحی وحید، میترا علمی مریم، نوری حمید رضا، مصطفی زاده امراله. تولید آنتی بادی بر ضد IgG انسانی در خرگوش: مقایسه دو روش تزریق داخل ماهیچه ای و زیر جلدی. فصلنامه علمی پژوهشی زیست پزشکی جرجانی. 1392; 1 (1) :35-41

URL: http://goums.ac.ir/jorjanijournal/article-1-119-fa.html

1- دانشجوی علوم آزمایشگاهی، عضو کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بابل
2- عضو کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی بابل
3- عضو هیئت علمی گروه بیوفیزیک، دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی بابل
4- عضو هیئت علمی گروه میکروبیولوژی و ایمونولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بابل

زمینه و هدف: آنتی هیومن IgG آنتی بادی است که علیه IgG انسان در حیوانات آزمایشگاهی مختلف تولید می شود. در این تحقیق سعی شده است تا علاوه بر ساخت آنتی هیومن IgG، روش های مختلف تزریق آنتی ژن که منجر به تولید بهینه آنتی هیومن گلوبولین می شود مورد بررسی قرار گیرد.

روش بررسی: آنتی بادی توسط روش رسوب دهی با سدیم سولفات از سرم انسان جدا گردید و سپس توسط کروماتوگرافی تعویض یونی با ستون حاوی ژل DEAE Sepharose CL-6B  تخلیص گردید. IgG تخلیص شده با ادجوانت کامل فروند مخلوط شد و به یک گروه سه تایی از خرگوش ها از طریق داخل ماهیچه ای (I.M.) تزریق گردید. گروه دیگری از خرگوش ها آنتی ژن را بصورت زیر جلدی (S.C.) دریافت کردند. بعد از تزریق اول، هر هفته آنتی ژن همراه ادجوانت ناقص فروند نیز به حیوانات تزریق شد. میزان آنتی ژن تزریقی 2/1 میلی لیتر از IgG تخلیص شده با غلظت µg/ml 115 بود. خونگیری از ورید خرگوش ها بعمل آمد و  میزان آنتی هیومن گلوبولین تولید شده توسط روش SRID مورد بررسی قرار گرفت.

یافته ها: نتایج حاصل از آزمایش SRID  نشان داد که قطر هاله ایجاد شده توسط کمپلکس آنتی ژن - آنتی بادی در پلیت حاوی آنتی هیومن IgG که آنتی ژن آن به روش داخل ماهیچه ای به خرگوش ها تزریق شده بود نسبت به روش زیر جلدی بطور معنی داری (50/0>P) بیشتر می باشد. غلظت آنتی بادی بادی تولید شده بر ضدIgG در روش I.M. معادل4/83  میکروگرم بر میلی لیتر و در روش S.C. معادل 28/72 میکروگرم بر میلی لیتر ارزیابی شد.

نتیجه گیری : نتایج حاصل از این مطالعه نشان می دهد که روش تزریق داخل ماهیچه ای IgG انسانی برای تولید آنتی بادی ضد آن نسبت به روش زیر جلدی بسیار موثرتر است.

متن کامل [PDF 1652 kb]   (4276 دریافت)
نوع مقاله: تحقیقی | موضوع مقاله: پزشکی عمومى
دریافت: 1392/11/5 | پذیرش: 1392/11/5 | انتشار: 1392/11/5

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله زیست پزشکی جرجانی می باشد.