خانم سوفیا چنگ، مسئول بخش روابط عمومی شرکت Innolux Corp. (واحد تولید نمایشگر فاکسکان) امروز در مصاحبهای تلفنی به خبرنگار بلومبرگ اعلام کرده است که کارخانه مورد نظر در محوطه پارک علم و فناوری Kaohsiung در جنوب تایوان احداث خواهد شد. نصب تجهیزات و ماشینآلات از ماه آینده شروع میشود و تولید انبوه نمایشگرها از اواخر 2015 آغاز خواهد شد که در نهایت به ایجاد 2300 موقعیت شغلی در کارخانه جدید خواهد انجامید.
خانم چنگ اشارهای به اینکه آیا سفارش دهنده خاصی مورد نظر است و اینکه آیا قراردادی بسته شده، توضیحی ارائه نکرد و تنها به این نکته بسنده نمود که نیاز فوری به چنین ظرفیت تولیدی باعث اینجاد کارخانه جدید شده است. وی هرگز به این نکته اشاره یا آن را تایید نکرد که طرف اصلی قرارداد، شرکت Apple است. اما با توجه به سابقه همکاری طولانی مدت فاکسکان با اپل و همچنین با نظر داشتن این نکته که فاکسکان در حال حاضر خط تولید iPhone ها و iPad های اپل را (در چین) در اختیار دارد ، فرض اینکه اپل به دنبال ایجاد خط تولید اختصاصی نمایشگر برای تولیدات خود است بسیار محتمل به نظر میرسد.
البته اپل با بستن قرارداد برای در اختیار گرفتن انحصاری خط تولید بیگانه نیست. پس از تجربه تلخی که این شرکت در مواجهه با کمبود بدنه فلزی iPhone 5 داشت و باعث شد اپل در اولین روزهای عرضه iPhone 5 با کمبود موجودی مواجه شود، کوپرتینویی ها با چنین قراردادهایی سعی در کنترل بازار و در اختیار گرفتن نظارت کامل بر تولیداتشان نمودند که البته در مواردی همچون TSMC به در بسته خوردند و این شرکت عظیم تایوانی (که نه نیازی به دلارهای اپل داشت و نه با نپذیرفتن پیشنهاد اپل ضرر میکرد) زیر بار نرفت که تجهیزاتش را کاملا در اختیار Apple قرار دهد. البته این اولین بار هم نبود که TSMC با چنین درخواستی مواجه میشد و پیش از این Qualcomm هم در قبال اقدامی مشابه، با جواب منفی TSMC مواجه شده بود.
اما اپلیها توانستند نظر مثبت چشمبادامیهای کرهای را جلب کنند و تولید تراشههای حافظه مورد نیازشان را به Samsung Electronics سپردند. در نوامبر 2013 شرکت GT Advanced Technologies هم حاضر شد با قراردادی 578 میلیون دلاری، Sapphire (یاقوت کبود – ماده سختتر از شیشه و مقاوم در برابر خراشیدگی) مورد نیاز اپل را تامین کند.
البته این شایعه که اپل به دنبال ورود به بازار تلویزیون است نیز در ماههای اخیر بسیار قوت گرفته و تیم کوک نیز در مصاحبه اخیرش با Charlie Rose (مجری با سابقه CBS) با سیاستمداری کامل، تنها به صورت تلویحی به این بازار ابراز علاقه کرد و تلاشهای ماهرانه مجری در بیرون کشیدن حرف از زیر زبان مدیرعامل اپل بینتیجه ماند. حال با وجود چنین قراردادی و با اختیار داشتن کامل خط تولید و مهندسان این شرکت، اپل بابت تولید انبوه این نمایشگرهای احتمالی نیز با مشکلی روبرو نخواهد بود.
خبرنگار بلومبرگ از خانم Carolyn Wu، سخنگوی اپل در پکن هم صحت و سقم این قرارداد را جویا شده که خانم Wu از پاسخ دادن به این پرسش خودداری کرده است.
|