شما در برابر سلامت خود، خانواده و جامعه چه مسوولیتی دارید؟ با رعایت این توصیه ها از سلامت خود و اعضای خانواده تان، مراقبت کنید: • حتما در روز 5 نوبت میوهها و سبزیهای خام را در برنامه غذایی خود قرار دهید. • میوه های تازه را انتخاب کنید. • در هر وعده غذایی حتما در کنار غذا از سبزی ها استفاده کنید. • میوه های تازه یا آبمیوه را به عنوان میان وعده در طول روز مصرف کنید. • بیشتر سعی کنید سالاد را با آبلیمو، آبغوره و یا سس های کم چرب میل کنید. • با صرف سبزیجات همراه وعدههای غذایی یک الگوی خوب برای کودکان باشید. • همواره یک ظرف بزرگ میوه روی میز، کابینت یا در داخل یخچال بگذارید تا با دیدن آن شما و خانواده تان تشویق به مصرف میوه شوید. • هنگام نهار و شام یک ظرف بزرگ سالاد بخورید البته با سس های بدون چربی • سعی کنید میوههای خرد شده و قطعه قطعه شده را سریع مصرف و تا زمان مصرف در یخچال نگهداری کنید. زیرا با پوست کندن و قطعه قطعه کردن و با آسیب به بافت آنها به مرور محتوای ویتامین ها در آن کم خواهد شد. • برای تشویق کودکان به مصرف میوه همواره به عنوان میان وعده مدرسه میوه را در نظر بگیرید و فراموش نکنید که ذائقه کودکان از دوران کودکی شکل می گیرد. • بیشتر از میوههای کامل (با پوست) یا قطعه قطعه بجای آب میوه استفاده کنید، تا بتوانید از فیبرهای رژیمی آنها استفاده کنید. • تنوع را در مصرف میوه ها رعایت کنید. زیرا ترکیب میوه ها نیز با هم متفاوت می باشد. بدین ترتیب ویتامین ها و ترکیبات مختلف را دریافت می کنید. گیلاس و آلبالو و توت با سرطان می جنگند. سیب دارای مقدار زیادی فیبر می باشد. پرتقال و کیوی محتوی مقدار زیادی ویتامینC می باشند. • اگر پوست میوه را جدا کردید از قرار دادن آن در مجاورت هوا خودداری کنید زیرا ویتامینهای آن به خصوص ویتامین C از بین میرود. • آب میوه های طبیعی بخورید و از خوردن آب میوه های مصنوعی پرهیز کنید، زیرا یک لیوان آبمیوه مصنوعی، دارای 10 قاشق چایخوری شکر است و بعضی از آن ها به وسیله آب رقیق شده اند. • میوه های خشک بخورید، زیرا با وجودی که قند زیادی دارند، اما به همان نسبت دارای مقدار فوق العاده زیادی فیبر نیز هستند. • از خوردن میوه هایی که روی دسرها یا شیرینی ها موجودند و به وسیله کرم یا خامه پوشیده شده اند، پرهیز کنید، زیرا با خوردن این میوه ها علاوه بر ویتامین، مقدار زیادی چربی مضر و کالری را وارد بدن خود می کنید. • تا جای ممکن سعی کنید از سبزیجات به صورت خام استفاده کنید . در صورتی که سبزی می بایستی پخته شود آن را به مقدار جزئی و با روغن کم تفت دهید. به خاطر بسپارید که پخت طولانی مدت سبزی از ارزش غذایی آن و ویتامین های موجود در آن می کاهد. • به جای آبپز کردن از دستگاه های بخار پز برای پخت سبزیجات استفاده کنید . زیرا در صورت آبپز کردن سبزیجات، مقدار زیادی از ویتامین های آن از بین رفته و از طریق دور ریز آب پخت از دست می روند. در حالیکه بخارپز کردن به حفظ رنگ، بافت و ارزش غذایی سبزی کمک می کند. • سبزی ها را به مدت زیاد حرارت ندهید و به هنگام پختن در ظرف را ببندید. • کودکان اغلب، غذاهایی را ترجیح می دهند که به صورت جداگانه سرو شود و مخلوط نباشد بنابراین، به جای مخلوط سبزیجات، سبزی ها را بطور جداگانه سرو کنید و از سبزیجاتی که رنگ های قرمز و نارنجی دارند مانند هویج بیشتر استفاده کنید. • قبل از مصرف سبزی ها و میوه ها آنها را به دقت بشویید و ضد عفونی کنید. • میوه هایی را که پوست آنها خوردنی است را با پوست بخورید البته لازم است پوست این میوه ها کاملا شسته شود. • برای پختن سبزی ها از آب کم استفاده کنید، آب حاصل از پختن سبزی ها را در غذا استفاده کنید. • بهتر است سعی کنید سبزی ها را به صورت خام مصرف کنید چون ویتامین های آن بیشتر حفظ می شود.
|