پایگاه اطلاع رسانی خود مراقبتی- صفحه اصلی
مصرف میوه و سبزی تازه

حذف تصاویر و رنگ‌ها

AWT IMAGE

شما در برابر سلامت خود، خانواده و جامعه چه مسوولیتی دارید؟
با رعایت این توصیه ها از سلامت خود و اعضای خانواده تان، مراقبت کنید:
•         حتما در روز 5 نوبت میوه‌ها و سبزی‌های خام را در برنامه‌ غذایی خود قرار دهید.
•         میوه های تازه را انتخاب کنید.
•         در هر وعده غذایی حتما در کنار غذا از سبزی ها استفاده کنید.
•         میوه های تازه یا آبمیوه را به عنوان میان وعده در طول روز مصرف کنید.
•         بیشتر سعی کنید سالاد را با آبلیمو، آبغوره و یا سس های کم چرب میل کنید.
•         با  صرف سبزیجات همراه وعده‌های غذایی یک الگوی خوب برای کودکان باشید.
•     همواره یک ظرف بزرگ میوه روی میز، کابینت یا در داخل یخچال بگذارید تا با دیدن آن شما و خانواده تان تشویق به مصرف میوه شوید.
•         هنگام نهار و شام یک ظرف بزرگ سالاد بخورید البته با سس های بدون چربی
•     سعی کنید میوه‌های خرد شده و قطعه قطعه شده را سریع مصرف و تا زمان مصرف در یخچال نگهداری کنید. زیرا با پوست کندن و قطعه قطعه کردن و با آسیب به بافت آنها به مرور محتوای ویتامین ها در آن کم خواهد شد.
•     برای تشویق کودکان به مصرف میوه همواره به عنوان میان وعده مدرسه میوه را در نظر بگیرید و فراموش نکنید که ذائقه کودکان از دوران کودکی شکل می گیرد.
•     بیشتر از میوه‌های کامل (با پوست) یا قطعه قطعه  بجای آب میوه استفاده کنید، تا بتوانید از فیبرهای رژیمی آنها استفاده کنید.
•     تنوع را در مصرف میوه ها رعایت کنید. زیرا ترکیب میوه ها نیز با هم متفاوت    می باشد. بدین ترتیب ویتامین ها و ترکیبات مختلف را دریافت می کنید. گیلاس و آلبالو و توت با سرطان می جنگند. سیب دارای مقدار زیادی فیبر می باشد. پرتقال و کیوی محتوی مقدار زیادی ویتامینC  می باشند.
•     اگر  پوست میوه را جدا کردید از قرار دادن آن در مجاورت هوا خودداری کنید زیرا ویتامین‌های آن به خصوص ویتامین C از بین می‌رود.
•     آب میوه های طبیعی بخورید و از خوردن آب میوه های مصنوعی پرهیز کنید، زیرا یک لیوان آبمیوه مصنوعی، دارای 10 قاشق چایخوری شکر است و بعضی از آن ها به وسیله آب رقیق شده اند.
•     میوه های خشک بخورید، زیرا با وجودی که قند زیادی دارند، اما به همان نسبت دارای مقدار فوق العاده زیادی فیبر نیز هستند.
•     از خوردن میوه هایی که روی دسرها یا شیرینی ها موجودند و به وسیله کرم یا خامه پوشیده شده اند، پرهیز کنید، زیرا با خوردن این میوه ها علاوه بر ویتامین، مقدار زیادی چربی مضر و کالری را وارد بدن خود می کنید.
•     تا جای ممکن سعی کنید از سبزیجات به صورت خام استفاده کنید . در صورتی که سبزی می بایستی پخته شود آن را به مقدار جزئی و با روغن کم تفت دهید. به خاطر بسپارید که پخت طولانی مدت سبزی از ارزش غذایی آن و ویتامین های موجود در آن می کاهد.
•     به جای آبپز کردن از دستگاه های بخار پز برای پخت سبزیجات استفاده کنید . زیرا در صورت آبپز کردن سبزیجات، مقدار زیادی از ویتامین های آن از بین رفته و از طریق دور ریز آب پخت از دست می روند. در حالیکه بخارپز کردن به حفظ رنگ، بافت و ارزش غذایی سبزی کمک می کند.
•         سبزی ها را به مدت زیاد حرارت ندهید و به هنگام پختن در ظرف را ببندید.
•     کودکان  اغلب، غذاهایی را ترجیح می دهند که به صورت جداگانه سرو شود و مخلوط نباشد بنابراین، به جای مخلوط سبزیجات، سبزی ها  را بطور جداگانه سرو کنید و از سبزیجاتی که رنگ های قرمز و نارنجی دارند مانند هویج بیشتر استفاده کنید.
•         قبل از مصرف سبزی ها و میوه ها آنها را به دقت بشویید و ضد عفونی کنید.
•     میوه هایی را که پوست آنها خوردنی است را با پوست بخورید البته لازم است پوست این میوه ها کاملا شسته شود.
•         برای پختن سبزی ها از آب کم استفاده کنید، آب حاصل از پختن سبزی ها را در غذا استفاده کنید.
•     بهتر است سعی کنید سبزی ها را به صورت خام مصرف کنید چون ویتامین های آن بیشتر حفظ می شود.
 

AWT IMAGE

نشانی مطلب در وبگاه پایگاه اطلاع رسانی خود مراقبتی:
http://goums.ac.ir/find-118.8804.12672.fa.html
برگشت به اصل مطلب