|
|
پایگاه اطلاع رسانی خود مراقبتی- صفحه اصلی
|
کلسترول بالا
|
|
حذف تصاویر و رنگها |
 | شما در برابر سلامت خود، خانواده و جامعه چه مسوولیتی دارید؟ با رعایت این توصیه ها از سلامت خود و اعضای خانواده تان، مراقبت کنید: • برای جلوگیری از افزایش کلسترول، رژیم غذایی سالم، کنترل وزن و افزایش فعالیت بدنی و برنامه منظم ورزشی از اصول اولیه و مهم هستند. • چه غذاهایی را کمتر بخوریم: • کاهش چربی دریافتی، به ویژه چربی های اشباع، و کلسترول یکی از اصول رژیم غذایی مناسب در پیشگیری و کنترل بیماری های قلبی و عروقی است. • لبنیات کم چرب(شیر، ماست، پنیر و ...) را جایگزین لبنیات پر چرب کنید. • از سر شیر و خامه کمتر استفاده کنید. این مواد غذایی حاوی مقادیر زیادی چربی حیوانی هستند و می توانند موجب افزایش کلسترول خون بشوند. • به جای گوشت های پر چرب از گوشت های کم چرب استفاده کنید و چربی قابل رویت گوشت را پیش از پخت تا آنجا که ممکن است جدا کنید. پیش از طبخ مرغ، پوست را از آن جدا کنید. • مصرف گوشت قرمز را کاهش داده و بجای آن از گوشت های سفید مانند مرغ و ماهی استفاده کنید. مصرف 2-3 بار در هفته ماهی توصیه می شود. • در طبخ غذاها از انواع روغن مایع به ویژه روغن زیتون و روغن کلزا و یا کنجد استفاده کنید( برای پختن، نه سرخ کردن). • روغن جامد مصرف نکنید. • غذاهای آماده مانند پیتزا، سوسیس، کالباس، همبرگر، غذاهای سرخ کرده (سیب زمینی سرخ کرده، چیپس و .... ) حاوی مقادیر زیادی چربی هستند. مصرف این نوع غذاها را محدود کنید. • از شیرینی های خامه ای و سس های چرب مانند مایونز کمتر استفاده کنید. با مخلوط کردن ماست کم چرب، آبلیمو، سرکه و یا آب نارنج، کمی نمک و فلفل و سبزی های معطر و روغن زیتون یک سالاد سالم و خوش طعم در منزل تهیه کنید. • کله پاچه، مغز، دل و قلوه و سیرابی دارای مقدار زیادی کلسترول است. مصرف این غذا ها را محدود کنید. • سسهای سفید رژیمی بهتر از سس های سفید معمولی است: یک قاشق غذاخوری از آنها 50 کیلوکالری انرژی در بدن تولید میکنند، برای همین افرادی که حتی کلسترول خون هم دارند، میتوانند به میزان خیلی کم از این نوع سسها بخورند. • اگر مبتلا به بیماری های قلبی- عروقی، چربی خون بالا، فشار خون بالا و چاقی هستید و یا سابقه فامیلی این بیماری ها را دارید، مصرف زرده تخم مرغ را به 3 تا 4 عدد در هفته، چه در داخل غذاها و چه به تنهایی محدود کنید. استفاده از سفیده تخم مرغ مشکلی ایجاد نمی کند. • چه غذاهایی را بیشتر بخوریم: o مصرف میوه ها و سبزی ها را در برنامه غذایی روزانه افزایش دهید، انواع میوه ها و سبزی های تازه سرشار از ویتامین و املاح و موادی به نام آنتی اکسیدان ها هستند که خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهند. از آن جمله سبزی های برگ سبز تیره و میوه های زرد و نارنجی و قرمز بسیار با اهمیت هستند. o در برنامه غذایی روزانه، مقدار کافی شیر و مواد لبنی بگنجانید. کلسیم موجود در شیر و مواد لبنی موجب کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب می شود. با مصرف روزانه دو لیوان شیر کم چرب، یک پیاله ماست کم چرب یا سایر مواد لبنی کم چرب مانند پنیر و کشک می توان کلسیم مورد نیاز را به دست آورد. o از غلات سبوس دار مانند نان جو و سنگک و نان بربری و سایر نان هایی که مطمئن هستید یا با آرد کامل تهیه شده اند، استفاده کنید. o مصرف فیبر غذایی را افزایش دهید، حبوبات، انواع سبزی ها مانند هویج، چغندر، کاهو، کرفس، انواع کلم، و غذاهای سبوس دار که منابع غنی فیبر محلول هستند، کلسترول بد را کاهش می دهند. o مصرف سویا و فرآورده های آن موجب کاهش سطح کلسترول خون می شود. o مصرف سیر و پیاز در کاهش کلسترول و تری گلیسیرید موثر است. • عادت های خوب را در تغذیه خود و خانواده تقویت کنید: o همیشه سر سفره سالاد بگذارید تا همه اعضای خانواده از آن مصرف کند. سالاد را می توان با تنوع بسیار و هر بار با سبزی های گوناگون تهیه کرد. o وجود سبزی خوردن در سفره یکی از عادت های خوب غذایی ما ایرانیان است. با مصرف سبزی های خام، فیبر کافی و انواع ویتامین ها و املاح را به بدن خود برسانید. o اگر شما به سر کار می روید حتما هر روز مقداری میوه شسته شده همراه خودتان بردارید. یک میان وعده سالم را به جای بیسکوییت و یا شیرینی که ممکن است چربی های نامناسبی داشته باشد، جایگزین کنید. o برای کودکان و سایر افراد خانواده هم که صبح از خانه خارج می شوند، میوه و لقمه سالم تهیه و آنها را به خوردن آن تشویق کنید. گرسنگی در خارج از خانه ممکن است موجب مصرف غذاهای نامناسب، فست فود و غذاهای خیابانی شود که اغلب چرب، غیر بهداشتی و برای سلامت زیان آورند. در هنگام خرید مواد غذایی برچسب آن را جهت تعیین میزان و نوع چربی کنترل کنید. o وقتی به رستوران می روید و یا از رستوران غذا سفارش می دهید بخواهید کره و یا مارگارین روی غذای تان نگذارند. کودکان اگر چاق نباشند، به دلیل جنب و جوش بیشتری که دارند می توانند غذا را چرب تر بخورند. o پر فشاری خون و افزایش کلسترول خون فاقد هرگونه علامتی هستند بنابراین شما باید به طور منظم از لحاظ ابتلا به افزایش فشار خون و کلسترول خون بررسی شوید.

|
|
|
|
نشانی مطلب در وبگاه پایگاه اطلاع رسانی خود مراقبتی:
http://goums.ac.ir/find-118.8804.12651.fa.html
برگشت به اصل مطلب
|
| |