بیمارستان پنجم آذر گرگان- دانستنی های پزشکی
رژیم بیماران سلیاک

حذف تصاویر و رنگ‌ها

رژیم غذایی در بیماری سلیاک( عدم تحمل به گلوتن)

«مقادیر بسیار جزئی گلوتن (حتی یک مولکول) به اندازه مقادیر فراوان آن مضر است»
سلیاک نوعی بیماری گوارشی مزمن است که در افراد حساس به گلوتن بروز می‏کند. گلوتن پرتئینی است که در غلاتی مثل گندم، جو، جوی سیاه و چاودار پیدا می‏شود و با تأثیر بر پرزهای روده باعث کاهش جذب غذا و در نتیجه بروز علامتهای مختلف می‏شود. تنها درمان بیماری سلیاک رژیم غذایی فاقد گلوتن برای تمام عمر می‏باشد.
مبتلایان به سلیاک لازم است بدانند که با رعایت برنامه غذایی و حذف کامل غلات غیرمجاز ذکر شده به طور کامل بهبود می‏یابند ولیکن باید تا پایان عمر در پرهیز کامل از چنین غلاتی بوده و برنامه غذایی مناسب خویش را رعایت نمایند.
AWT IMAGE AWT IMAGE

1. حذف منابع حاوی گلوتن(گندم .جو. جودوسر)

2.دقیق خواندن بر چسب مواد غذایی از نظر ترکیبات غذایی حاوی گلوتن پنهان3

3.جایگزین کردن ذرت. سیب زمینی.برنج.سویا .حبوبات.نشاسته.کاساوا و مواد مشابه

مواد غذایی مجاز

1. شیر.خامه.بستنی.سرشیر.ماست ساده.پنیر پنیر خامه ای.پنیر فرایند شده.و غذاهای حاوی پنیر فرایند شده2گوشت. ماهی وماکیان تازه

2. نان ومحصولات پخته حاوی اردنشاسته و سبوس ذرت.ارد حبوبات(لوبیا نخودونخود بوداده.عدس)ارد ارزن.اردونشاسته سیب زمینی.اردوسبوس برنج.ارد سویا.

3. تخم مرغ،عدس ،نخودچی ونخود.لوبیاها.مغز دانه ها.دانه های گیاهان مختلف

4. میوه ها سبزیجات اعم از تازه یخ زده کنسروی و اب ان ها

5. کره مارگارین روغن سبزیجات.خامه سس های سالادخانگی تهیه شده با ترکیبات مجاز.بستنی شربت دسر های ژلاتینی کیک ها کلوچه ها.نان های روغنی تهیه شده با ترکیبات مجاز

6. چای قهوه فوری یا معمولی یا بدون کافئین کاکائو نوشابه های غیر الکلی نوشیدنی های سویا وبرنج

7. عسل مربا ژله مارمالاد شربت ذرت شربت افرا ملاس شکر و پودر شکر (قهوه ای و سفید)

8. ترشی ها چاشنی ها انواع زیتون سس کچاپ خردل خمیر گوجه فرنگی وانیل و ادویه ها گیاهان خالص فلفل سیاه خالص سرکه ها(سیب .انواع سرکه سفید قرمز) سس سویا فاقد گلوتن جوش شیرین مخمر اسپارتام شیرین کننده کم کالری ) و نارگیل

موادغذایی مورد شک و تردید

نوشیدنی کارخانه ای حاوی شیر ،ماست طعم دار ، ماست یخ زده، خامه ترش ، سس های پنیر و پنیر کم چرب، گوشت های فرایند شده صنعتی مثل همبر گر، سس های ساندویچ و گوشت .

کوفته ، گوشت ، کلوچه های گوشتی ، حجم دهنده های محصولات گوشتی ، جانشین های تخم مرغ و تخم مرغ خشک شده

کنسرو های انواع لوبیا ، مغز دانه های خشک و بو داده بسته بندی شده ، سیب زمینی سرخ شده صنعتی و انواعی که در رستوران تهیه می شود

سوپ های کنسروی خشک اماده ، سس های سالاد و برخی از مایونز ها ، فرنی و پودینگ ها ، چای فوری و یا طعم دار ، قهوه طعم دار ،جانشین های قهوه ، نوشیدنی با طعم میوه یا شکلات ، مخلوط های شکلات ، آبنبات، آدامس ، کرم، بیکینگ پودر

مواد غذایی غیر مجاز

نان و محصولات حاوی گندم ، گندم سیاه و جو ، جو دو سر، جوانه گندم ،سبوس گندم، نشاسته گندم و سبوس جو دوسر

بلغور ، سمولینا ، ماکارونی، چیپس های سیب زمینی با طعم های مختلف، سوسیس وکالباس ، انواع گوشت ، ماهی مرغ ماکیان کنسروی، سوپ ها و بستنی های تهیه شده با ترکیبات غیر مجاز ، سس های گوشت تهیه شده با ترکیبات غیر مجاز و پروتئین هید رولیز شده

نشانی مطلب در وبگاه بیمارستان پنجم آذر گرگان:
http://goums.ac.ir/find-104.9566.16439.fa.html
برگشت به اصل مطلب