شرح وظایف واحد بهبود تغذیه جامعه در مرکز بهداشت شهرستان:
1 . پیشگیری از اختلالات ناشی از کمبود ید:
- اجرای ید سنجی خانوارهای روستایی در ویزیت اول سال واستخراج درصد پوشش نمک یددار تصفیه شده در منطقه تحت پوشش
- اجرای یدسنجی از نمک مصرفی دانش اموزان هر6ماه یکبار جهت کنترل نمک خانوار.
- کنترل ونمونه برداری از نمک اماکن عمومی وارسال نمونه به ازمایشگاه مرکزی جهت پایش ونظارت کارخانجات تولید نمک یددار
- اجرای طرح یدسنجی ادرار دانش آموزان در مدارس منتخب جهت ارزیابی میزان دریافت ید در بدن .
- برگزاری کلاسهای اموزشی روش نگهداری واستفاده از نمک یددار وعوارض کمبود ید در گروههای مختلف جامعه.
- برگزاری کمیته IDD (پیشگیری از اختلالات ناشی ازکمبود ید) هر 6ماه یکباردر مرکز بهداشت
2.پیشگیری از اختلالات ناشی ازکمبود آهن:
- توزیع رایگان قطره اهن برای کودکان 24-6 ماهه
- توزیع رایگان قطره مولتی ویتامین برای کودکان زیر2سال.
- توزیع قرص آهن برای زنان باردار.
- هماهنگی در اجرای طرح غنی سازی آرد با آهن .
- اجرای سالانه طرح آهن یاری دختران نوجوان مقطع راهنمایی ودبیرستان به مدت 4 ماه ازسال تحصیلی.
- برگزاری کلاسهای اموزشی درخصوص عوارض کمخونی فقرآهن ومنابع تامین اهن و....
3. بهبود وضعیت رشد کودکان :
- اندازه گیری میزان رشدوزنی –قدی ودورسر کودکان زیر6سال در مراجعات به خانه های بهداشت ومراکز شهری
- شناسایی کودکان دچار تاخیر رشد وانجام اقدامات لازم در جهت بهبود رشد
- برگزاری کلاسهای آموزش عملی تغذیه تکمیلی به مادران کودکان زیر 2سال.
- آموزش روش مقوی ومغذی سازی غذای کودکان.
- تجهیز مراکز وخانه های بهداشت به مواد غذایی اولیه وسایر ملزومات آموزش عملی تغذیه تکمیلی.
- اجرای طرح حمایتی مشارکتی کودکان مبتلا به سوء تغذیه با کمک کمیته امداد واهداء سبد غذایی ماهانه به خانوارکودکان بی بضاعت.
- اجرای طرح توزیع یک وعده غذای گرم در روستا مهدها با همکاری اداره بهزیستی جهت حمایت از رشد کودکان.
4.بهبود وضعیت تغذیه عموم مردم جامعه:
- برگزاری کلاسهای آموزشی آشنایی با اصول صحیح تغذیه به عموم مردم.
- ترویج ایجاد باغچه های سبزیکاری خانگی برای افزایش مصرف سبزیجات .
- آموزش عملی کشت سبزیجات با همکاری جهاد کشاورزی وتوزیع رایگان بذر در بین علاقه مندان.
- هماهنگی با بازرگانی درجهت اصلاح الگوی مصرف روغنها وافزایش درصد توزیع روغنهای مایع وسرخ کردنی.
- اجرای طرحهای تحقیقاتی بررسی الگوی مصرف غذا و....
|