بایگانی بخش برنامه استراتژیک

دسته بندی موضوعی مطالب | جستجوی پیشرفته | تعداد کل مطالب: 1 | تعداد کل بازدید های مطالب: 379 |
نمایش مطالب منتشر شده از تاریخ   تا تاریخ


img_yw_news
چهارشنبه ۵ آبان ۱۴۰۰ -

برنامه استراتژیک

چشم انداز: این مرکز در نظر دارد به عنوان یکی از مراکز معتبر تحقیقات سلامت فراورده های غذایی، دارویی وطبیعی کشور شناخته شود. بیانیه رسالت:  مرکزتحقیقات غلات وابسته به دانشگاه علوم پزشکی گلستان فعالیت رسمی خود را از سال ۱۳۹۴ با برخورداری از محققین و اساتید مرتبط منطقه شروع کرده است ، در سال ۱۳۹۷نام مرکز به سلامت فراورده های غذایی ، دارویی، و طبیعی تغییر پیدا کرد که به صورت گسترده تری به فعالیتهای خود پرداخت ، این مرکز عمدتا ً شامل پژوهش در خصوص سلامت فراورده های  غذایی ، دارویی وطبیعی وعلوم مرتبط با آن است. اهداف اصلی این مرکز عبارتند از: انجام پژوهشهای مرتبط  به سلامت فراورده هایی غذایی و دارویی و ترکیبات طبیعی می باشد. ارزش ها:  این مرکز خود را موظف به رعایت مبانی ارزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شامل رعایت شئونات اسلامی ، اخلاقی ، فرهنگی ، توجه به کیفیت درتمامی عرصه ها، رعایت اخلاق پزشکی و پژوهشی و توجه به قوانین و مقررات کشورمی داند. مقدمه: امروزه ترکیبات طبیعی به عنوان یکی از مهمترین منابع آنتی‌اکسیدان‌ها شناخته شده‌اند. گیاهان و ادویه‌جات، منابعی غنی از ترکیبات آنتی‌اکسیدان‌ها بوده و علاوه بر رنگ، عطر و طعم‌دهندگی، به عنوان نگهدارنده در غذاها و نوشیدنی‌ها نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند. نقش اصلی اثر حفاظتی گیاهان، مربوط به ترکیبات آنتی‌اکسیدانی آنها است که شامل ترکیبات فنلی، فلاونوئیدها، کاروتنوئیدها،‌ مشتقات بنزوئیک اسید، استیلبن‌ها، پروآنتوسیانیدین‌ها، کومارین‌ها، لیگنان‌ها و لیگنین‌ها هستند. در دهه اخیر تحقیقات فراوانی بر روی خاصیت آنتی‌اکسیدانی گیاهان انجام شده است. همچنین بررسی‌های علمی بر روی گیاهان معطر حاوی اسانس و ادویه‌جات مانند زردچوبه،‌ آویشن، زوفا، سرخارگل و زنجبیل، نشان‌دهنده خاصیت آنتی‌اکسیدانی بالای آنها است. نظارت و توسعه سلامت و ایمنی مواد غذایی و آشامیدنی تولید شده در کشور و محصولات وارداتی وصادرات پایبندی کامل به فرایندهای اداری و قانون مداری و برنامه ریزی جهت ارتقاء سازمانی حوزه های غذا در کشور و نظارت بر عملکرد حوزه غذا در دانشگاههای علوم پزشکی ارتقاء سطح‌ آگاهی‌ عمومی‌ در زمینه‌ استفاده از مواد غذایی و آشامیدنی مهندسی نوین در زمینه نظام اطلاعاتی و آماری و ایجاد پایگاههای اطلاعاتی صنایع غذایی آشامیدنی و سامانه شناسایی و ردیابی کالاهای وارداتی افزایش واگذاری خدمات  از طریق ارتقاء توانمندی دانشگاههای علوم پزشکی کشورارتقاء کیفی و کمی خدمات از طریق برگزاری دوره های آموزشی مستمر و مؤثر  برای کارکنان اداره کل و دانشگاههای علوم پزشکی کشورتکریم ارباب رجوع و تلاش مستمر در جهت افزایش رضایت مشتریان. داروها میتوانند اثرات جانبی ناخواسته ایجاد کنند. برخالف تصور عموم که اثرات جانبی دارو را فقط مختص مصرف خودسرانه دارو میدانند باید دانست که اثرات جانبی ناخواسته توسط همه انواع داروها ایجاد میشوند؛ هم داروهایی که توسط پزشک نسخه شدهاند و هم داروهایی که بدون نسخه تهیه میکنید، مانند داروهای گیاهی، ویتامینها و برخی محصوالت که توسط نوتروپاتها داده میشود و یا حتی داروهای طب مکمل و...   ذی نفعان داخلی و خارجی شامل:  هیئت موسس مرکز  رئیس و معاون مرکز  شورای پژوهشی مرکز  کارشناس مرکز  دانشجویان و محققان فعال در مرکز  اعضای هیئت علمی  شرکتهای فعال در زمینه صنایع غذایی، دارویی و طبیعی  ریاست، معاونتها و زیر مجموعه آنها در دانشگاه علوم پزشکی گلستان • افراد جامعه تحلیل به روش ماتریس SWOT: رویکردهای مختلف این روش عبارتند از: بهره گیری از نقاط قوت برای رسیدن به فرصت های مناسب (SO) حذف تهدیدات با بهره گیری از نقاط قوت (ST) تبدیل نقاط ضعف به نقاط قوت با بهره گیری از فرصت ها (WO) کاهش تهدیدها با کاهش دادن نقاط ضعف (WT)  دانشجویان فارغ التحصیل و محققین وزارت بهداشت و علوم در سراسر کشور  سایر دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی مرتبط   راهکار های ما برای رسیدن به اهداف این مرکزعبارتند از: ارتباط هرچه نزدیکتر و بهتر با اساتید محترم هیات علمی و غیر هیات علمی، دانشجویان و سایر مراکز تحقیقاتی ایجاد روش نو کارآمد درجهت کشف نیازمندی ها و الویت های تحقیقاتی استفاده از روش نوین مانند وب سایت اینترنتی واحد جهت اطلاع رسانی ایجاد فضای مناسب جهت پژوهش دسترسی آسان اساتید و دانشجویان و مقوله تحقیق از طرق هماهنگی های لازم توسط کارشناسان واحد   تحلیل استراتژیک: نقاط ضعف: نقاط ضعف سازمان، مجموعه ای از عوامل داخل سازمانی باشد که مانع از تحقق اهداف سازمان می شوند. نقاط قوت: نقاط قوت سازمان، مجموعه ای از منابع و توانمندی هایی داخلی سازمانی است که سازمان را در جهت نیل به اهداف کمک می کند. فرصت ها: مجموعه ای از امکانات بالقوه خارج از سازمان است که در صورت بهره گیری از آنها توانمندی سازمان افزایش خواهد یافت. تهدیدها: مجموعه ای از عوامل موثر و مداخله گر خارج از سازمان است که مانع از اجرای برنامه ها وتحقق اهداف سازمان می شوند. نقاط قوت: Strengths)) وجود هیات علمی پژوهشی در مرکز انگیزه بالا پرسنل و اعضای هیات علمی مرکز حضور کارشناس پژوهشی در مرکز مدون بودن آیین نامه ها و دستر العمل ارائه خدمات اعتماد محققین به مدیریت مرکز وجود شورای پژوهشی با ترکیبی از محققین برجسته در رشته های مرتبط امکان اطلاع رسانی از طرق فضای مجازی و وب سایت امکان استفاده از منابع الکترونیکی تمایل به کارگروهی در محققین و کارشناسان برخورداری از نیروی کارامد و با تجربه در انواع تخصص ها و شورای پژوهشی فعال وجود اساس نامه قوی و مستدل نقاط ضعف: فضای فزیکی محدود نداشتن برنامه مشخص جهت برگزاری جلسات پیگیری مسئولیت های اجرایی متعدد قابل توجهی از اعضای مرکز سرانه پایین تعداد مقالات داخلی و خارجی نسبت به اعضای هیات علمی زمان بر بودن دریافت تسهیلات عدم برخورداری از نظام تنبیه و تشویق فرصت ها: رویکرد مثبت دانشگاه به امر پژوهش آمادگی همکاری متخصصان رشته های مختلف با مرکز دیدگاه مثبت مسئولین پژوهشی دانشگاه نسبت به تاسیس مرکز امکان برقراری ارتباط با سازمان های مرتبط با پزوهش سلامت تهدیدها: بی انگیزگی برخی از متخصصین در مشارکت پژوهشها


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مرکز تحقیقات سلامت فراورده های غذایی، دارویی و طبیعی می باشد.