اداره نظارت وارزیابی فرآورده های طبیعی ؛ سنتی و مکمل
تاریخچه
o همزمان با شروع فعالیت واحدهای تولیدی فرآورده های گیاهی، گروه کارشناسی فراورده های گیاهی از سال ۱۳۶۰ در معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بصورت رسمی نظارت بر فراورده های گیاهی را آغاز نمود.
o در سال ۱۳۷۶ ، اداره داروهای گیاهی در چارت سازمانی معاونت غذا و دارو به عنوان یکی از ادارات تابعه اداره کل نظارت بر امور دارو و مواد مخدر به رسمیت شناخته شد .
o با افزایش تنوع فرآوردههای طبیعی، برای تمرکز بیشتر بر روی این فرآوردهها در دیماه ۱۳۸۵، اداره داروهای گیاهی به اداره داروهای طبیعی تغییر نام یافت.
o با عنایت به بند() ماده ۳۴ قانون برنامه پنجم توسعه و ابلاغ سند توسعه طب سنتی ایرانی – اسلامی و توسعه روزافزون این فراورده ها در خرداد ماه ۱۳۹۲ اداره کل نظارت و ارزیابی داروهای طبیعی و سنتی تشکیل و در مهرماه همان سال با ادغام فراورده های مکمل ”اداره کل فراورده های طبیعی، سنتی و مکمل“ تشکیل گردید
o همچنین با عنایت به سیاست های کلان وزارت بهداشت در راستای اجرای تمرکز زدایی و تفویض اختیار امور اجرایی، اداره نظارت و ارزیابی فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل در آبان ماه سال ۹۵ در معاونت غذا و دارو گلستان تشکیل گردید.
اداره نظارت و ارزیابی فراورده های طبیعی، سنتی و مکمل شامل واحد های زیر می باشد :
• فرآورده های طبیعی
• داروهای سنتی
• فرآورده های مکمل تغذیه ای
• فرآورده های شیرخشک و غذاهای ویژه
• برنامه ریزی
داروهای طبیعی
گیاهان، حیوانات، مواد معدنی یا قسمتی از آنها و فرآورده های حاصل از آنها به صورت خام و یا فرایندی در صورتیکه برای پیشگیری، درمان، سلامتی جسم و روان و یا تاثیر بر اعمال فیزیولوژیک بدن به کار روند فرآورده طبیعی تلقی می شوند.
فرآورده های طب سنتی ایران
عبارتند از فرآورده هایی که به طور متواتر در کتب مرجع طب سنتی ایران ذکر شده اند.و عملیات تهیه این فرآورده ها صرفا شامل مواردی است که در کتب مرجع طب سنتی ایران ذکر شده است.
مکمل های تغذیه ای
مکمل های تغذیه ای فراورده های خوراکی هستند که از یک یا ترکیبی از مواد خام و یا فراوری شده از جمله ویتامین ها، املاح، اسیدهای چرب، اسیدهای آمینه و مشتقات آنها، آنزیم ها، فیبرها، آنتی اکسیدانها، کربوهیدرات ها، عصار، اندام و یا بافت های طبیعی تشکیل می شوند.
(این مواد بایستی از طریق رژیم غذایی دریافت شوند اما به دلیل فقدان یا کمبود آنها در رژیم غذایی فرد نیازمند مصرف این فراورده ها می گردد)
مصرف این فراورده های ممکن است از طریق تامین نیاز بدن به ترکیبات فوق الذکر باعث ارتقا عملکرد عمومی بدن شود.
دفعات مشاهده: 2060 بار | دفعات چاپ: 240 بار | دفعات ارسال به دیگران: 0 بار |
0 نظر