12 نتیجه برای ایمانی
عباس علی ایمانی فولادی، دکتر مرتضی ستاری، دکتر کیومرث قاضی سعیدی،
دوره 3، شماره 2 - ( پاييز و زمستان 1380 )
چکیده
بروز مقاومت های دارویی سل موجب شده است تا جستجو در زمینه داروهای جدید گسترش یابد. محیط لون اشتاین جانسون به عنوان پایه ای برای کشت سویه های مایکوباکترویم توبرکلوزیس در اکثر نقاط جهان کاربرد دارد. گروهی از مواد ضد میکروبی که در درمان سال کاربرد دارند، به حرارت حساس هستند و نمی توان آنها را در محیط لون اشتاین جانسون به کار گرفت. در تحقیق انجام شده با توجه به امکانات اولیه هر آزمایشگاه تحقیقاتی سل، روشی برای سنجش مقاومت دارویی این نوع داروها طراحی و به کار گرفته شد. در این روش تعداد پنج سویه مایکوباکتریوم توبرکلوزیس مقاوم به دارو جدا شده از بیماران، انتخاب شده و اثر داروهای اصلی برای درمان سل به روش ذکر شده به همراه روش استاندارد مورد بررسی قرار گرفت. نتایج قرائت آنتی بیوگرام میانگینی از سه بار تکرار آزمایش بود که نشاندهنده این است که مجاورت اولیه مایکوباکتریوم توبرکلوزیس به مدت 48 ساعت در محیط آبگوشتی میدل بروک 7H9 broth با داروهای ضد سلی و کشت مجدد روی محیط لون اشتاین جانسون فاقد آنتی بیوتیک وانکوبه گذاری به مدت 41 روز، اختلاف معناداری با نتایج حاصل از روش استاندارد کشت روی محیط آگاردار میدل بروک 7H9 broth و لون اشتاین جانسون حاوی آنتی بیوتیک ندارد.
دکتر علی باقرپور، دکتر ماهرخ ایمانی مقدم، دکتر محمدرضا هاتف، دکتر حبیب الله اسماعیلی،
دوره 9، شماره 4 - ( زمستان 1386 )
چکیده
زمینه و هدف : دانسیتومتری استخوان روشی مناسب برای بررسی وضعیت اسکلتال بیماران میباشد. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط وضعیت اسکلتال ناحیه گردن فمور و مهرههای L2-L4 با شاخص چانهای (Mental Index) استخوان مندیبل در رادیوگرافی پانورامیک زنان مراجعه کننده به بخش رادیولوژی دانشکده دندانپزشکی مشهد انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه توصیفی، رادیوگرافیهای پانورامیک 67 نفر از خانمهای مراجعه کننده به بخش رادیولوژی دانشکده دندانپزشکی مشهد در سال 1383 با سن بیش از 35 سال که سالم و فاقد تاریخچه مصرف داروهای موثر بر متابولیسم استخوان بودند، بررسی شد و در آنها شاخص چانهای تعیین و ثبت گردید. از همه بیماران مورد مطالعه دانسیتومتری استخوان در مرکز توس به وسیله دستگاه Osteocore و روش DEXA در دو کانون گردن فمور چپ و ناحیه L2-L4(مهرههای دوم تا چهارم کمری) به عمل آمد. بیماران با توجه به معیار T-score به سه گروه طبیعی، استئوپنیک و استئوپوروتیک در هر کانون تقسیم شدند. دادههای به دست آمده با استفاده از آزمونهای ANOVA و ضریب همبستگی پیرسن تجزیه و تحلیل آماری شد.
یافتهها : میانگین شاخص چانهای بین گروههای طبیعی و استئوپنیک در ناحیه گردن فمور زنان مورد مطالعه اختلاف معنیداری را نشان داد (05/0P<). میانگین شاخص چانهای بین گروههای طبیعی و استئوپوروتیک و استئوپنیک و استئوپوروتیک در ناحیه L2-L4زنان مورد مطالعه اختلاف معنیداری را نشان داد (05/0P<). شاخص چانهای با T-score در ناحیه گردن فمور و ناحیه L2-L4 همبستگی معنیداری داشت (به ترتیب 33/0r= ، 32/0=r و 05/0P<).
نتیجهگیری: این مطالعه نشان داد که میتوان از شاخص چانهای استخوان مندیبل به عنوان ابزار مفیدی در تخمین وضعیت اسکلتال بیماران استفاده نمود. ولی بهکارگیری این شاخص به تنهایی برای بررسی دقیق وضعیت اسکلتال بیماران کافی نمیباشد.
دکتر عباسعلی ایمانی فولادی، دکتر مرتضی ستاری، دکتر کیومرث قاضی سعیدی،
دوره 10، شماره 3 - ( پاييز 1387 )
چکیده
زمینه و هدف : بیماری سل یکی از مشکلات بهداشتی جهان است. مقاومت دارویی مایکوباکتریوم توبرکلوزیس نیاز دستیابی به داروهای جدید را به طور جدی مطرح ساخته است. سیر به عنوان یکی از گیاهان دارویی سرشار از موادی است که میتواند در درمان عفونتهای میکروبی کاربرد داشته باشد. هدف از انجام این مطالعه بررسی تغییرات مرفولوژیک مایکوباکتریوم توبرکلوزیس بعد از مجاورت با عصاره کلروفرمی سیر بود. روش بررسی: در این مطالعه in vitro مایکوباکتریوم توبرکلوزیس سویه استاندارد H37RV و سویههای جدا شده از بیماران با غلظتهای مختلف عصاره کلروفرمی سیر در زمانهای 12و24و48 و 72 ساعت در محیط آبگوشتی میدل بروک 7H9 Broth و محیط لون استاین جانسون کشت داده شد. تغییرات شکلی باکتری در مطالعه میکروسکوپی بر روی مرفولوژی باکتری و در مطالعه ماکروسکوپی شکل ظاهری، قوام و سطح کلنی ایجاد شده در محیط لون استاین جانسون بررسی شد. یافتهها : مجاورت عصاره کلروفرمی سیر با باکتری موجب تبدیل کلنی باکتری از شکل خشن با سطح گل کلمی به حالت صاف و موکوئیدی شد. در مطالعه میکروسکوپی در زمانهای مختلف تغییرات شکلی باکتری از باسیل به کوکسی به خوبی مشهود بود. همچنین مشخص شد که در زمانهای 48و72 ساعت مجاورت غلظت mg/ml67/0 از عصاره سیر با سویه حساس استانداردH37RV و سویههای کلینیکی مقاوم به دارو جدا شده از بیماران اثر مهاری دارد. نتیجهگیری: این مطالعه نشان داد که از نظر تغییرات مرفولوژی، باسیل سل در مقایسه با آنتیبیوتیکهای رایج و کنترل منفی باعث تبدیل باکتری از حالت باسیلی به کوکوباسیل و تغییر کلنی از ظاهری خشن به صاف شده و میزان رشد را کاهش میدهد.
دکتر حمیدرضا توکلی، دکتر عباسعلی ایمانی فولادی،
دوره 13، شماره 1 - ( بهار 1390 )
چکیده
زمینه و هدف : کلستریدیوم بوتولینوم به عنوان یکی از مهمترین عوامل ایجاد کننده مسمومیت غذایی شناخته شده است. اسپور باکتری بهطور گستردهای در خاک، رسوبات دریاها، محیطهای آبی و آبزیان پراکنده است. این مطالعه به منظور تعیین آلودگی به کلستریدیم بوتولینوم در دو گونه از ماهیان فرآوری شده و فرآوری نشده انجام گردید.
روش بررسی : این مطالعه توصیفی آزمایشگاهی روی 146 نمونه ماهی فرآوری شده و نشده از دو گونه کفال طلایی و آزادماهی دریای خزر از صیدگاه شهید چمران دریاچه خزر در استان گیلان طی سال 1387 انجام شد. تعداد 45نمونه فرآوری شده و 28 نمونه فرآوری نشده ماهی کفال طلایی (Liza auratus) و نیز تعداد 39 نمونه فرآوری شده و 34 نمونه فرآوری نشده آزاد ماهی (Salmo Trutta caspius) مطالعه شدند. نمونهها با روشهای استاندارد ارائه شده (2001 APHA و 2003 FDA) از نظر آلودگی به کلستریدیوم بوتولینوم مورد آزمایش قرار گرفتند. سپس با استفاده از آنتیتوکسینهای مونووالان استاندارد، تعیین تیپ گردیدند. دادهها با استفاده از نرمافزار آماری SPSS-13 و آزمون کایاسکوئر تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها : در 16 نمونه (10.95%) آلودگی به سم کلستریدیوم بوتولینوم مورد تأیید قرار گرفت. میزان آلودگی ماهیان فرآوری شده حدود 1.8 برابر ماهیان فرآوری نشده تعیین گردید. بهطوری که از مجموع 84 نمونه ماهی فرآوری شده در 11 نمونه (13.09%) و از مجموع 62 نمونه ماهی فرآوری نشده در 5 نمونه (7.57%) وجود توکسین بوتولینوم ثابت گردید. همچنین تیپ E به عنوان شایعترین تیپ توکسین شناخته شد. بهطوری که از 11 نمونه مثبت ماهیان فرآوری شده 6 مورد (54.5%) و از 5 نمونه مثبت ماهیان فرآوری نشده 2 مورد (40%) را به خود اختصاص داد و پس از آن تیپهای A و B قرار گرفتند. میزان آلودگی ماهی کفال طلایی در هر دو نوع فرآوری شده و نشده بیش از آلودگی آزاد ماهی بود؛ ولی این اختلاف از نظر آماری معنیدار نبود.
نتیجهگیری : نتایج این مطالعه نشاندهنده آلودگی انواع ماهیان به تیپهای مختلف کلستریدیوم بوتولینوم بهویژه تیپE میباشد. باتوجه به آلودگی بیشتر ماهیان فرآوری شده به این باکتری، مصرف این فرآورده در طبخ به صورت نیمپز و شکمپر میتواند به بروز مسمومیت غذایی منجر گردد.
علی چوپانی، رضا گل محمدی، حسن رفعتی، عباسعلی ایمانی فولادی،
دوره 14، شماره 3 - ( پاییز 1391 )
چکیده
زمینه و هدف : وجود انواع مختلف باکتریها در زخم بیماران بهویژه زخمهای مزمن، روند بهبود و التیام را به تأخیر میاندازد. استافیلوکوکوس اورئوس رایجترین عامل ایجاد عفونت زخم پوستی است. این مطالعه به منظور تعیین فراوانی سویههای استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از عفونتهای منجر به زخم در بیماران بستری و تعیین الگوی حساسیت دارویی انجام شد. روش بررسی : این مطالعه توصیفی روی 614 بیمار دارای عفونت منجر به زخم بستری در بیمارستان بقیهاله (عج) تهران طی سالهای 86-1385 انجام شد. از زخم هر بیمار یک نمونه گرفته شد و با روشهای استاندارد، باکتری استافیلوکوکوس اورئوس جداسازی و تعیین هویت گردید. سپس آنتیبیوگرام به روش انتشار دیسکی در محیط مولر هینتون آگار با آنتیبیوتیکهای ونکومایسین، کلیندامایسین، اریترومایسین، داکسیسایکلین، سفالکسین، تتراسیکلین، سیپروفلوکساسین، سفتریاکسون، آموکسی سیلین، پنی سیلین، کوتریموکسازول و اگزاسیلین انجام شد. یافتهها : از 614 بیمار بستری، 100 استافیلوکوکوس اورئوس (16.28%) جداسازی و شناسایی شد. باکتری استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از مردان (65 درصد) بیشتر از زنان بود. بیشترین میزان باکتری (29 درصد) از زخم بیماران 60-41 ساله جدا شد. آلودگی بیشتر در بیماران با بیماری زمینهای (28 درصد)، عفونت محل عمل جراحی (16 درصد) و زخمهای معمولی (13 درصد) دیده شد. بیشترین حساسیت باکتری به ونکومایسین (96 درصد) و بیشترین مقاومت به پنیسیلین (95 درصد) و کوتریموکسازول (92 درصد) مشاهده شد. 43 درصد از باکتریها به 11آنتیبیوتیک رایج در درمان باکتری گرم مثبت مقاوم بودند. نتیجهگیری : این مطالعه نشان داد که فراوانی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس 16.28% از کل نمونهها با مقاومت دارویی 43درصدی میباشد. بیشترین حساسیت به ونکومایسین مشاهده شد.
زهره صناعت، کریم شمس، بابک نجاتی، علی اکبر موثق پور، ویدا ایمانی، مجید مقدس زاده،
دوره 16، شماره 4 - ( زمستان 1393 )
چکیده
زمینه و هدف : لوسمی حاد میلوییدی یک بیماری بدخیم بافت خونساز است که با تجمع سلولهای غیرطبیعی و تمایزنیافته بهنام سلولهای بلاستیک میلوئیدی در مغز استخوان و اختلال تولید سلولهای طبیعی خونی مشخص میشود. این مطالعه به منظور تعیین جهش ژنی FLT3 و NPM1 و یافتههای آزمایشگاهی در بیماران مبتلا به لوسمی حاد میلوییدی در شمال غرب ایران انجام شد. روش بررسی : این مطالعه توصیفی - تحلیلی روی 40 بیمار (24 مرد و 16 زن) با قومیت آذری مبتلا به لوسمی حاد میلوییدی تازه تشخیص انجام شد. جهش ژنتیکی NPM1 و FLT3-ITD به روش PCR در 25 بیمار و یافتههای فلوسیتومتری در نمونه مغز استخوان، میزان لکوسیتوز و سطح LDH 40 نفر از بیماران قبل از شروع شیمیدرمانی استاندارد مورد بررسی قرار گرفت. یافتهها : در 15 نفر (60 درصد) جهش ژنی FLT3-ITD و در 9 نفر (36 درصد) جهش ژنی NPM1 مشاهده شد. در مجموع جهش ژنی NPM1+، FLT3- تنها در 4 نفر (16 درصد) از بیماران دیده شد. از نظر میزان لکوسیتوز، LDH و کلاسهای مختلف لوسمی حاد میلوییدی تفاوت آماری معنیداری بین دو گروه بیماران با NPM1+ ، FLT3- و بیماران با سایر وضعیتهای جهش ژنی وجود نداشت. نتیجهگیری : در بیماران مبتلا به لوسمی حاد میلوییدی جهش ژن FLT3-ITD تقریباً سه برابر جهش ژن NPM1 بود.
علی احمدی، محمدجواد سلطانپور، عباسعلی ایمانی فولادی،
دوره 17، شماره 1 - ( بهار 1394 )
چکیده
زمینه و هدف : در ایران مقاومت به آنتیبیوتیک ایمیپنم درحال افزایش است. با توجه به اهمیت این آنتیبیوتیک در درمان عفونتهای بیمارستانی و نقش کلیدی روش انتشار دیسک بهعنوان روش اصلی تعیین حساسیت آنتیبیوتیکی، در این مطالعه فراوانی مقاومت به آنتیبیوتیک ایمیپنم در ایزولههای بالینی جدا شده از بیماران و نتایج حاصل از دیسکهای ایمیپنم ایرانی و خارجی مقایسه گردید. روش بررسی : در این مطالعه توصیفی - تحلیلی 241 ایزوله باکتریایی از بیماران بستری در بخشهای مختلف بیمارستان بقیهالله (عج) تهران جداسازی شد. پس از خالصسازی ارگانیسمهای حاصله، هویت ایزولهها به وسیله تستهای بیوشیمیایی تعیین شد. سپس مقاومت به ایمیپنم با استفاده از آنتیبیوگرام به روش انتشار دیسک توسط دیسکهای رایج ایمیپنم ایرانی و خارجی (شرکت Mast) تعیین و از طریق آزمون مک نمار مقایسه گردید. با استفاده از آزمون آنتیبیوگرام به روش انتشار دیسک، ایزولههای مقاوم به ایمیپنم از نظر مقاومت به شش گروه مختلف آنتیبیوتیکی شامل جنتامایسین، سفتازیدیم، تتراسایکلین، آزیترومایسین، سفالکسین و سیپروفلوکسازین بررسی شد. یافتهها : ارگانیسمهای جدا شده به ترتیب کلبسیلا، اشریشیا کلی و سودوموناس ائروژینوزا بودند. بیشترین نمونه بالینی مربوط به نمونه ادرار (28%) و پس از آن نمونه زخم (18.5%) بود. براساس نتیجه آنتیبیوگرام با دیسک ایمیپنم داخلی 62 ایزوله (25.7%) و براساس دیسک Mast 19 ایزوله (7.8%) به ایمیپنم مقاوم بودند. خطای آزمایشگاهی حاصل از دیسک ایمیپنم ایرانی نسبت به دیسک Mast به طور معنیداری بالا بود (P<0.05). از بین 19 ایزوله مقاوم به ایمیپنم، 17 ایزوله سودوموناس ائروژینوزا و دو ایزوله دیگر انتروکوک و کلبسیلا بودند. 57 درصد کل ایزولههای مقاوم به ایمیپنم مربوط به بخش ICU بود. بیشترین مقاومت ایزولههای مقاوم به ایمیپنم به جنتامایسین (84%) و کمترین آن به سیپروفلوکسازین (63%) بود و 84 درصد ایزولهها دارای مقاومت چندگانه بودند. نتیجهگیری : اگرچه در این مطالعه درصد کمی از ایزولههای حاصله (بهعنوان مهمترین پاتوژنهای بیمارستانی) به ایمیپنم مقاوم بودند؛ اما میزان مقاومت چندگانه در این ایزولهها و این که اغلب آنها از بخش ICU جدا شده بودند؛ قابل توجه است.
پانتهآ اسفندیاری، جعفر امانی، عباسعلی ایمانی فولادی، محمدمهدی فرقانی، سیدعلی میرحسینی،
دوره 17، شماره 3 - ( پاییز 1394 )
چکیده
زمینه و هدف : اشریشیاکلی انتروتوکسیژنیک (ETEC) شایعترین عامل اسهال باکتریایی در سراسر دنیا است. باکتری ETEC در سطح سلولهای اپیتلیالی روده کوچک کلنیزه شده و بعد انتروتوکسین مقاوم به حرارت (ST) و یا حساس به حرارت (LT) را ترشح میکند که با ورود به سلولها باعث خروج آب و الکترولیت از سلولهای اپیتلیالی روده شده و نهایتاً موجب اسهال میگردد. این مطالعه به منظور تشخیص توکسین LT باکتری اشریشیاکلی انتروتوکسیژنیک با استفاده از تکنیک PCR-ELISA انجام شد. روش بررسی : در این مطالعه توصیفی با استفاده از آغازگرهای اختصاصی و با کمک روش PCR-ELISA تشخیص توکسین LT باکتری ETEC انجام شد. در این روش محصولات نشاندار شده توسط دیگوکسیژنین، به کف ظرفهای دارای استرپتواویدین منتقل و به کمک آنتیبادی ضد دیگوکسی ژنین کونژوگه شناسایی شدند. همچنین از کاوشگر داخلی نشاندار با بیوتین برای تایید محصولات PCR استفاده گردید. یافتهها : توکسین LT با کمک روش PCR-ELISA شناسایی شد و میزان حساسیت آن 1.9 نانوگرم بود. همچنین این روش هیچگونه واکنش متقاطع با باکتریهایی از این خانواده نداشت. نتیجهگیری : روش PCR-ELISA 100 برابر حساستر از روش PCR معمولی بوده و بهدلیل عدم نیاز به ژل آگارز و دستگاه الکتروفورز میتواند جایگزین مناسبی برای روشهای قدیمی باشد.
آمان گزل کوسه غراوی، حمیدرضا شرکا، ایوب صوفی زاده، حسن ایمانی کتولی،
دوره 18، شماره 1 - ( بهار 1395 )
چکیده
زمینه و هدف : شاخص مرگ نوزادی به عنوان یکی از شاخصهای مهم سطح بهداشت در هر جامعه است. بنابراین دانستن علل عمده مرگ نوزادی در برنامهریزی صحیح برای تقویت سیستمهای مراقبت دوران بارداری، زایمان و نوزادان در جامعه بسیار موثر است. این مطالعه به منظور تعیین عوامل خطر مرگ و میر در نوزادان فوت شده و زنده در شهرستان مراوه تپه در استان گلستان انجام شد. روش بررسی : در این مطالعه مورد - شاهدی بر اساس مرگ یا زنده بودن در روز 28 بعد از تولد، 52 کودک فوت شده در گروه مورد و 201 کودک زنده در گروه شاهد قرار گرفتند. پرسشنامه جمعآوری دادهها تنظیم و برای همه نوزادان مورد مطالعه تکمیل شد. یافتهها : میزان مرگ نوزادی در سالهای 1390، 1391 و 1392 به ترتیب 11.76 و 13.36 و 6.46 در هزار تولد زنده بود. بهطور کلی پنج علت اصلی مرگ به ترتیب عبارت از نارسی، سوانح و حوادث، ناهنجاری مادرزادی، دیسترس تنفسی و سپسیس بود. بین مرگ با نارسی، وزن تولد و جنسیت ارتباط آماری معنیداری یافت شد (P<0.05). وزن هنگام تولد با نسبت شانس برابر 29.6 بیشترین ارتباط را با مرگ و میر نوزادی نشان داد. نتیجهگیری : نارسی و وزن کم بدو تولد مهمترین علت مرگ نوزادی بود.
علی احمدی، جواد سلطانپور، عباسعلی ایمانی فولادی،
دوره 18، شماره 1 - ( بهار 1395 )
چکیده
زمینه و هدف : درمان عفونت زخم بهویژه در موارد مزمن و پلیباکتریال هزینههای سنگینی را به دنبال دارد. این مطالعه به منظور تعیین شیوع عفونت پلی باکتریال و حساسیت ضدمیکروبی نمونههای عفونت زخم در بخشهای مختلف بیمارستان بقیه الله (عج) تهران انجام شد. روش بررسی : در این مطالعه توصیفی از 336 بیمار بستری در بخشهای مختلف بیمارستان بقیه الله (عج) تهران که دارای زخم عفونی بودند؛ نمونهگیری و کشت انجام شد. تعیین هویت براساس تستهای بیوشیمیایی شامل تست اکسیداز، TSI، IMVIC، لیزین دکربوکسیلاز، فنیل آلانین دآمیناز، تولید H2S، اوره، حرکت، کاتالاز، کوآگولاز، تخمیر مانیتول، حساسیت به اپتوچین، حساسیت به باسیتراسین و کوتریموکسازول، رشد در محیط بایل اسکولین و تولید DNase انجام گردید. الگوی مقاومت آنتیبیوتیکی ایزولهها با استفاده از آنتیبیوگرام به روش انتشار دیسک بهطور انتخابی در مورد 14 آنتیبیوتیک درمانی مهم تعیین شد. یافتهها : 294 نمونه از نظر وجود عامل پاتوژن باکتریال مثبت بود و از این تعداد، 364 ایزوله با 11 نوع باکتری مختلف حاصل شد. براساس نتایج کشت، از 294 نمونه مثبت، 245 نمونه منوباکتریال و 54 نمونه پلیباکتریال با انواع دو باکتریایی (45 نمونه)، سه باکتریایی (7 نمونه) و چهار باکتریایی (دو نمونه) بهدست آمد. استافیلوکوک اورئوس، انتروکوک و اشریشیاکلی به ترتیب با مقادیر 29.7% و 15.6% و 15.6% دارای بیشترین فراوانی بودند. شایعترین الگوی عفونتهای دوباکتریایی استافیلوکوک اورئوس- انتروکوک (33%) و بیشترین بخش عفونتهای پلیباکتریال با دخالت باسیلهای گرم منفی در بخش جراحی (32.5%) ایجاد شده بود. نتایج آنتی بیوگرام نشاندهنده میزان بالای مقاومت آنتیبیوتیکی در ایزولهها بود. موثرترین آنتیبیوتیک علیه باکتریهای گرم منفی ایمیپنم و آمیکاسین و علیه باکتریهای گرم مثبت ونکومایسین تعیین شد. همچنین 71 درصد ایزولههای استافیلوکوک اورئوس به اگزاسیلین مقاوم بودند. نتیجهگیری : تنوع عوامل باکتریایی این مطالعه مشابه با مطالعات خارجی بود. اکثر موارد عفونت زخم پلیباکتریال توسط پاتوژنهای شایع بیمارستانی ایجاد شده و میزان مقاومت آنتی بیوتیکی بالای آنها بسیار هشداردهنده است.
نفیسه کیارستمی، جعفر امانی، عباسعلی ایمانی فولادی، سیدعلی میرحسینی،
دوره 21، شماره 2 - ( تابستان 1398 )
چکیده
زمینه و هدف: سرطان پستان یکی از شایعترین انواع سرطان در میان زنان است . مولکول HER-2 بهعنوان گیرنده تیروزین کینازی از خانواده گیرندههای رشد عامل اپیدرمی، عامل اصلی سرطان است. مولکول پروتئینی هرسپتین که یک آنتیبادی ضد HER-2 است؛ میتواند نقش مهمی در تشخیص و درمان سرطان پستان داشته باشد. این مطالعه به منظور ساب کلون کردن ژن هرسپتین و سپس بیان در سیستم پروکاریوتی (E.coli) و تولید هرسپتین نوترکیب به منظور استفاده در درمان سرطان پستان انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه توصیفی آزمایشگاهی ژن هرسپتین از سازه سنتزی با روش هضم آنزیمی جدا و درون وکتور بیانی pET28a انتقال داده شد. زیر همسانهسازی ژن موردنظر با استفاده از PCR و هضم آنزمی تایید گردید. پس از انتقال وکتور نوترکیب به میزبان E.coli BL21 DE3 ، با استفاده از القاگر IPTG ژن نوترکیب هرسپتین بیان شد. پروتئین نوترکیب با استفاده از SDS-PAGE ارزیابی و تخلیص با ستون کروماتوگرافی میل ترکیبی نیکل انجام شد و در نهایت توسط وسترن بلاتینگ با استفاده از آنتیبادی ضدهیستیدین تایید شد. میزان کشندگی و زنده ماندن سلولها در مجاورت با هرسپتین نوترکیب با روش MTT بررسی شد.
یافتهها: پس از ساب کلونینگ ژن هرسپتین، PCR و هضم آنزیمی، قطعه 741 جفت بازی ژن هرسپتین را تایید کرد. بیان پروتئین نوترکیب هرسپتین و ارزیابی آن بر روی ژل SDS-PAGE اندازه حدود 27 کیلودالتون را تایید کرد. پروتئین نوکیب با استفاده از آنتیهیستیدین نیز تایید شد. پروتئین خالص شده در مجاورت با لاین سلول SKBR3 توانایی متوقف کننده رشد سلولهای سرطانی را داشت.
نتیجهگیری: با توجه به این که آنتیژن HER2 به وفور بر سطح سلولهای سرطانی پستان بیان میشود؛ پروتئین هرسپتین میتواند بهعنوان یک آنتیبادی بازدارنده عمل نموده و رشد سلولهای سرطانی پستان را مهار کند.
حامد شیخعلی زاده، فریبرز ایمانی، امیرعلی جعفرنژادگرو، مجید مافی،
دوره 26، شماره 4 - ( زمستان 1403 )
چکیده
زمینه و هدف: راه رفتن یک الگوی حرکتی بنیادین است که تحت تاثیر ساختارهای مختلفی قرار دارد. این مطالعه به منظور تعیین اثر تمرینات روی شن بر طیف فرکانس نیروی عکسالعمل زمین در افراد دارای ترمیم رباط صلیبی قدامی و پای پرونیت هنگام راهرفتن انجام شد.
روش بررسی: این کارآزمایی بالینی روی 28 دانشجوی پسر دارای پای پرونیت و آسیب ACL با دامنه سنی 25-22 سال در دانشگاه محقق اردبیلی انجام شد. آزمودنیها به صورت تصادفی در دو گروه 14 نفری کنترل و تمرینات روی شن قرار گرفتند. متغیرهای نیروی عکسالعمل زمین در پیشآزمون و پسآزمون با استفاده از دستگاه صفحه نیرو اندازهگیری شد.
یافتهها: تعداد هارمونی ضروری در مؤلفه گشتاور آزاد در پسآزمون گروه کنترل (16.48±4.14) در مقایسه با پیشآزمون (19.11±2.15) 15.95% کاهش یافت (P<0.05). تعداد هارمونی ضروری در راستای داخلی-خارجی نیروی عکسالعمل زمین در پسآزمون گروه تمرین (15.59±3.92) در مقایسه با پیشآزمون (19.23±2.66) 23.34% کاهش یافت (P<0.05). همچنین تعداد هارمونی ضروری در راستای قدامی-خلفی نیروی عکسالعمل زمین در پسآزمون گروه تمرین (21.61±2.55) در مقایسه با پیشآزمون (14.47±4.11) 33.04% درصد افزایش یافت (P<0.05).
نتیجهگیری: تمرین بر روی شن توانست مکانیک راهرفتن افراد دارای ترمیم رباط صلیبی قدامی و پای پرونیت را بهبود دهد.