[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: معرفي مجله :: آخرين شماره :: آرشيو مقالات :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
آرشیو مقالات::
در باره نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌نامه‌ها::
هیئت تحریریه::
اعضای اجرایی::
ثبت نام::
راهنمای نگارش مقاله::
ارسال مقاله::
فرم تعهدنامه::
راهنما کار با وب سایت::
برای داوران::
پرسش‌های متداول::
فرایند ارزیابی و انتشار مقاله::
در باره کارآزمایی بالینی::
اخلاق در نشر::
در باره تخلفات پژوهشی::
رضایت‌آگاهانه‌شرکت‌درمطالعه::
لینکهای مفید::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
Google Scholar

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations66883002
h-index3117
i10-index20773
:: دوره 18، شماره 3 - ( پاییز 1395 ) ::
جلد 18 شماره 3 صفحات 96-92 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر ضدمیکروبی پروبیوتیک‌ها در حضور پری‌بیوتیک‌های مختلف علیه استافیلوکوکوس اورئوس و لیستریا منوسایتوجنز
پرستو رضایی 1، رویا واحدی شاهاندشتی2 ، روحا کسری کرمانشاهی3
1- دانشجوی دکتری تخصصی میکروبیولوژی، گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه الزهراء (س)، تهران ، ایران. ، parastrezai@gmail.com
2- کارشناس ارشد میکروبیولوژی، گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه الزهراء (س)، تهران ، ایران.
3- استاد، گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه الزهراء (س)، تهران، ایران.
چکیده:   (7673 مشاهده)

زمینه و هدف : فرآورده‌های پروبیوتیکی حاوی باکتری‌های مفیدی هستند که اثرات مفیدی در سلامتی مصرف کننده برجای می‌گذارند. این مطالعه به منظور ارزیابی اثر ضدمیکروبی پروبیوتیک‌ها در حضور پری‌بیوتیک‌ها علیه استافیلوکوکوس اورئوس و لیستریا منوسایتوجنز انجام شد.

روش بررسی : در این مطالعه توصیفی - تحلیلی پروبیوتیک‌های لاکتوباسیلوس پلانتاروم، لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، لاکتوباسیلوس فرمنتوم، لاکتوباسیلوس کازئی و لاکتوباسیلوس رامنوسوس در حالت ترکیب با پری‌بیوتیک‌های رافینوز، لاکتولوز، اینولین و تری‌هالوز (به میزان یک درصد) در محیط MRS براث به مدت 24ساعت در دمای 30 درجه سانتی‌گراد در شرایط بیهوازی کشت داده شدند. سپس با روش چاهک پلیت اثر ضدمیکروبی مایع شناور آنها روی دو باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و لیستریا منوسایتوجنز ارزیابی شد.

یافته‌ها : پروبیوتیک‌ها در حضور پری‌بیوتیک‌ها اثر ضدمیکروبی بالاتری نسبت به حالت بدون افزودن پری‌بیوتیک نشان دادند (P<0.05). این یافته در رابطه با اثر ضدمیکروبی لاکتوباسیلوس کازئی به همراه رافینوز یک درصد علیه لیستریا منوسایتوجنز بسیار مشهود بود. به طوری که در حالت بدون حضور پری‌بیوتیک قطر هاله عدم رشد 11.75 میلی‌متر و در حضور رافینوز یک درصد به حد 14.66 میلی‌متر رسید.

نتیجه‌گیری : اثر ضدمیکروبی پروبیوتیک‌ها در حضور پری‌بیوتیک‌ها نسبت به حضور پروبیوتیک به تنهایی علیه استافیلوکوکوس اورئوس و لیستریا منوسایتوجنز بیشتر بود.

واژه‌های کلیدی: پروبیوتیک، پری بیوتیک، اثر ضدمیکروبی، استافیلوکوکوس اورئوس، لیستریا منوسایتوجنز
متن کامل [PDF 203 kb] [English Abstract]   (13451 دریافت) |   |   چکیده (HTML)  (1010 مشاهده)  
نوع مطالعه: تحقيقي | موضوع مقاله: میکروب شناسی
فهرست منابع
1. Rachmilewitz D, Katakura K, Karmeli F, Hayashi T, Reinus C, Rudensky B, et al. Toll-like receptor 9 signaling mediates the anti-inflammatory effects of probiotics in murine experimental colitis. Gastroenterology. 2004 Feb; 126(2):520-8.
2. Mohankumar A, Murugalatha N. Characterization and antibacterial activity of bacteriocin producing Lactobacillus isolated from raw cattle milk sample. International Journal of Biology. 2011; 3(3): 128. doi: http://dx.doi.org/10.5539/ ijb.v3n3p128
3. Klaenhammer TR. Bacteriocins of lactic acid bacteria. Biochimie. 1988 Mar;70(3): 337-49.
4. Collins MD, Gibson GR. Probiotics, prebiotics, and synbiotics: approaches for modulating the microbial ecology of the gut. Am J Clin Nutr. 1999 May; 69(5):1052S-1057S.
5. McLauchlin J. Listeria monocytogenes, recent advances in the taxonomy and epidemiology of listeriosis in humans. J Appl Bacteriol. 1987 Jul; 63(1):1-11.
6. Zapico P, Medina M, Gaya P, Nuñez M. Synergistic effect of nisin and the lactoperoxidase system on Listeria monocytogenes in skim milk. Int J Food Microbiol. 1998 Mar; 40(1-2):35-42.
7. Linnan MJ, Mascola L, Lou XD, Goulet V, May S, Salminen C, et al. Epidemic listeriosis associated with Mexican-style cheese. N Engl J Med. 1988 Sep; 319(13):823-8.
8. Farber JM, Peterkin PI. Listeria monocytogenes, a food-borne pathogen. Microbiol Rev. 1991 Sep; 55(3): 476-511.
9. Mousavi T. [Study of behavior of Staphylococcus aureus during the manufacture and ripening of Iranian white cheese]. Dissertation. Food Hygiene. Islamic Azad University of Tehran. 2005. [Persian]
10. Darderafshi M, Bahrami G, Sadeghi E, Khanahmadi M, Mohammadi M, Mohammadi R. [The effect of Ferulago angulata essential oil on Staphylococcus aureus during the manufacture and preservation of Iranian white cheese]. Iran J Nutr Sci Food Technol. 2014;8(4): 13-20. [Article in Persian]
11. Salman JAS. Synbiotic effect of probiotic (Bifidobacterium sp) and prebiotics (Chicory and Inulin) against some pathogenic bacteria. Um-Salama Science Journal. 2009; 6: 355-60.
12. Aroutcheva AA, Simoes JA, Faro S. Antimicrobial protein produced by vaginal Lactobacillus acidophilus that inhibits Gardnerella vaginalis. Infect Dis obstet Gynecol. 2009; 9: 33-39. doi: 10.1155/S1064744901000060
13. Apella MC, González SN, Nader de Macías ME, Romero N, Oliver G. In vitro studies on the growth of Shigella sonnei by Lactobacillus casei and Lact. acidophilus. J Appl Bacteriol. 1992 Dec; 73(6):480-3.
14. Strus M, Pakosz K, Gościniak H, Przondo-Mordarska A, Rozynek E, Pituch H, et al. [Antagonistic activity of Lactobacillus bacteria strains against anaerobic gastrointestinal tract pathogens (Helicobacter pylori, Campylobacter coli, Campylobacter jejuni, Clostridium difficile)]. Med Dosw Mikrobiol. 2001; 53(2):133-42. [Article in Polish]
15. Servin AL, Coconnier MH. Adhesion of probiotic strains to the intestinal mucosa and interaction with pathogens. Best Pract Res Clin Gastroenterol. 2003 Oct; 17(5):741-54.
16. Desal AR, Powell IB, Shah NP. Survival and activity of probiotic Lactobacilli in skim milk containing prebiotics. J Food Sci. 2004 Apr; 69(3): FMS57–FMS60.
17. Aghajania A, Pourahmadb R. Effect of lactulose and inulin on physicochemical and microbial properties of synbiotic yogurt. Ann Biol Res. 2012; 3(12): 5692-96.
ارسال پیام به نویسنده مسئول


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rezaee P, Vahedi Shahandashti R, Kasra Kermanshahi R. Antimicrobial effect of probiotics in combination with prebiotics against Staphylococcus aureus and Listeria monocytogenes. J Gorgan Univ Med Sci 2016; 18 (3) :92-96
URL: http://goums.ac.ir/journal/article-1-2841-fa.html

رضایی پرستو، واحدی شاهاندشتی رویا، کسری کرمانشاهی روحا. اثر ضدمیکروبی پروبیوتیک‌ها در حضور پری‌بیوتیک‌های مختلف علیه استافیلوکوکوس اورئوس و لیستریا منوسایتوجنز. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي گرگان. 1395; 18 (3) :92-96

URL: http://goums.ac.ir/journal/article-1-2841-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 18، شماره 3 - ( پاییز 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی گرگان Journal of Gorgan University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645