رابطه بین سختی آب آشامیدنی و بروز سرطانهای مری و معده در استان گلستان
|
شهریار سمنانی ، سیما بشارت*1 ، علی عربعلی ، عباسعلی کشتکار ، غلامرضا روشندل ، نفیسه عبدالهی ، ناصر بهنام پور  |
|
|
چکیده: (25141 مشاهده) |
زمینه و هدف : سرطانهای مری و معده از سرطانهای شایع در دنیا و عامل مرگ و میر بالایی در سال میباشد. عوامل خطر و محافظتی متعددی برای این سرطانها تصور شدهاند. یکی از عوامل محافظتی مطرح شده سختی آب آشامیدنی است. این مطالعه به منظور تعیین ارتباط سختی آب آشامیدنی با بروز سرطانهای مری و معده در استان گلستان انجام شد. روش بررسی : در این مطالعه اکولوژیک، دادههای منابع آب شهری استان گلستان طی سالهای 84-1383 برای هر شهر بهصورت میانگین گزارش شد. تمامی بیماران تشخیص داده شده ساکن مناطق شهری در طی این مدت وارد مطالعه شدند. تقسیمبندی شهرها به مناطق بروز پایین، متوسط و بالا براساس صدکهای 33 درصد و 66 درصد برای هر کدام از سرطانها انجام شد. برای یافتن روابط موجود از Pearson Correlation Coefficient و مدلهای رگرسیونی استفاده شد. یافتهها : نتایج نشان داد که آب آشامیدنی مناطق شهری استان از آبهای سبک و نسبتاً سخت بوده و در محدوده استاندارد تعریف شده برای آب آشامیدنی قرار دارد. ارتباط معنیداری بین میزان سختی آب آشامیدنی و میزان بروز سرطانهای مری و معده در مناطق مختلف استان وجود نداشت. نتیجهگیری: این مطالعه نشان داد که سختی آب آشامیدنی در سطح اکولوژیک بر بروز سرطان مری و معده در مناطق شهری استان گلستان تأثیری ندارد. |
|
واژههای کلیدی: سختی آب، سرطان مری، سرطان معده، گلستان |
|
متن کامل [PDF 228 kb]
[English Abstract]
(25647 دریافت)
|
نوع مطالعه: گزارش كوتاه |
موضوع مقاله:
عمومى
|
* نشانی نویسنده مسئول: گرگان، بلوار 5 آذر، آذر چهارم، پلی کلینیک شهید نبوی، طبقه سوم، مرکز تحقیقات گوارش و کبد گلستان ، تلفن : 2240835 (0171) ، نمابر : 2269210 ، besharat@goums.ac.ir |
|
|
|