دوره 6، شماره 1 - ( 1-1397 )                   جلد 6 شماره 1 صفحات 66-55 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- دانشیار آموزش بهداشت، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران.
2- دانشجوی دوره دکتری آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت، مرکز پژوهش دانشجویان، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
3- دانشجوی دوره دکتری آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت، مرکز پژوهش دانشجویان، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران ، afshari.m@umsha.ac.ir
4- کارشناسی ارشد آمار زیستی، مرکز تحقیقـات آترواسکلروز و عروق کـرونر، دانشگـاه علوم پزشکـی بیرجند، بیرجـند، ایـران
5- دانشجوی کارشناسی ارشد آموزش بهداشت، مرکز پژوهش دانشجویان، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران.
چکیده:   (13027 مشاهده)
زمینه و هدف: ورود به دانشگاه یک رویداد مهم و بسیار حساس در زندگی یک جوان در هر کشوری به شمار می رود. یکی از مهم ترین مواردی که دانشجویان با آن در دوران تحصیل روبه رو هستند، احساس غربت می باشد. این مطالعه با هدف تعیین رابطه ی احساس غربت با میزان شادکامی و عوامل مرتبط با آن ها در دانشجویان خوابگاهی دانشگاه علوم پزشکی همدان اجراء گردید.
روش بررسی: پژوهش حاضر یک مطالعه مقطعی از نوع توصیفی- تحلیلی که در طی بهمن تا اسفند 1394 انجام شد. 387 نفر از دانشجویان خوابگاهی دانشگاه علوم پزشکی همدان با استفاده از نمونه گیری تصادفی طبقه‌ای با تخصیص متناسب انتخاب شدند. جمع آوری داده ها از طریق خودگزارش دهی و با استفاده از سه پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و زمینه ای، پرسشنامه احساس غربت Fenfelit و پرسشنامه شادکامی آکسفورد انجام گردید. داده های پژوهش با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 23 تجزیه و تحلیل شدند. به منظور تحلیل اطلاعات از ضریب همبستگی پیرسون و مدل رگرسیون خطی General linear model) GLM) در سطح معنی داری 05/0 استفاده شد.
یافته ها: نتایج نشان داد که میانگین نمره غربت در دو جنس تفاوت معنی دار داشت (009/ 0= P). همچنین میانگین نمره شادکامی در افراد با وضعیت های اقتصادی مختلف، متفاوت بود. حس غربت با نمره شادکامی رابطه معکوس داشت به طوری که با افزایش حس غربت، شادکامی کاهش می یابد. همینطور متغیرهای احساس غربت، سن، استفاده از اینترنت، تحصیلات مادر، وضعیت سلامت، وضعیت اقتصادی و مقطع تحصیلی پیشگوهای معنی داری برای شادکامی هستند.
نتیجه گیری: اهمیت توجه به سلامت روان دانشجویان در خوابگاه ها، بسیار ضروری می باشد. به نظر می رسد در برنامه های مداخله ای و پیشگیری کننده باید به طور کامل عوامل تاثیر گذار بر شادکامی شناسایی و مداخلات مناسب طراحی و اجرا گردد.
متن کامل [PDF 266 kb]   (2664 دریافت)    
نوع مقاله: تحقیقی | موضوع مقاله: بهداشت
دریافت: 1397/6/3 | پذیرش: 1397/6/3 | انتشار: 1397/6/3

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.