پیام خود را بنویسید

اخبار شهرستان آق قلا : عزاداری شهادت امام موسی کاظم علیه السلام در مرکز بهداشت آق قلا برگزار شد

 | تاریخ ارسال: 1394/2/24 | ارسال‌کننده: علی جعفری | نویسنده: علی جعفری | 
عزاداری شهادت امام موسی کاظم علیه السلام در مرکز بهداشت آق قلا برگزار شد.

بمناسبت شهادت امام موسی کاظم علیه اسلام ،هفتمین امام معصوم ،مراسم عزاداری با حضور قجری معاون فرماندارآق قلا ، کارکنان فرمانداری ومرکز بهداشت آق قلا درنمازخانه مرکز بهداشت شهرستان برگزارشد.

دراین مراسم حجه الاسلام موید فر استاد دانشگاه درحوزه علوم ومعارف اسلامی به تببین شخصیت آنحضرت پرداخته وضمن تشریح نفاق هارون الرشید خلیفه ملعون آن زمان ،یاد آوری کردند که همه مومنین باید بامراقبت از نفس خود درمسیر آن امام شهید قدم بردارند.

وی با بیان اینکه در آن زمان که خلیفه وقت جزو قویترین خلفای عصر خود بوده یاد آور شد که امام موسی کاظم علیه السلام با معنویت ونفوذ کلام وعمل خود حتی درزندان نیز عرصه را برای خلافت آن خلیفه طاغوتی تنگ نمود تا جایی که مجبورشدند برای جلوگیری از نفوذ آن امام همام دست به شهادت ایشان بزنند.

وی افزود: نفوذ کلام امام در حدی بود که سخت گیرترین زندانبانان وقسی القلب ترین زندانبانان نتوانستند برای امام علیه السلام در زندان مشکلی ایجاد کنند چرا که رفتار امام موجب میشد تا آنان نیز هدایت شوند وابراز ندامت کنند واین موجب خشم کاخ نشینان آن زمان بود.

درادامه فرخی مداح اهل بیت به مرثیه سرایی ونوحه خوانی دررثای امام هفتم شیعیان پرداخت.

AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

مختصری از زندگانی امام موسی کاظم علیه السلام

تاریخ تولد: آن حضرت روز یک شنبه ، هفتم ماه صفر، سال 128 هجری قمری در روستائی به نام أبواء بین مکّه معظّمه و مدینه منوّره دیده به جهان گشود.

نام: موسی صلوات اللّه و سلامه علیه.

کنیه: ابوالحسن، ابوالحسن اوّل ابوالحسن ماضی، ابوابراهیم، ابوعلیّ، ابواسماعیل ، ابواسحاق و... .

لقب: عبد صالح، کاظم، باب الحوائج، صابر، رجل، امین، عالم، زاهر، صالح، شیخ، وفیّ، نفس زکیّه، زین المجتهدین و... .

نقش انگشتر: حضرت دارای دو انگشتر بود، که نقش هر کدام به ترتیب عبارتند از: "حَسْبِیَ اللّهُ"، "المُلْکُ لِلّهِ وَحَدَهُ".

پدر: امام جعفر، صادق آل محمّد صلوات اللّه علیهم.

مادر: حمیده مصفّاه اندلسی، دختر صاعد بربری.

دربان: محمّد بن فضل ، مفضّل بن عمر را گفته‌اند.

مدّت امامت: حضرت روز دوشنبه ، 25 شوّال ، سال 148 هجری قمری ، پس از شهادت پدر بزرگوارش ، در 20سالگی منصب امامت و زعامت جامعه اسلامی را به عهده گرفت و تا سال 183 هجری ، امامت آن حضرت به طول انجامید.

مدّت عمر: آن حضرت مدّت 20 سال و بنابر نَقلی 19 سال، هم زمان با پدر بزرگوارش و مدّت 35 سال پس از آن ادامه حیات داد که جمعا 55 سال طبق مشهور، عمری با برکت و پر از مشقّت را سپری نمود، گرچه بعضی عمر آن حضرت را تا 58 سال نیز گفته‌اند.

علّت زندانی شدن: در آن سالی که هارون الرّشید به سفر حجّ رفت و در کنار قبر حضرت رسول صلی الله علیه و آله جمعی از بنی هاشم و از آن جمله امام موسی کاظم علیه السلام را دید، که جهت زیارت قبر آن حضرت حضور دارند.

هنگامی که هارون الرّشید نزدیک قبر مطهّر رسید، گفت : "السّلام علیک یا رسول اللّه ! یا بنی عمّی!" یعنی؛ سلام بر تو ای رسول خدا!ای پسر عمویم. در همین حال، امام موسی کاظم علیه السلام جلو آمد و هنگامی که نزدیک قبر مطهّر رسید؛ اظهار داشت: "السّلام علیک یا أبه!" یعنی ؛ سلام بر تو ای پدر.

هارون الرّشید با دیدن چنین صحنه‌ای ، چهره خود را درهم کشید و کینه و عداوت آن حضرت را بر دل گرفته و مصمّم بر تحقیر و قتل حضرت شد.

مضافا بر آن که سخن چینان دنیاپرست و ریاست طلب - که در هر زمان بوده و هستند - از موقعیّت سوء استفاده کرده و در هر فرصت مناسبی بر علیه آن حضرت نزد هارون بدگوئی و سخن چینی نموده و او را بر علیه حضرت ، تحریک می کردند.

تا آن که هارون به بغداد مراجعت کرده و دستور جلب آن حضرت را صادر کرد؛ و حضرتش را در بصره زندانی گرداند.

و چون مدّتی را در آن جا سپری نمود، به بغداد منتقل شده ؛ و در زندانی مخوف و وحشتناک تحت انواع شکنجه های جسمی و روحی محبوس ‍ گردید.

عامل شهادت: بنابر مشهور حضرت توسّط سِندی بن شاهک ؛ و به دستور هارون الرّشید مسموم گردید؛ و در روز جمعه، 25 رجب ، سال 183 هجری قمری (4) در زندان بغداد به شهادت رسید؛ و جسد مطهّرش در قبرستان بنی هاشم کاظمین دفن گردید.

سلاطین هم عصر حضرت: دوران امامت آن حضرت هم زمان بود با حکومت منصور دوانیقی ، محمّد مهدی عبّاسی ، هادی عبّاسی ، هارون الرّشید.

تعداد فرزندان: مرحوم سیّد محسن امین رحمه اللّه علیه تعداد 18 پسر و 19 دختر از فرزندان امام موسی کاظم علیه السلام را نام برده است ؛ ولی بعضی دیگر گفته اند: آن حضرت دارای 37 دختر و 23 پسر بوده است .

نماز آن حضرت: دو رکعت است ، در هر رکعت پس از قرائت سوره حمد، دوازده مرتبه سوره توحید خوانده می شود.(5)

و پس از پایان سلام نماز، تسبیحات حضرت فاطمه زهراء علیهاالسلام گفته می شود؛ و سپس حوائج و خواسته‌های خویش را از درگاه خداوند متعال تقاضا نموده ، که ان شاء اللّه بر آورده خواهد شد.

AWT IMAGE


دفعات مشاهده: 2187 بار   |   دفعات چاپ: 409 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر



CAPTCHA



ورود کاربران

آمار بازدید

  • كل کاربران ثبت شده: 5919 کاربر
  • کاربران حاضر در وبگاه: 0 کاربر
  • ميهمانان در حال بازديد: 733 کاربر
  • تمام بازديد‌ها: 1556796 بازدید
  • بازديد 24 ساعت قبل: 116483 بازدید