پیام خود را بنویسید

پایگاه خبری و اطلاع رسانی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گلستان

بهبود تغذیه جامعه : دستورالعمل جدید طرح حمایتی مشارکتی کودکان۹۴

 | تاریخ ارسال: 1399/4/22 | 
اگر چه روند کاهشی در سوء تغذیه کودکان جهان مشااهده مای گاردد ولای هناوز میلیونهاا کودک از کم وزنی، کوتاه قدی و لاغری رنج برده و این مناطق نیازمند طراحی و اجرای مداخلات مناسب می باشند.بطور خلاصه، چهار عامل اصلی در بروز سوء تغذیه کودکان نقش دارند که عبارتند از فقر، نبود مواد غذایی در محل، ناآگاهی
های تغذیه ای و ابتلا به بیماریها. بنابراین برای بهبود وضع تغذیه کودکان باید در زمینه ۴ عامل اساسی شامل در آمد،دسترسی به غذا، فرهنگ و سواد تغذیه ای و دسترسی به خدمات بهداشتی و کنترل بیماریها راهکارهای مختلف بطورهماهنگ به مورد اجرا گذاشته شود. درآمد خانوار یکی از مهمترین عوامل موثر در انتخاب و خرید غذا است. از سوی دیگروجود مواد غذایی در منطقه و دسترسی داشتن خانوار به مواد غذایی، آگاهی و دانش تغذیه ای خانوار بخصوص ماااادر که باتوجه به باورها و عادات غذایی، مواد غذایی مورد نیاز را با در نظر گرفتن قیمت و بودجه ای که در دسترس دارد خریداری نموده و مطابق با سلیقه و آموخته هایش سفره خانواده را شکل می دهد، حائز اهمیت است. دسترسی به خدمات بهداشتی درمانی برای پیشگیری و درمان به موقع بیماری به ویژه بیماریهای شایع کودکان )اسهال و عفونتهای تنفسی( و سالم سازی
محیط برای جلوگیری از آلودگی های انگلی، حمایت تغذیه ای کودکان دچار سوءتغذیه در خانوارهای نیازمند، تقویت وتوسعه برنامه های مکمل یاری، تقویت برنامه ترویج تغذیه با شیرمادر وتغذیه تکمیلی، فقرزدایی واشتغال زایی وجلب همکاری همه جانبه بخش های ذیربط از دیگر عوامل عمده بهبود وضع تغذیه کودکان به شمار می رود.
بنابراین:
بهبود وضع تغذیه کودکان در گرو همکاری تنگاتنگ کلیه بخش های توسعه و رفاه اجتماعی از جمله: بهداشت،رفاه و تامین اجتماعی، آموزش و پرورش، جهاد کشاورزی، نهضت سواد آموزی، کمیته امداد امام، بهزیستی، رسانه های جمعی و ........ می باشد. ادامه

دفعات مشاهده: 329 بار   |   دفعات چاپ: 105 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر


تمام حقوق این سایت متعلق به معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گلستان است