نتایج بدست آمده از مطالعات انجام شده در مرکز تحقیقات گوارش و کبد استان گلستان، حاکی از آنست که ویتامین D میتواند احتمال ابتلا به دیابت را کاهش دهد.
طبق مطالعات انجام شده، محققان دریافتند کسانی که از ذخیره ویتامین D خوبی برخوردارند خطر توسعه دیابت نوع 2 کاهش می یابد. محققان معتقدند که کمبود این ویتامین میتواند به ابتلا به دیابت نوع2 منجر شود که در نتیجهی چاقی و افزایش کلسترول خون به وجود میآید .
نتایج یک پژوهش انگلیسی نیز نشان میدهد کودکانی که ویتامین D زیادی دریافت میکنند کمتر در سن بزرگسالی به دیابت مبتلا میشوند.
مواد غذایی بهترین منبع ویتامین D است. اگرچه همچنان خورشید منبع اصلی این ویتامین محسوب میشود اما نمیتوان مواد غذایی را نادیده گرفت. از بین مواد غذایی سرشار از ویتامین D میتواند به ماهیهای چرب مثل ماهی آزاد، ماهی تن، ساردین، ماهی ماکرو اشاره کرد. روغن ماهی نیز سرشار از ویتامین D میباشد. در غلات، محصولات لبنی، زردهی تخم مرغ، مارگارین، قارچ و جگر نیز ویتامین D وجود دارد .