نام و نام خانوادگی:معصومه عجم خیجی
تحصیلات:کارشناسی پرستاری
سوابق:۸سال سابقه بعنوان مسئول اعتبار بخشی و بهبود کیفیت بیمارستان امام رضا(ع) خان به بین
اعتباربخشی به معنی ارزیابی سیستماتیک مراکز ارائه خدمات سلامت با استانداردهای مشخص است و در این مسیر پرستاری که مهارتهای ارتباطی و فنی را کسب کرده نقش مهمی در اجرا دارد.
استانداردهایی که بر بهبود مداوم کیفیت، محور بودن بیمار، بهبود ایمنی بیمار و کارکنان، تاکید دارد. استانداردها، حداقلی نبوده و بالاترین سطح قابل دسترسی را هدف قرار میدهند.
اعتبار بخشی نوعی ارزشیابی است که هدف اصلی آن کیفیت و ایمنی است و بیشتر بر فرایند ( Process ) و پیامد ( Out come ) تاکید دارد و به سمت توانمندسازی پیش میرود.
اعتباربخشی یک رفتار و عملکرد پایدار با نگرش سیستمی و نظاممند در سازمان است. اعتبار بخشی تنها به وضع استانداردها نمی پردازد بلکه دارای ابعاد تحلیلی، مشاوره ای و بهبودی نیز هست. در باب تعریف اعتبار بخشی در بیمارستان باید گفت: موضوعات پزشکی مبتنی بر شواهد، تضمین کیفیت، اخلاق پزشکی، و کاهش خطای پزشکی، نقشی کلیدی در این فرایند دارا هستند. ضمناً حفظ ایمنی بیمار نیز بخشی از فرایند تعریف اعتبار بخشی در بیمارستان است.
اهمیت و ضرورت:
اعتباربخشی با ارزیابی خارجی سازمان و اطمینان از رعایت استانداردهایی که سازمان را به سمت ارتقای کیفیت خدمات و رعایت حقوق و ایمنی بیماران و کارکنان، هدایت می کند، ابزاری مناسب جهت تقویت پاسخگویی سازمانها و التزام آنها به رعایت استانداردها و تعالی سازمانی بوده و از این طریق موجبات تحکیم و عملیاتی شدن اصول حاکمیت بالینی را فراهم میآورد.
از این رو میتوان گفت که یک رابطه همافزایی میان این دو مدل، برقرار است. اعتباربخشی در نقش همسو کننده و همسان ساز فرایندهاست. یعنی به تبع اجرای آن، قسمتهای مختلف یک بیمارستان، در راستای رسالت واحد فعالیت میکنند
محورهای اصلی اعتباربخشی
· مدیریت و سازماندهی
· مدیریت و توانمندسازی منابع انسانی
· امکانات و ملزومات
· ایمنی، بهبود کیفیت و جمعآوری دادهها
نقش پرستار:
فرآیند اعتباربخشی بیمارستان متعلق به یک شخص یا گروه خاصی نیست و همه گروها در آن درگیرند اما پرستاران ۶۰ تا ۷۰ درصد از پرسنل بیمارستانّی و مراکز درمانی را تشکیل میدهند که نقش مهمی را از این لحاظ در فرآیند اعتباربخشی ایفا می کنند البته نقش پرستار به عنوان خط اول برخورد با بیمار روشن تر و واضح تر است با وجود این پرستاران بهعنوان جزئی از نیروهای بیمارستانی در اینباره آموزش دیدهاند و قطعاً بیشترین تاثیر را در اجرای فرآیند و نظام اعتباربخشی دارند.
یکی از موارد مهم در ارتقای کیفیت زمان است که پرستاران با اختصاص زمانهای منظم برای تعامل و همفکری با همکاران باعث بهبود این امر می شوند.
مورد دیگر در ارتقای کیفیت وجود اطلاعات است که پرستاران با استفاده از راهنماهای علمی و عملی برای اجرای استانداردها، نقش بسیار مهمی را ایفا می کنند.
مهارت یکی از مهمترین موارد برای حرکت در مسیر ارتقاء مستمر کیفیت است. پرستاران با داشتن مهارتهای ارتباطی، فنی و متدولوژیک نقش مهارتی غیر قابل انکاری را ایفا می کنند.
از نقش های دیگر پرستار در انجام اعتباربخشی می توان به دیدگاه جلب رضایت بیماران، دیدگاه توزیع و صرف درست و به هنگام منابع و دیدگاه ایمنی بیمار، سلامت جامعه و مراجعه کنندگان به بیمارستان اشاره کرد
دفعات مشاهده: 508 بار |
دفعات چاپ: 145 بار |
دفعات ارسال به دیگران: 0 بار |
0 نظر