پیام خود را بنویسید

معرفی و شرح وظایف بهبود تغذیه : شرح وظایف واحد بهبود تغذیه جامعه

شرح وظایف واحد بهبود تغذیه جامعه در مرکز بهداشت شهرستان:
  1 . پیشگیری از اختلالات ناشی از کمبود ید:
  • اجرای ید سنجی خانوارهای روستایی در ویزیت اول سال واستخراج درصد پوشش نمک یددار تصفیه شده در منطقه تحت پوشش
  • اجرای یدسنجی از نمک مصرفی دانش اموزان هر6ماه یکبار جهت کنترل نمک خانوار.
  • کنترل ونمونه برداری از نمک اماکن عمومی وارسال نمونه به ازمایشگاه مرکزی جهت پایش ونظارت کارخانجات تولید نمک یددار
  •  اجرای طرح یدسنجی ادرار دانش آموزان در مدارس منتخب جهت ارزیابی میزان دریافت ید در بدن .
  • برگزاری کلاسهای اموزشی روش نگهداری واستفاده از نمک یددار وعوارض کمبود ید در گروههای مختلف جامعه.
  • برگزاری کمیته IDD (پیشگیری از اختلالات ناشی ازکمبود ید) هر 6ماه یکباردر مرکز بهداشت
2.پیشگیری از اختلالات ناشی ازکمبود آهن:
  • توزیع رایگان قطره اهن برای کودکان 24-6 ماهه
  • توزیع رایگان قطره مولتی ویتامین  برای کودکان زیر2سال.
  • توزیع قرص آهن برای زنان باردار.
  • هماهنگی در اجرای طرح غنی سازی آرد با آهن .
  • اجرای سالانه طرح آهن یاری دختران نوجوان مقطع راهنمایی ودبیرستان به مدت 4 ماه ازسال تحصیلی.
  • برگزاری کلاسهای اموزشی درخصوص عوارض کمخونی فقرآهن ومنابع تامین اهن و....
3. بهبود وضعیت رشد کودکان :
  • اندازه گیری میزان رشدوزنی –قدی ودورسر کودکان زیر6سال در مراجعات به خانه های بهداشت ومراکز شهری
  • شناسایی کودکان دچار تاخیر رشد وانجام اقدامات لازم در جهت بهبود رشد
  • برگزاری کلاسهای آموزش عملی تغذیه تکمیلی به مادران کودکان زیر 2سال.
  • آموزش روش مقوی ومغذی سازی غذای کودکان.
  • تجهیز مراکز وخانه های بهداشت به مواد غذایی اولیه وسایر ملزومات آموزش عملی تغذیه تکمیلی.
  • اجرای طرح حمایتی مشارکتی کودکان مبتلا به سوء تغذیه با کمک کمیته امداد واهداء سبد غذایی ماهانه به خانوارکودکان بی بضاعت.
  • اجرای طرح توزیع یک وعده غذای گرم در روستا مهدها با همکاری اداره بهزیستی جهت حمایت از رشد کودکان.
 
4.بهبود وضعیت تغذیه عموم مردم جامعه:
  • برگزاری کلاسهای آموزشی  آشنایی با اصول صحیح تغذیه به عموم مردم.
  • ترویج ایجاد باغچه های سبزیکاری خانگی برای افزایش مصرف سبزیجات .
  • آموزش عملی کشت سبزیجات با همکاری جهاد کشاورزی  وتوزیع رایگان بذر در بین علاقه مندان.
  • هماهنگی با بازرگانی درجهت اصلاح الگوی مصرف روغنها وافزایش درصد توزیع روغنهای مایع  وسرخ کردنی.
  • اجرای طرحهای تحقیقاتی بررسی الگوی مصرف غذا و....
 
 

دفعات مشاهده: 576 بار   |   دفعات چاپ: 184 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر



CAPTCHA

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایگاه اطلاع رسانی شبکه بهداشت و درمان شهرستان ترکمن می باشد.