باتوجه به لزوم استفاده از مطالعات وضعیت تغذیه کشور جهت اجرای برخی از مداخلات ملی؛ انجام مطالعات کاربردی و بررسیهای کشوری در مواردی که نقص اطلاعات وجود داشته و یا نیاز به تجدید و به روز کردن اطلاعات است ضروری میباشد. فهرست تعدادی از اولویتهای پژوهشی اداره بهبود تغذیه جامعه جهت اعلام به گروههای علمی پژوهشی دانشگاه و ترتیب انجام مطالعات منطقهای و ملی به شرح زیر اعلام میگردد.
1. بررسی وضعیت مصرف صبحانه، میان وعده، نهار و شام در دانشآموزان مقاطع مختلف تحصیلی
2. بررسی وضعیت مصرف غذاهای آماده (در دانشجویان- عموم مردم)
3. بررسی وضعیت طبخ غذا در رستورانهای عمومی کشور و پایلوتسازی رستورانهای حامی سلامت
4. بررسی الگوی تغذیه منطقه در مجالس و مراسم مذهبی، سنتی و اعیاد ملی
5. بررسی وضعیت سوء تغذیه سالمندان درکشور یا استان
6. بررسی وضعیت سوء تغذیه مادران باردار در کشور یا استان
7. بررسی بخشی از برنامه کشوری پایش وزن مادران باردار در تشخیص زودهنگام سوء تغذیه
8. بررسی وضعیت تهیه و طبخ غذا در غذاخوری سربازخانههای کشور یا استان
9. بررسی وضعیت تهیه و طبخ غذا در غذاخوریهای دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی
10. بررسی شیوع سوء تغذیه در کودکان زیر6سال بستری در بیمارستان
11. بررسی شیوع چاقی و عوامل مرتبط با آن در سنین18-0 سال کشور یا استان
12. بررسی اثربخشی و قابلیت اجرای برنامه غنیسازی روغن با ویتامینهای D, A
13. ارزشیابی برنامه مکمل یاری آهن، ویتامین D,A درکودکان زیر2سال در شبکههای بهداشتی درمانی کشور یا استان
14. ارزشیابی برنامه آموزش تغذیه و آهنیاری دختران دبیرستانی درکشور یا استان
15. بررسی KAP تغذیهای خانوارهای مناطق شهری و روستایی کشور یا استان
16. بررسی اثربخشی و قابلیت اجرای مکمل یاری روی در کودکان زیر2سال تحت پوشش شبکههای بهداشتی درمانی کشور یا استان.