|
|
|
|
مشاهده طرح تحقیقاتی |
|
|
|
شناسه طرح |
8912240500 |
کد داخلی |
|
كد سه حرفی دانشگاه یا سازمان مجری اصلی |
61 |
نام دانشگاه یا سازمان مجری اصلی |
دانشگاه علوم پزشكي گلستان |
نام گروه یا دانشكده یا بخش محل اجرای طرح |
كميته تحقيقات دانشجويي |
عنوان انگلیسی |
Assessment of antimicrobial effects of Aloe Vera and Punica granatum on two pathogenic bacteria in vitro |
عنوان فارسی |
بررسي و مقايسه اثر عصاره تركيبي انار وآلوئه ورا روي دو گونه باكتري بيماريزاي سالمونلا و اي كلاي در محيط آزمايشگاه |
خلاصه طرح به فارسی |
- |
واژههای کلیدی به فارسی |
- |
تاریخ تصویب |
1390/3/24 |
مدت زمان اجرا به ماه (مصوب) |
7 |
ضرورت اجرای طرح |
با توجه به اين كه در كشور ما تحقيقات كافي در رابطه عصاره هاي تركيبي صورت نگرفته و همچنين مطالعه اي درخصوص عصاره هاي مورد بررسي بطور همزمان و مقايسه اثر آن دو صورت نگرفته بر آن شديم تا اثر ضد ميكروبي عصاره تركيبي انار وآلوئه ورا را بر روي 2 گونه باكتري بيماريزاي سالمونلا و اي كلاي ارزيابي كنيم. |
اهداف اجرای طرح |
تعيين اثر عصاره تركيبي انار وآلوئه ورا روي دو گونه باكتري بيماريزاي سالمونلا و اي كلاي در محيط آزمايشگاه |
روش اجرای طرح |
جهت استخراج عصاره اتانولي از اتانول 70 در جه و روش پركولاسيون استفاده مي شود(15) حلال (اتانول) با استفاده از روتاري و با روش تقطير در خلا خارج مي گردد(14و15) اين عصاره به عنوان عصاره خالص درنظرگرفته مي شودواز آن غلظت هاي% 5/12 ،% 25 ، % 50 با استفاده از دي متيل سولفوكسايد %10 تهيه خواهد شد.پس از تهيه عصاره ها جهت تعيين اثرضدباكتريايي آنها با توجه به مطالعات مشابه از روش چاهك استفاده مي شود (13). اين آزمايش در آزمايشگاه ميكروبيولوژي دانشكده پزشكي گرگان به روش چاهك براي عصاره ها انجام مي شود اثرات ضدميكروبي عصاره به روش چاهك بررسي و نتايج پس از مشاهده هاله عدم رشد ثبت ميگردند.براي اين منظورمطالعه را در 10 گروه به شرح : 1)كنترل مثبت2)عصاره انار با غلظت %5/12، 3)عصاره انار با غلظت %25 ،4)عصاره انار با غلظت %50، 5)عصاره آلوئه ورا با غلظت %5/12،6)عصاره آلوئه ورا با غلظت %25 ،7)عصاره آلوئه ورا با غلظت %50، 8)عصاره تركيبي با غلظت % 5/12؛ 9)عصاره تركيبي با غلظت %25، 10)عصاره تركيبي با غلظت %50 . باكتري را به طور يكنواخت پس از تهيه سوسپانسيون معادل5/0 مك فارلند در محيط كشت ميدهيم و با استفاده از وسيله مخصوص در وسط محيط كشت چاهكي به قطر 7 ميلي متر ايجاد مي كنيم.سپس 100ميكروليتر از عصاره و رقت هاي آن با استفاده از سمپلر در چاهك ها ريخته شده و به مدت 24 ساعت در انكوباتور قرار مي گيرد(13). عصاره با گسترش از درون چاهك به پليت، اثر خود را اعمال ميكند. در صورت مشاهده هاله عدم رشد، قطر هاله اندازه گيري ميشود . قطر هاله بيش از mm 12 حساس در نظر گرفته ميشود(12).(جهت اطمينان از صحت نتايج آزمايش را براي هر گروه يكبار ديگر تكرار ميكنيم.) با استفاده از يك آنتي بيوتيك سفترياكسون ، كنترل مثبت اعمال ميشود. |
اعتبار طرح |
9740000 |
محل تأمین اعتبار |
دانشگاه علوم پزشكي گلستان |
تاریخ عقد قرارداد |
1390/3/24 |
در راستای اولویتهای دانشگاه |
بلي |
ارجاع به كمیته اخلاق |
بلي |
وضعیت كنونی طرح |
فعال و منتشر شده |
مجری اصلی |
2020178885 |
مجریان |
1000000237--2181117993 |
تاریخ بهروز رسانی |
1390/4/15 |
داوران طرح |
[hidden] |
محل اجرای طرح |
كميته تحقيقات دانشجويي |
نظرات کمیته اخلاق |
مورد تاييد قرار گرفت |
دفعات مشاهده |
684 بار |
برگشت به فهرست
|
|
|
|
|
|
|