توانمندی |
شرح و ظایف حرفه ای |
مهارت های ارتباطی، تعامل |
-
فعالیت در برنامه های درون بخشی و بین بخشی به طور فعال و مسئولانه با توجه به اسناد بالادستی
|
مدیریتی |
-
بررسی و شناخت آلاینده های زیست محیطی و منابع آلودگی و بیماری های مرتبط با آن ها
-
تجزیه و تحلیل داده ها به منظور استفاده از آن ها در طرح های بهداشت محیط
-
تعیین روش های مناسب کنترل آلودگی
-
برنامه ریزی جهت اجرای طرح های بهداشت محیطی
|
آموزش، مشاوره و طراحی |
-
آموزش بهداشت محیط به مردم در عرصه های اجرایی نظیر آموزش اصناف
-
مشارکت در مشاوره برای مبارزه با ناقلین و جوندگان و استفاده از سموم
-
مشارکت در برنامه های مشاوره ای کنترل بهداشتی اماکن عمومی
-
مشارکت در طراحی خطوط انتقال آب، شبکه های توزیع آب و شبکه های جمع آوری فاضلاب شهری و صنعتی و نگهداری و بهره برداری از آن ها
-
مشارکت در طراحی سیستم های کنترل آلودگی هوا
-
مشارکت در طراحی سیستم های جمع آوری، تصفیه و دفع پسماندهای شهری، صنعتی، خطرناک، بهداشتی درمانی و هسته ای
-
مشارکت در تهیه گزارش های ارزیابی زیست محیطی، ارزیابی بهداشتی و ارزیابی خطر بهداشتی پروژه های ملی و بین المللی
-
مشارکت در طراحی و مشاوره جانمایی بهداشتی واحدهای مرتبط بهداشت محیط در مراکز درمانی (مراکز پرتونگاری)
-
مشارکت در جانمایی صنایع، نیروگاه ها، محل های دفن پسماند موارد مرتبط به توسعه پایدار
-
مشارکت در کنترل بهداشت محیط بیمارستان ها و کنترل عفونت
|
پژوهشی |
-
همکاری در اجرای طرح های پژوهشی مرتبط با بهداشت محیط (آب، فاضلاب، هوا و پسماند) با توجه به نیازهای منطقه ای، کشوری ، استانی و محلی
|
کنترل وضعیت بهداشت محیطی |
-
کنترل وضعیت بهداشتی مراکز و اماکن عمومی مانند مدارس و مراکز آموزشی، رستوران ها، اماکن تهیه توزیع فروش مواد غذایی و آرایشی بهداشتی، مهدکودک ها، مکان های بازی و تفریحی، بیمارستان ها، آزمایشگاه ها و مراکز بهداشتی درمانی و مطب ها، پارک ها و ورزشگاه ها و ترمینال ها، اماکن متبرکه و مساجد، هتل ها و متل ها، استخرها و شناگاه ها، اردوگاه ها و زندان ها، کشتارگاههای دام و طیور، پمپ بنزین ها، بهداشت مسکن و اماکن عمومی...
-
بررسی و کنترل انواع فاضلاب، زباله ها، آلوده کننده های هوا و ... همراه با برنامه ریزی برای رفع آن ها
-
کنترل وضعیت بهداشت مواد غذایی و نمونه برداری از مواد غذایی مشکوک و ارسال آن به آزمایشگاه و معدوم نمودن مواد غذایی فاسد بر اساس دستورالعمل های مربوطه
-
نظارت کمی و کیفی بر آزمایشگاه های سنجش کیفیت و آلودگی های آب و فاضلاب، هوا و پسماند
-
نظارت و اقدام در زمینه مسایل بهداشتی و حفاظتی بخش پرتوهای یون ساز (مانند مراکز پرتو پزشکی)
-
برنامه ریزی برای باز چرخش آب حاصل از تصفیه فاضلاب های شهری و صنعتی
-
بررسی و نظارت بهداشتی بر کلیه مراحل جمع آوری، تفکیک، انتقال، نگهداری موقت، بازیافت، کمپوست، دفع و ... پسماندهی شهری، صنعتی، خطرناک، بیمارستانی و هسته ای
-
نظارت بهداشت محیطی در مدیریت بحران و بلایا و شرایط اضطراری
-
نظارت بر اجرای کلیه قوانین و دستورالعمل های بهداشت محیطی کشور
|
ارائه خدمات جهت کنترل و تأمین بهداشت محیطی |
-
اجرای پروژه در زمینه های مختلف بهداشت محیط
-
اجرای طرح یکنواخت سازی ماده ۱۳
-
انجام آزمایش های مربوط به آلودگی هوا، آب و فاضلاب، بهداشت پرتوها، پسماند و سایر آزمایشات لازم در آزمایشگاه های اختصاصی بهداشت محیط
-
اجرای کلیه قوانین و دستورالعمل های بهداشت محیطی
|
کارآفرینی |
-
طراحی و ارائه خدمات فنی و مشاوره ای و امور اجرایی و خدماتی، نظارت و کنترل آلاینده های محیطی، امور آنالیز و آزمایشگاهی از قبیل تأسیس آزمایشگاه های معتمد بهداشت محیط در زمینه شناسایی و آنالیز آلاینده های محیطی
|