شبکه بهداشت و درمان گمیشان- مطالب آموزشی تغذیه
نمک

حذف تصاویر و رنگ‌ها
"نمک مصرفی خود را کاهش دهیم"

  شهرنشینی، استفاده از وسائل مدرن که فعالیت های فیزیکی را در طول روز کاهش می دهند؛ استفاده از کامپیوتر و تلویزیون و بطور خلاصه ماشینی شدن، تحرک انسانها را در دهه های اخیر کاهش داده است. با تغییر در شیوه زندگی , افراد با تحرک کمتر و تغذیه نامناسب شانس ابتلا به بیماری های غیرواگیر مانند فشارخون بالا، بیماری های قلبی- عروقی، دیابت و سرطان روز به روز افزایش یافته است.

  بیماری فشارخون بالا نه تنها خود یک بیماری محسوب می شود بلکه بدلیل ایجاد تغییرات در دیواره سرخرگ ها زمینه ساز بیماری های قلبی – عروقی، سکته های مغزی، نارسایی کلیه و عوارض غیر قابل برگشت چشمی می شود. نوع رژیم غذایی به خصوص میزان مصرف نمک یکی از علل اصلی ابتلا به این بیماری به شمار می رود. تحقیقات نشان می دهد که شیوع فشار خون بالا در کشورهایی که دریافت بالای نمک دارند بیشتر است و هر قدر میزان نمک مصرفی روزانه در جوامع کمتر باشد به همان نسبت شیوع فشار خون بالا کاهش می یابد. رژیم غذایی پر نمک عامل ابتلا به سرطان معده و پوکی استخوان نیز به شمار می رود.

  بنا به توصیه سازمان جهانی بهداشت، میزان دریافت نمک از همه منابع غذایی باید حداکثر 5 گرم در روز باشد. این در حالیست که متوسط مصرف نمک در کشور ما در حدود 10 گرم در روز است. باید توجه داشت که کاهش مصرف نمک تنها به بزرگسالان توصیه نمی شود. بلکه با توجه به این امر که ذائقه هر فرد از دوران کودکی شکل می گیرد، تلاش خانواده در جهت ذائقه سازی سالم در کودکان از اهمیت بسزایی برخوردار است. مصرف زیاد غذاها و تنقلات حاوی نمک زیاد در کودکان سبب گرایش آنها بــه مصرف نمک بیشتر و افزایش احتمال ابتلا به فشارخون در بزرگسالی می شود. انواع محصولات غذایی مثل سوسیس، کالباس، کنسروها، خیارشور، تنقلات شور مثل چیپس و انواع پفک حاوی مقادیر زیادی نمک هستند. گرایش روزافزون به مصرف غذاهای آماده زمینه را برای بروز فشار خون بالا فراهم می کند. بنابراین صنایع غذایی با کاهش میزان نمک در محصولات خود کمک بزرگی به افراد جامعه در جهت کاهش میانگــیـن نمــک مصرفی خود ایفا می کنند.

منبع: http://nut.behdasht.gov.ir

نشانی مطلب در وبگاه شبکه بهداشت و درمان گمیشان:
http://goums.ac.ir/find-64.7871.10756.fa.html
برگشت به اصل مطلب