دانشکده فناوری های نوین پزشکی- شهر گرگان
درباره گرگان درباره گرگان

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1399/11/5 | 

درباره گرگان

شهر گرگان در بخش جنوبی استان گلستان واقع شده است این شهرستان از شمال به شهرستانهای آق قلا و ترکمن و از جنوب به استان سمنان و از شرق به شهرستان علی آباد و از غرب به شهرستان کردکوی محدود میشود.

وسعت شهرستان گرگان۲ /۱۶۱۵ کیلو متر مربع (۹۱/ ۷ درصد از مساحت استان ) میباشد و بر اساس تقسیمات کشوری سال ۸۹ از دو بخش مرکزی و بهاران و سه شهر گرگان، سرخنکلاته ، جلین وقرق پنج دهستان و ۹۸ روستا تشکیل شده است.

جمعیت شهرستان گرگان ۴۸۰۵۴۱نفر میباشد که نسبت به جمعیت استان حدود %۳۵ را به خود اختصاص داده است.
 

معرفی شهرستان گرگان


از نظر ویژگیهای طبیعی، این شهرستان دارای سه ناحیه ای جلگه ای، کوهپایه ای و کوهستانی میباشد.

از نظر اقلیم نقاط جنوبی این شهرستان اقلیم کوهستانی و نواحی شمالی اقلیم نیمه مرطوب دارند.

از نظر پیشینه تاریخی برخی مورخین معتقدند که آریایی ها پس از مهاجرت و جابجایی  در نهایت در چند نقطه شمال کشور از جمله در هیرکانا ( گرگان کنونی ) سکنی گزیدند.

گرگان تا سال ۱۳۱۶ استرآباد نام داشت،گرگان قدیمی که به عربی جرجان خوانده می شد شهری آباد و مهم بود که بعدها به نام گرگان تغیر نام کرد.

سابقه تمدن در این منطقه بالغ بر شش هزار سال پیش میباشد.

شهر گرگان همواره نقش مهمی در شکوفایی فرهنگ و تمدن ایران اسلامی داشته است و به همین خاطر در دوره صفویه به دارالمومنین معروف بوده است.

مهمترین آثار تاریخی و مذهب این شهرستان مسجد جامع گرگان – امامزاده نور – امامزاده بی بی حور – کاخ اختصاصی دوره قاجاریه – تپه های تورنگ تپه – مدرسع عمادیه –خانه تقوی هزار پیچ- کاروانسرای قزلق – کاروانسرای گرگان – آب انبار گرگان جدید و درب نو و کنسولگری روسیه میباشد.

عمده ترین جاذبه های گردشگری ( اکوتوریست ) شهرستان عبارتند از پارک جنگلی نهارخوران – النگ دره – قرق – شصت کلا – گرمابدشت – سد نومل –آببندان روستای محمدآباد- بازار تعل بندان –– آبشار زیارت – آبگرم زیارت و منطقه حفاظت شده جهان نماو روستاهای چهارباغ و شاهکوه  میباشد، این شهرستان داشتن ۹ هتل و ۵ مهمانپذیر با تامین حدود ۱۰۰۰ تخت پذیرایی مهمانان میباشد.

مردم شهرستان گرگان به لهجه فارسی تکلم میکنند و لهجه های گرگانی، سیستانی و مازندرانی و ترکمنی نیز رایج میباشد. بیشترین تعداد جمعیت گرگان را مسلمانان شیعه تشکیل میدهند.
 

جمعیت

بر اساس آخرین سرشماری سال ۹۰ جمعیت گرگان  ۴۶۲۴۵۵ نفر که از این تعداد ۳۴۳۹۷۷ نفر در شهرها ۱۱۸۴۷۸ نفر در روستاها زندگی میکنند که حدوداً جمعیت شهری ۷۷% و جمعیت روستایی ۲۳% میباشد.

گرگان به تنهایی بالغ بر ۳۵% جمعیت شهری استان را در خود جا داده است و در مجموع جمعیت شهری و روستایی بالغ بر ۲۴% جمعیت استان در شهرستان گرگان قرار گرفته است. بر اساس آمارهای ارایه شده ۴۴% جمعیت شهرستان در سن فعالیت قرار گرفته است که در این بخش بالغ بر ۵/۸۸ درصد آنها شاغل میباشند.


 
 
نشانی مطلب در وبگاه دانشکده فناوری های نوین پزشکی:
http://goums.ac.ir/find-131.15432.35409.fa.html
برگشت به اصل مطلب