برگشت به صفحه اول سایت برگشت به صفحه اول این زیربخش نقشه سایت UniRSS
AWT IMAGE
:: ::
Main Menu
صفحه اصلی::
طرح تحول نظام سلامت::
درباره ما::
حوزه ریاست::
معاونت برنامه ریزی و توسعه::
بهبود کیفیت::
واحد اداری بیمارستان::
بخش های بیمارستان::
اتاق عمل::
خدمات پاراکلینیکی::
بخش خصوصی::
مسئولین بیمارستان::
حفاظت فیزیکی(حراست)::
مجمع خیرین سلامت::
مقالات پزشکی::
واحد فناوری اطلاعات::
رژیم غذایی در بیماریها::
بسیج جامعه پزشکی::
دفتر پرستاری::
چک لیست های کنترل عفونت::
لیست پزشگان درمانگاه تخصصی::
نعرفه قیمت های بیمارستان::
آموزشهای در منزل( خود مراقبتی)::
تماس با ما::
::
ارتباط با معاونت و درمان

ارتباط با معاونت درمان
تلفن: 32470042 017

دورنگار:32424002 017 

پست الکترونیک:
Mo_Darman@yahoo.com
نشانی: گرگان، بلوار هیرکان بعداز میدان بسیج، کیلومتر 2 جاده گرگان - ساری - ساختمان مرکزی علوم پزشکی گلستان - معاونت درمان
 

..
بانک اطلاعاتی بیماریهای مختلف

 Database of various diseases

AWT IMAGE

..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
زیربخش‌های پایگاه
..
نظرسنجی
نظر شما درباره بیمارستان قلب شهرستان کردکوی چیست؟
عالی
خوب
متوسط
بد نیست
بد
نظر ندارم
   
..
سایت های ضروری

بیمه آتیه سازان حافظ

بیمه بیمه سلامت

بیمه ایران سدا

معاونت درمان تامین اجتماعی

بیمه البرز

بیمه آسیا

سامانه نقل و انتقالات کارکنان



قطعات کامپیوتر
 

..
:: 1 آزمایشگاه ::

  متخصصین شاغل در آزمایشگاه :

  آقای دکتر

  آقای  

 آقای

  خانم

  مشخصات فیزیکی :

  یک سالن 200 متری در طبقه دوم اورژانس که واحد آزمایشگاه و پاتولوژی در آن واقع می باشد.آزمایشگاه شامل هفت اتاق مسئول فنی , مسئول آزمایشگاه , بانک خون , بیوشیمی , نمونه برداری , الایزا , میکروب شناسی وپاتولوژی شامل سالن کنفرانس آموزشی دانشجویان , اتاق رنگ آمیزی , اتاق پاس بافت می باشد.

  تجهیزات آزمایشگاه :

  دستگاههای SysmexK21 -SysmexK800

  فلیم فتومتر Assel - فلیم فتومتر Siac – فلیم فتومتر Biolat

  Bt3500 اتوآنالایزر – Targa3000 اتوآنالایزر-

  سانتریفیوژ

  فتومتر 5010

  شیکرپلاکت میکروسکوپ

  کوآگولومتر

  سدیمان ریدر

  دستگاه رنگ آمیزی بافت میکروتوم

  الایزا

  نحوه نوبت دهی و پذیرش :

  کلیه بیماران سرپایی در درمانگاه و آزمایشگاه مرکزی تا ساعت 11 و بیماران اورژانسی وبستری 24ساعته انجام می شود.

  آمار مراجعه در روز :

  بیمار بستری : 350نفر

  بیمار سرپایی : 120نفر

  بخشهای فعال آزمایشگاه :

  هماتولوژی , بیوشیمی , سرولوژی , بانک خون , پاتولوژی , میکروب شناسی , هورمون .


  آمادگی های لازم قبل از آزمایش 

  رعایت ناشتایی عمومی :

  1-شب قبل از آزمایش ، شام سبک و مختصر میل شود.

  2-بین 12 تا 14 ساعت قبل از انجام آزمایش، غذا، مایعات ، انواع شکلات و آدامس میل نشود.

  3- مصرف دخانیات ممنوع میباشد.

  4-نوشیدن آب به مقدار نیاز مانعی ندارد.

  5-مسواک زدن دندانها مانعی ندارد.

  6-در مورد ادامه مصرف و یا قطع دارو قبل ازانجام آزمایش، حتماٌ با پزشک معالج مشورت گردد .

 

  رعایت ناشتایی در آزمایشهای مختلف:

  1- آزمایش قند خون ناشتا: 2 ساعت پس از آخرین وعده غذایی ، قند سرم تقریبا به حد قند خون ناشتا کاهش می‌یابد. با این وجود رعایت 8 ساعت ناشتایی ارجح می باشد .

  2- آزمایش چربی خون( بجز کلسترول توتال ): رعایت 14 ساعت ناشتایی الزامی است.

  3- آزمایش اوره: از 2 تا 3 روزقبل، از خوردن گوشت زیاد خودداری گردد ولی 4 ساعت ناشتایی کافی است.

  4- آزمایش اسیداوریک : رعایت حداقل 4 ساعت ناشتایی الزامی است.

  5- آزمایش کلسیم ، فسفر ، سدیم ، پتاسیم ، آهن و فریتین : رعایت حداقل 4 ساعت ناشتایی الزامی است.

  6- سایر آزمایشات : معمولا رعایت ناشتایی الزامی نیست اما بعلت اثر چربیهای مواد غذایی بر سرم بیمار و نتایج آزمایشها، بهتر است از مصرف غذای چرب خودداری گردد یا ناشتایی عمومی رعایت گردد.

  نحوه آزمایش قند 2 ساعت پس از غذا :

  1- تمامی شرایط ناشتایی عمومی باید رعایت شود.

  2- پس از نمونه گیری قند ناشتا، صبحانه معمول میل شود ودقیقاٌ 2 ساعت پس از اتمام صبحانه، خون برای این آزمایش گرفته می‌شود.

  3- در مدت زمان 2 ساعت بین دو آزمایش، غذا و نوشیدنی و هر نوع خوراکی میل نشود.

  4- مصرف دخانیات اکیداٌ ممنوع میباشد.

  5- نوشیدن آب به مقدار نیاز مانعی ندارد.

  6- در مورد مصرف انسولین یا دارو و یا قطع آنها قبل از آزمایش با پزشک معالج مشورت گردد .

  نحوه صحیح جمع آوری نمونه ادرار جهت بررسی مستقیم و کشت:

  1 - بهترین نمونه ، ادرار اول صبحگاهی می‌باشد.

  2 – قبل از جمع آوری نمونه، در مورد خانمها محل ادرار باید با آب و صابون به طور کامل شستشو گردیده و با دستمال کاغذی خشک شود . در مورد آقایان ضرورتی ندارد .

  3 – قسمت اول نمونه برای آزمایش مناسب نیست و باید دور ریخته شود .

  4 – نمونه وسط ادرار به مقدار 10 – 15 سی سی درون ظرف ریخته شود .

  5 – درب ظرف بلافاصله بسته شود .

  6 - قسمت داخلی ظرفی که در اختیار بیمار است استریل می باشد . به هیچوجه داخل آ ن یا سطح تحتانی درب مربوطه لمس نگردد و از شستن داخل ظرف اکیدا خودداری گردد .

  نحوه صحیح جمع آوری مدفوع :

  1- نمونه باید مستقیماً در داخل ظرف مخصوصی که آزمایشگاه در اختیار بیمار قرار داده ریخته شود.

  2- در مورد نوزادان می‌توان نمونه را با چوب مخصوص ( آبسلانگ ) به ظرف نمونه گیری انتقال داد. اگر نمونه آبکی باشد باید از روی قسمت پلاستیکی جمع‌آوری گردد و نمونه روی قسمت پنبه ای مناسب نمی باشد.

  3 - نمونه نباید با آب یا ادرار مخلوط شود.

  4 - در صورت مشاهده هرگونه شی غیر عادی یا جاندار، داخل ظرف انداخته شود.

  نحوه صحیح جمع‌آوری نمونه جهت بررسی خون مخفی در مدفوع :

  1 – از دو تا سه روز پیش از انجام آزمایش از مصرف گوشت سفید، گوشت قرمز، ماهی ، شلغم و تربچه اجتناب گردد .

  2 – مصرف داروهای آهن ، ایندومتاسین ، آسپرین ، بروفن ، کورتونها و ویتامین C از 48 ساعت قبل از آزمایش متوقف گردند.

  3 – در صورت خونریزی از لثه حین مسواک زدن و یا نخ دندان کشیدن ، از 48 ساعت قبل از آزمایش از مسواک زدن و یا نخ دندان کشیدن اجتناب گردد .

  4- نمونه باید مستقیماً در داخل ظرف مخصوصی که آزمایشگاه در اختیار قرار داده است ریخته شود.

  5 – در مورد نوزادان نمونه را می توان با چوب مخصوص ( آبسلانگ ) به ظرف نمونه‌گیری انتقال داد.

  6 – نمونه نباید با آب یا ادرار مخلوط شود.

  نحوه صحیح جمع آوری نمونه جهت ادرار24 ساعته:

  1 – صبح ، پس از بیدار شدن از خواب ( به عنوان مثال 8 صبح ) ، مثانه را بطور کامل از ادرار خالی نموده و این نمونه بیرون ریخته شود ( توجه گردد که نباید این نمونه در ظرف مخصوص جمع آوری ریخته شود ).

  2 – در طی روز ، ادرار به طور کامل در ظرف مخصوص ریخته و جمع آوری گردد .

  3 – در طی روز، درب ظرف جمع آوری نمونه بسته نگه داشته شود .

  4- مایع نگهدارنده موجود در ظرف شدیدا سوزاننده و خطرناک است . از تماس آن با دست و اعضا بدن جدا خودداری گردد .

  5 - صبح روز بعد، در همان ساعت شروع جمع‌آوری ( به عنوان مثال 8 صبح ) ، اولین نمونه ادرار درظرف مخصوص ریخته و درب آن بسته و در اولین فرصت به ازمایشگاه ارسال گردد ( فقط اولین نمونه روز بعد در ظرف جمع‌آوری گردد ) .

 


 علل کبودی

  علل کبودی دست پس از خونگیری و راههای جلوگیری:

  عوامل زیر ممکن است باعث خونریزی جلدی و در نهایت کبودی دست بعد از خونگیری شود .

  1) بعد از خونگیری ماساژ محل نمونه باعث کبودی خواهد شد بنابراین پس از خونگیری ، به محل خونگیری با فشار ملایمی داده، از ماساژدادن خودداری شود .

  2) پس از خونگیری، محل خونگیری چند دقیقه با فشار ملایم نگه داشته شود و در صورتی که سریع انگشت را از محل خونگیری بردارید امکان خونریزی زیر جلدی وکبودی وجود دارد.

  3) پوشیدن لباسهایی با آستین های تنگ ، بعد از خونگیری با فشاری که در بازو ایجاد می کند ممکن است باعث کبودی گردد.

  4) گاهی اوقات عدم وجود رگ مناسب یا شکنندگی عروق نیز باعث خون روی خواهد شد .

  5) در بعضی موارد عوامل خونگیری اعم از سر سوزن ، سرنگ یا خونگیر نیز می تواند مسئله فوق را ایجاد کند.

  توجه : در هر صورت اگر پس ازخونگیری در محل خونگیری احساس درد و کبودی گردید مسئله خطرناکی نمی باشد و برای رفع آن بصورت زیر عمل کنید :

  1) تا چند ساعت پس از خونگیری کمپرس یخ مناسب است ( می توان تعدادی یخ را داخل پارچه ای قرار داده و هر چنددقیقه یکبار و در مجموع تا چند ساعت یخ را روی محل خونگیری قرار داد ) .

  2) پس از 24 ساعت از خونگیری کمپرس آب گرم مؤثر خواهد بود .

  3) در صورت درد زیاد می توان ازیک عدد قرص استامینوفن ساده استفاده کرد .

  علل تکرارآزمایش

  به دلایل زیر گاهی اوقات ممکن است آزمایش شما تکرار شود که انتظار داریم همکاری لازم را بفرمائید .

  1) از نظر پزشک آزمایشگاه جواب موردقبول نمی باشد ( با توجه به استانداردهای آزمایشگاه برای قبول جواب )

  2) آزمایش ها با توجه به شرایط سنی ، جنسی و ناشتایی و سایر شرایط با هم تطابق نداشته و با نمونه جدید باید تکرار شود .

  3) گاهی اوقات در مراحل آماده سازی و انجام آزمایش اشکالاتی بوجود می آید که نیاز به نمونه گیری مجدد خواهد بود .

 

شرح وظایف کارشناس بخش پذیرش نمونه 

1-  دریافت نمونه های ارسالی از مراجع ذیصلاح

2- کدگذاری و ثبت در دفتر ثبت نمونه

3- ارسال نمونه به بخش های مربوطه

4- بایگانی نامه های واصله

5- تنظیم آمار اطلاعات مربوط به آزمایشگاه

6- ارسال پاسخ نتایج آزمون ها

7- ورود اطلاعات مربوط به نمونه ها در سیستم

8- پاسخگویی به ارباب رجوع ها و مسئولین فنی

 شرح وظایف کارشناس بخش شیمی

 1- انجام آزمونهای شیمیایی بر اساس استاندارد های ملی و دستورالعمل های اداره کل و مراجع معتبر علمی

2-مقایسه نتایج حاصل از آزمونها با حدود مجاز استاندارد ، آنالیز و فرمولاسیون ساخت و اظهارنظر کارشناسی

3-  آموزش مسئولین فنی کارخانجات و کارآموزان دانشجو

4- اطمینان از کافی و معتبر بودن مواد و محلولهای شیمیایی ، بررسی موارد کمبود و اطلاع به مسئولین بخش

5- تهیه و تالیف SOP های مورد نیاز بخش مربوطه و به روز رسانی آنها با مراجعه به استانداردهای ملی ، دستورالعمل های اداره کل ، کتب مرجع و منابع علمی معتبر

6- بازدید از واحدهای تولیدی تحت نظارت معاونت غذا و دارو

7- بازدید و بازرسی از آزمایشگاه های همکار غیر دولتی

8- تهیه محلولها و معرف های شیمیایی مورد نیاز

9- ارائه مطالب جدید علمی مرتبط با بخش های مربوطه به صورت کنفرانس، مقاله و...

10- شرکت در فرآیندهای ارتقاء کیفیت و بهینه سازی روشها و روندهای کاری آزمایشگاه

11- استفاده صحیح و نگهداری از تجهیزات آزمایشگاهی و ثبت منظم نتایج در دفاتر مربوطه

12- ارائه گزارش موارد خروج از کالیبراسیون ،خرابی یا عدم کارایی دستگاه ها به مسئول بخش

13- ارزیابی و تأیید تجهیزات ، لوازم ، مواد و محلولهای آزمایشگاه های واحدهای تولید مواد غذایی جهت صدور پروانه های بهره برداری و ساخت

14- شرکت در دوره های آموزشی و بازآموزی مرتبط و ارائه گزارش به مدیریت و انتقال مطالب به سایر کارشناسان

15- تهیه آمار و جمع آوری اطلاعات مربوط به نتایج آزمایشات انجام شده و ارائه گزارش به مسئول بخش

16- تهیه پروژه های تحقیقاتی

17- اجرای برنامه های کشوری حذف جوش شیرین از نان های سنتی و  PMS در ارتباط با معاونت غذا و دارو و وزارت بهداشت

شرح وظایف کارشناس بخش میکروبیولوژی

1- انجام آزمونهای میکروبی بر اساس استاندارد های ملی و دستورالعمل های اداره کل و مراجع معتبر علمی

2- مقایسه نتایج حاصل از آزمونها با حدود مجاز استاندارد و اظهارنظر کارشناسی

3- آموزش مسئولین فنی کارخانجات و کارآموزان دانشجو

4- اطمینان از کافی و معتبر بودن محیط های کشت ، مواد و بررسی موارد کمبود و اطلاع به مسئولین بخش

5- تهیه و تالیف SOP های مورد نیاز بخش مربوطه و به روز رسانی آنها با مراجعه به استانداردهای ملی ، دستورالعمل های اداره کل ، کتب مرجع و منابع علمی معتبر

6- بازدید از واحدهای تولیدی تحت نظارت معاونت غذا و دارو

7- بازدید و بازرسی از آزمایشگاه های همکار غیر دولتی

8- تهیه محیط های کشت مورد نیاز طبق دستورالعمل های اجرایی و استاندارد با رعایت نکات ایمنی فردی و محیطی و استریلیزاسیون آنها

9- ارائه مطالب جدید علمی مرتبط با بخش های مربوطه به صورت کنفرانس، مقاله و...

10- شرکت در فرآیندهای ارتقاء کیفیت و بهینه سازی روشها و روندهای کاری آزمایشگاه

11- استفاده صحیح و نگهداری از تجهیزات آزمایشگاهی و ثبت منظم نتایج در دفاتر مربوطه

12- ارائه گزارش موارد خروج از کالیبراسیون ،خرابی یا عدم کارایی دستگاه ها به مسئول بخش

13- ارزیابی و تأیید تجهیزات ، لوازم ، مواد و محلولهای آزمایشگاه های واحدهای تولید مواد غذایی جهت صدور پروانه های بهره برداری و ساخت

14- شرکت در دوره های آموزشی و بازآموزی مرتبط و ارائه گزارش به مدیریت و انتقال مطالب به سایر کارشناسان

15- تهیه آمار و جمع آوری اطلاعات مربوط به نتایج آزمایشات انجام شده و ارائه گزارش به مسئول بخش

16- استریلیزاسیون محیط های کشت کار شده جهت جلوگیری از انتقال آلودگی

17- تهیه پروژه های تحقیقاتی

18- اجرای طرح کشوری  PMS در ارتباط با معاونت غذا و دارو و وزارت بهداشت

شرح وظایف مدیر آزمایشگاه

- اجرای مصوبات مجموعه با توجه به استراتژی های تعریف شده.

2- برنامه ریزی و سازماندهی مجموعه بخش های آزمایشگاه.

3- تعیین و تدوین خط مشی و استراتژی آزمایشگاه.

4- تصویب اهداف بخش های آزمایشگاه و نظارت بر نحوه تحقق آنها.

5- تصویب مستندات مورد نیازبخش های آزمایشگاه.

6- شرکت در جلسات و گردهمایی هایی که برفعالیتهای بخش های آزمایشگاه مؤثر است.

7- نظارت بر اجرای آئین نامه ها و مقررات موضوعه. (اداری، مالی و فنی) .

8- بررسی گزارش ها و آمار فعالیتهای بخش های آزمایشگاه و پیگیری فعالیتهای در دست اجرا.

9- ایجاد محیط کار مناسب برای اجرای هر چه بهتر امور.

10- تأمین منابع و زیرساخت های لازم برای اجرای هر چه بهتر امور.

11- تعیین مسئول کیفیت و جانشینان آن .

12- تعیین مسئولان فنی بخشهای آزمایشگاه و جانشینان آنها .

13- تعیین مسئول پذیرش و جانشین آن .

14- سایر وظایف مرتبط .

شرح وظایف مسئول فنی آزمایشگاه

1.         سازماندهی کلی آزمایشگاه یا بخش های مربوطه

2.         پیگیری درخواست های مشتریان

3.         نظارت بر تدوین استاندارد ها و دستورالعمل های فنی و تصویب آن ها

4.         تصدیق و صحه گذاری روش ها و نتایج اندازه گیری و یا نظارت بر آن

5.         نظارت بر همه فعالیت های مرتبط با آزمون ها و حصول اطمینان از انجام صحیح و به موقع آن ها و تضمین کیفیت نتایج

6.         حصول اطمینان از اینکه کارکنان توانمندی فنی و صلاحیت لازم برای انجام آزمون ها را دارا می باشند

7.         کنترل های متناسب با فعالیت آزمایشگاه

8.         پیشنهاد مشارکت در آزمون های مهارت و مقایسات بین آزمایشگاهی

9.         ارائه گزارش های دوره ای به مدیر آزمایشگاه از عملکرد آزمایشگاه

10.       هماهنگی های لازم با پرسنل فنی و ارائه راهکارهای فنی به آنان

11.       فراهم نمودن تمهیدات مناسب جهت انجام به موقع تعهدات آزمون

12.       اعمال نظارت های لازم در جهت نگه داری و استفاده بهینه از تجهیزات

13.       پیشنهاد راه کارهای اجرایی در جهت  توسعه ی روش های نوین در آزمایشگاه

14.       تأیید گزارشات آزمون

15.       اعلام و درخواست اقلام و مواد اولیه مورد نیاز جهت انجام آزمون

16.       تشخیص نیاز های آموزشی پرسنل و انعکاس به مسئول کیفیت

17.       تأیید و نظارت بر تهیه و تأیید مواد اولیه و اقلام خریداری شده.

شرح وظایف مسئول کیفیت آزمایشگاه

1- حصول اطمینان از تعیین، استقرار و نگه داری فرآیندهای مورد نیاز سیستم مدیریت کیفیت

2- گزارش دهی به مدیر آزمایشگاه درباره عملکرد سیستم مدیریت کیفیت و هرگونه نیاز یا فرصتی برای بهبود

3- حصول اطمینان از وجود آگاهی در سازمان نسبت به الزمات مشتری

4- تهیه و تدوین و به روزآوری نظامنامه کیفیت و روش های اجرای عمومی

5- تأیید روش های اجرایی از نظر انطباق با الزمات استاندارد

6- هماهنگی برای تشکیل جلسات بازنگری مدیریت به عنوان دبیر جلسات

7- راهبری اقدامات اصلاحی و پیشگیرانه در آزمایشگاه

8- برنامه ریزی و اجرای ممیزی های داخلی کیفیت

9- تجزیه و تحلیل داده های مرتبط با سیستم مدیریت کیفیت و تهیه گزارش های آماری مربوطه

10- همکاری در تدوین اهداف کیفیتی، برنامه های آموزشی کارکنان و سایر مستندات سیستم مدیریت کیفیت

11- نظارت بر اجرای الزمات سیستم مدیریت کیفیت آزمایشگاه

12- برگزاری جلسات بازنگری و گزارش دهی به مدیریت سازمان در مورد وضعیت سیستم کیفیت

13- تأیید مستندات سیستم کیفیت آزمایشگاه

14- حصول اطمینان از اجرای مؤثر اقدامات اصلاحی و پیشگیرانه

15- پیگیری شکایات مشتریان

16- تدوین و اجرای برنامه آموزشی کارکنان آزمایشگاه با توجه به بازخوردهای مسئول فنی آزمایشگاه

17- ارتباط با طرف های ذیربط درباره سیستم کیفیت

18- نظارت مناسب و مقتضی بر پرسنل تحت سرپرستی و فعالیت های انجام شده توسط آنان

19- انجام فعالیتهای کنترل کیفیت داخلی

20- نظارت بر چگونگی نگه داری تجهیزات و مواد مرجع و محلول های استاندارد

21- تهیه گزارش آزمون

22- نظارت بر بایگانی و سوابق آزمون

23- انجام کلیه فعالیت های مرتبط که توسط مسئولان فنی تعیین می گردد.

24- همکاری در طرح های تحقیقاتی

دفعات مشاهده: 2260 بار   |   دفعات چاپ: 1692 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 25 بار   |   0 نظر
>
برای مشاهده کل مطالب بخش آزمایشگاه اینجا را کلیک کنید.
Hospital amiralmomenin Kordkuy