برگشت به صفحه اول سایت برگشت به صفحه اول این زیربخش نقشه سایت UniRSS
AWT IMAGE
برگشت به دانشگاه علوم پزشکی گلستان
صفحه اصلی
صفحه اصلی::
دربـــاره بیمارستان::
حوزه ریاست::
مدیریت خدمات پرستاری::
اعتبـــــار بخشــــی::
واحد های اداری::
بخش ها::
درمانگاههای تخصصی::
اخبار بیمارستان::
کانون بسیج جامعه پزشکی::
خدمات پاراکلینیک::
فناوری اطلاعات::
تغذیــــــــه::
روابط عمومی::
ارتباط با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
نظرسنجی
   
..
لینک های مورد نیاز
..
راهنمای بیماران درمانگاه

AWT IMAGE

..
منشور حقوق بیمار

AWT IMAGE

..
پذیرش و ترخیص

فرایند پذیرش

فرایند ترخیص

..
آب و هوا

آب و هــوا

..
تعرفه های بیمارستان

تعرفه بخش های ویژه

..
بیمه های طرف قرارداد
  1. خدمات بیمه درمانی ( کارمندی،روستایی، سایر اقشار، ایرانیان، سلامت، خویش فرما)
  2. کمیته امداد
  3. نیروهای مسلح
  4. بیمه ایران ( کارت طلایی،آتیه سازان)
  5. این بیمارستان با بیمه بانک صادرات ـ کشاوری ـ سپه و بیمه های تکمیلی قرارداد دارد. و مراجعین شهرنشین که تحت پوشش بیمه ای نیستند می توانند تحت پوشش بیمه سلامت همگانی قرارگرفته و خدمات را به صورت بیمه دریافت نمایند.

..
:: قلبی عروقی : تغذیه قلبی عروقی ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۶/۱/۲۹ | 

تغذیه بیماری های قلبی-عروقی

بیماریهای قلبی عروقی دشمن شماره یک سلامتی انسان به حساب می آیند. باید بدانید که دو عامل خطر مستقل در ایجاد بیماریهای قلبی عروقی، پرفشاری خون و بالا بودن کلسترول خون است بطوریکه دیده شده با کاهش مؤثر فشار خون می توان میزان حمله قلبی را تا 21 درصد، سکته مغزی را تا 37 درصد و مرگ در اثر این بیماری را تا 25 درصد کاهش داد. شما می توانید خطر ابتلا به بیماری قلبی را به بهترین نحو کاهش دهید. یکی از این روش ها دقت کافی در انتخاب مواد غذایی است. شما می توانید تغذیه غلط، اضافه وزن و چاقی خود را با ایجاد تغییر در شیوه زندگی اصلاح نمائید.

فشار خون بالا

فشار خون بالا میزان بار قلب را افزایش داده و از این طریق موجب ضخیم شدن و سخت شدن قلب می شود. علاوه بر این فشار خون بالا احتمال سکته مغزی ، حمله قلبی، نارسایی کلیه و نارسایی احتقانی قلب را افزایش می دهد. با وجود عوامل خطر دیگر، احتمال حمله قلبی در بیماران مبتلا به پرفشاری خون چندین برابر خواهد شد.

کم تحرکی

زندگی بدون فعالیت یک عامل خطر برای بروز بیماری عروق کرونر قلب است. فعالیت جسمانی متوسط تا شدید بصورت منظم از بیماری عروق خونی و قلب جلوگیری می کند.

چاقی و اضافه وزن

کسانی که چربی اضافه بخصوص در ناحیه شکمی دارند بیش از دیگران به بیماریهای قلبی دچار می شوند. افزایش وزن منجر به بالا رفتن بار قلب، افزایش LDL کلسترول و تری گلیسیرید و بالا رفتن فشار خون شده و باعث کاهش HDL کلسترول می شود.

دیابت

دیابت بطور جدی احتمال بروز بیماریهای قلبی عروقی را افزایش می دهد. حتی با وجود کنترل قند خون، دیابت احتمال بیماری قلبی را افازیش می دهد ولی در صورت عدم  کنترل این خطر به مراتب بالاتر خواهد رفت.

دیگر عوامل خطر

واکنش افراد به استرس های روزمره نیز می تواند در ایجاد بیماری قلبی سهم داشته باشد.بطور مثال برخی افراد در اثر استرس های روزمره به مصرف دخانیات روی آورده یا بیش از حد غذا می خورند و بدین صورت خود را در معرض عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی قرار می دهند.

توصیه های غذایی برای بیماران قلبی عروقی:

  1. از مصرف غذاهای پرچرب اجتناب کنید.

عبارتند از: لبنیات پرچرب(شیر،ماست،پنیر،خامه،پنیر خامه ای، دوغ پرچرب)- روغن نباتی جامد- دنبه و پیه- روغن حیوانی- کره- جگر- مغز- قلوه- دل- گوشت قرمز پرچربی- گوشت چرخ کرده پرچربی- مله پاچه- کباب کوبیده- سیرابی و شیردان- سس مایونز- سوسیس- کالباس- همبرگر- کباب لقمه- پوست مرغ- انواع نان های روغنی- انواع شیرینی جات پرچرب

  1. سعی کنید از مواد غذایی فیبردار بیشتر استفاده کنید.

عبارتند از: سبزی های برگی- هویج- گوجه فرنگی- خیار- کدو- بادمجان- کرفس- نان سبوس دار- لوبیا- عدس- نخود- ماش- لپه- باقلا- نخود فرنگی- سبوس گندم- سبوس برنج

  1. توصیه می شود حداقل هفته ای دو وعده ماهی و هفته ای سه تا چهار وعده مرغ و طیور استفاده کنید و در بقیه وعده های غذایی خود از غذاهای غیرگوشتی استفاده نمایید.
  2. غذاهای روزانه خود را بصورت آب پز، بخارپز، کبابی، تنوری و فرپخت تهیه نمایید و از سرخ کردن آنها خودداری کنید.
  3. از مصرف بیش از اندازه نمک و غذاهای شور نظیر ماهی شور، ماهی دودی، آجیل شود، پنیر شور، چیپس، پفک، غذاهای کنسروی، ترشیجات، انواع شورها، ترد نمکی، چوب شور اجتناب کنید.
  4. مصرف مواد نشاسته ای نظیر نان، برنج، سیب زمینی، شیرینی جات را محدد کنید.
  5. زرده تخم مرغ غنی از کلسترول است و در افرادی که ریسک فاکتورهای بیماری قلبی را دارند باید به 2-1 عدد در هفته محدود شود.
  6. سفیده تخم مرغ غنی از پروتئین بوده و اشکالی برای فرد دارای بیماری قلبی ندارد.
  7. کره حیوانی، حاوی چربی اشباع و کلسترول بوده و دو فاکتور خطر را دارا می باشد. کره گیاهی (مارگارین) حاوی چربی اشباع است ولی کلسترول ندارد ولیکن حاوی اسیدهای چرب ترانس است که فاکتور خطر بیماری های قلبی عروقی است. در کل کره گیاهی نرم که کمترین اسیدهای چرب ترانس را داراست نسبت به کره حیوانی ارجحیت دارد.
  8. مصرف نان سبوس دار که حاوی مقادیر زیادی ویتامین های گروه B است باعث کاهش چربی خون بیماران قلبی عروقی می شود.
  9. روغن مایع بدلیل دارا بودن اسیدهای چرب غیراشباع فراوان و فاقد بودن کلسترول، بر روغن جامد برتری دارد. بهترین روغن برای افراد مبتلا به بیماریهای قلبی عروقی، روغن مایع ذرت و آفتابگردان است.
  10. روغن ماهی بدلیل دارا بودن اسیدهای چرب امگا3 و روغن زیتون و روغن هسته انگور و گردوه به دلیل دارا بودن اسید اولئیک فراوان باعث کاهش کلسترول بد (LDL) می شوند و برای سلامت قلب و عروق مفید هستند.
  11. مصرف ماهی، زیتون، مغز گردو، بادام بدلیل دارا بودن روغن با کیفیت برای قلب و عروق انسان مفید است.

نکته:

* حملات بیماری قلبی در کسانی که سیگاری هستند سه برابر افراد معمولی است بنابراین ترک سیگار و هر نوع دود(مواد مخدر-قلیان-پیپ) برای بیماران قلبی مفید است.

* حداقل هفته ای 3 بار به مدت 30 دقیقه ورزش کنید(پیاده روی-شنا-تنیس-دوچرخه سواری).

عارف گرگانی

کارشناس تغذیه بیمارستان شهداء گنبدکاووس

دفعات مشاهده: 50 بار   |   دفعات چاپ: 17 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
>
برای مشاهده کل مطالب بخش قلبی عروقی اینجا را کلیک کنید.
shohada-hosp
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان گلستان
Persian site map - English site map - Created in 0.051 seconds with 1177 queries by yektaweb 3461