برگشت به صفحه اول سایت برگشت به صفحه اول این زیربخش نقشه سایت UniRSS
برگشت به دانشگاه علوم پزشکی گلستان
صفحه اصلی
صفحه اصلی::
دربـــاره بیمارستان::
حوزه ریاست::
مدیریت خدمات پرستاری::
اعتبـــــار بخشــــی::
واحد های اداری::
بخش ها::
درمانگاههای تخصصی::
اخبار بیمارستان::
کانون بسیج جامعه پزشکی::
خدمات پاراکلینیک::
فناوری اطلاعات::
تغذیــــــــه::
روابط عمومی::
ارتباط با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
نظرسنجی
   
لینک های مورد نیاز
راهنمای بیماران درمانگاه

AWT IMAGE

منشور حقوق بیمار

AWT IMAGE

پذیرش و ترخیص

فرایند پذیرش

فرایند ترخیص

آب و هوا

آب و هــوا

تعرفه های بیمارستان

تعرفه بخش های ویژه

بیمه های طرف قرارداد
  1. خدمات بیمه درمانی ( کارمندی،روستایی، سایر اقشار، ایرانیان، سلامت، خویش فرما)
  2. کمیته امداد
  3. نیروهای مسلح
  4. بیمه ایران ( کارت طلایی،آتیه سازان)
  5. این بیمارستان با بیمه بانک صادرات ـ کشاوری ـ سپه و بیمه های تکمیلی قرارداد دارد. و مراجعین شهرنشین که تحت پوشش بیمه ای نیستند می توانند تحت پوشش بیمه سلامت همگانی قرارگرفته و خدمات را به صورت بیمه دریافت نمایند.

:: فشارخون : تغذیه فشارخون ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۶/۱/۲۹ | 

توصیه های تغذیه ای جهت پیشگیری و درمان پرفشاری خون

عمولاً به فشارخون بیشتر از 90/140میلی متر جیوه افزایش فشارخون اطلاق می شود. به فشارخون افزایش یافته گاهی قاتل خاموش گفته می شود ،چون اگر چه معمولاًبی علامت است ،ولی می تواند منجر به حمله قلبی و سکته مغزی شود.

عوامل خطر:

1-سن بالا      2- اضافه وزن و چاقی   3-برنامه غذایی نامناسب

4-کم تحرکی    5-سیگار     6-استرس     7-سابقه خانوادگی   8-الکل

از چه غذاهایی باید پرهیز کرد؟

مواد غذایی زیر باید محدود شوند ،زیرا حاوی سدیم بالایی می باشند:

نکته : میزان سدیم به طور ذاتی در غذاهای با منشا حیوانی مثل انواع گوشت ها ،شیر ،پنیر و تخم مرغ بالاست.

  1. حذف مواد غذایی که در تهیه آنها از جوش شیرین و یا میزان بالای بکینگ پودر استفاده می شود نظیر برخی کیک ها و نان لواش.
  2. محدود کردن( و یا حذف کردن) مصرف چیپس، پفک،ترد نمکی،بیسکوئیت شور،انواع آجیل های بو داده و شور.
  3. محدود کردن ( ویا حذف کردن) مصرف انواع شورجات نظیر خیارشور،کلم شور،زیتون شور، چیپس و پفک ،بادام شور ،خیارشور،بادام زمینی شور ،انواع تخمه های شور،زیتون پرورده ،کلم شور ،ترشی ها ،رب ها ، سوسیس و کالباس ،کنسرو گوشت ،برگرها و سایر فرآورده های گوشتی  و ماههی های دودی ، تن ماهی ،پنیرهای شور ،غذاهای شور و کنسروی و فرآیند شده ،سس و رب گوجه فرنگی ،ادویه کاری و چاشنی های آماده مخصوص سالاد ،  انواع ترشیجات.
  4. محدود کردن مصرف انواع شیرینی جات.
  5. محدود کردن موادحاوی کافئین از قبیل قهوه، انواع شکلات، انواع نوشابه های کولا.
  6. عدم استفاده از انواع غذاهای کنسروی و فرآوری شدهنظیر سوسیس، کالباس،همبرگر،کباب لقمه،ماهی های کنسرو شده، تن ماهی،ماهی دودی،کنسرو بادمجان،کنسرو نخود فرنگی،سس مایونز،سس کچاپ، انواع خورشت های کنسروی
  7. عدم استفاده از انواع پنیرهای پر نمک و انواع دوغ ها

.

چه غذاهایی مفید هستند؟

مصرف مواد غذایی حاوی پتاسیم ،منیزیم ،ویتامین ث و کلسیم در بهبود فشارخون بسیار موثر است.  

منابع منیزیم از قبیل : خرما ،جوانه گندم برشته ،بادام زمینی ،سیب زمینی ،اسفناج ،شیر ،نان سبوسدار و مرغ

سبزی های غنی از پتاسیم از قبیل :نخود ،اسفناج، سیر، کدو سبز، چغندر، کرفس، قارچ، بامیه، سیب زمینی آب پز، کدوحلوایی، گوجه فرنگی و کلم بروکلی

میوه های غنی از پتاسیم از قبیل :

آلو بخارا ،انجیر خشک،زردآلو ،برگه زردآلو،آلو ،پرتقال ،شلیل ،طالبی ،کیوی،توت ها ،مرکبات  و سبزیجات برگ سبز که منابع غنی ویتامین ث نیز هستند . مصرف مکمل ویتامین ث نیز سبب کاهش فشارخون می شود.

منابع غنی کلسیم  از قبیل :ماهی ،شیر و لبنیات ،دانه کنجد و سبزیجات برگ سبز.

حبوبات از منابع بسیارخوب فیبرهای محلول در آب هستند و استفاده از آنها برای کاهش فشارخون نافع است.

مصرف 3-2 حبه سیر ،به کاهش فشارخون کمک می کند.

پیاز نیز به پایین آوردن فشارخون کمک می کند.

کرفس ،حاوی ماده ای  است که به گشادشدن رگ ها کمک می کند و از این طریق در کاهش فشارخون تاثیر دارد.

افرادی که پس از هر وعده غذایی چند دانه توت فرنگی مصرف می کنند ،احتمال ابتلا به پرفشاری خون در آنها کمتر است.

گرد تخم شنبلیله آسیاب شده ،دم کرده زرشک ،کلسترول خون را پایین می آورد و به دنبال آن ،منجر به کاهش فشارخون می شود.

ماهی گیری کنید (حتی شده از مغازه ها) . ماهی منبع غنی امگا3 می باشد.

از گردو لذت ببرید.گردو هم منبع خوب امگا 3 است در صورت عدم دسترسی به گردو از بذر کتان سویا و روغن کانولا استفاده کنید.

چای سبز سرشار از ویتامین ها و موادمعدنی بسیاری از جمله پتاسیم ،فسفر ، منیزیم ، کلسیم و ... است .

گیاهان دارویی :

میوه عناب ،انار ،سرخ ولیک ،گوجه فرنگی ،چای کوهی ،زیتون ،جو ،زنجفیل ،سویا ،لیموترش ،نارنج و هویج

چرا باید فشارخون بالا را کنترل کرد؟

فشارخون بالا یک عامل خطر مهم در ایجاد نارسایی قلبی است.همچنین می تواند موجب نارسایی کلیه ،مشکلات عروق محیطی ،تخریب عروق شبکیه چشم ،سکته مغزی و حمله قلبی شود.به همین دلیل پیشگیری و درمان آن بسیار مهم است.اگر میزان فشارخون به سرعت بالا رفته و به حدود 13/20 برسد به آن فشارخون بدخیم گفته می شود که آسیب زیادی ایجاد می کند و موجب مرگ و میر می شود.

عارف گرگانی 

کارشناس تغذیه بیمارستان شهدا گنبد

دفعات مشاهده: 84 بار   |   دفعات چاپ: 26 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
>
برای مشاهده کل مطالب بخش فشارخون اینجا را کلیک کنید.
shohada-hosp
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان گلستان
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 1179 queries by yektaweb 3503