برگشت به صفحه اول سایت برگشت به صفحه اول این زیربخش نقشه سایت UniRSS
AWT IMAGE
برگشت به دانشگاه علوم پزشکی گلستان
صفحه اصلی
صفحه اصلی::
دربـــاره بیمارستان::
حوزه ریاست::
مدیریت خدمات پرستاری::
اعتبـــــار بخشــــی::
واحد های اداری::
بخش ها::
درمانگاههای تخصصی::
اخبار بیمارستان::
کانون بسیج جامعه پزشکی::
خدمات پاراکلینیک::
فناوری اطلاعات::
تغذیــــــــه::
روابط عمومی::
ارتباط با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
نظرسنجی
   
..
لینک های مورد نیاز
..
راهنمای بیماران درمانگاه

AWT IMAGE

..
منشور حقوق بیمار

AWT IMAGE

..
پذیرش و ترخیص

فرایند پذیرش

فرایند ترخیص

..
آب و هوا

آب و هــوا

..
تعرفه های بیمارستان

تعرفه بخش های ویژه

..
بیمه های طرف قرارداد
  1. خدمات بیمه درمانی ( کارمندی،روستایی، سایر اقشار، ایرانیان، سلامت، خویش فرما)
  2. کمیته امداد
  3. نیروهای مسلح
  4. بیمه ایران ( کارت طلایی،آتیه سازان)
  5. این بیمارستان با بیمه بانک صادرات ـ کشاوری ـ سپه و بیمه های تکمیلی قرارداد دارد. و مراجعین شهرنشین که تحت پوشش بیمه ای نیستند می توانند تحت پوشش بیمه سلامت همگانی قرارگرفته و خدمات را به صورت بیمه دریافت نمایند.

..
:: دیابت : تغذیه دیابت ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۶/۱/۲۹ | 

  • مراجعه کننده محترم ، شماکه به بیماری دیابتدچار هستیدبا مد نظر قرار دادن نکات ذیل در کنترل قند خونتان موفق تر خواهید بود .

تقسیم بندی غذاها :

غذاهای مختلف را می توان ازلحاظ چگونگی بالا بردن قند خون شما به  5   دسته تقسیم  نمود :

1-  غذاهایی که مصرف آنها قند خونتان را بلافاصله بالا خواهد برد .ازخوردن این غذاها پرهیز نمائید و چنانچه میل به مصرف آنها دارید به مقدار جزئی مصرف کنید. این غذاها شامل : قندوشکر،انواع شیرینی جات  ، انواع بیسکوئیت ، انواع کیک و کلوچه  ، بیشمه ، تاتارچورگ ، قاطلامه ، پسوق ، انواع شکلات ها  ، آب نبات ، نقل و نبات ، شکلات ترش (ماشین چیچک) ، انواع شربت ها ، انواع پودر شربت های آماده ، انواع نوشابه ها ، انواع ماء الشعیرهای طعم دار و شیرین ، انواع آبمیوه جات صنعتی ، انواع کنسانتره میوه جات ، انواع نکتار میوه جات ، انواع کمپوت میوه جات ، انواع بستنی ، انواع بستنی یخی ( نوشمک ، یخمک) ، انواع خربزه ( آتشی ، زردک ، خربزه مشهدی ، گرمک، جارجو،زامچه ، طالبی . . . ) ، انواع هندوانه ، موز ، انگور ، خرمای سیاه ، خرمای خشک ، خرمالوی رسیده ، انجیر، توت سفید .

2-  غذاهایی که باید درحد متوسط مصرف نمائید. در یک وعده مقدار زیادی از این غذاها نخورید چون که مصرف مقدار زیاد آنها در یک وعده  قند خونتان را بالا خواهد برد .این غذاها شامل : انواع نان ، برنج ،  ماکارونی ( توصیه می گردد برنج و ماکارونی دم کشیده نباشد ) ، سیب زمینی ( توصیه میگردد چنانچه میل به مصرف سیب زمینی دارید آن را به نسبت نصف نصف با حبوبات مخلوط نموده و به شکل آب پز پخته و مصرف نمائید) ، کشمش ، انجیر خشک ، توت خشک ، انواع نان سفید ، انواع غذاهای حاوی آرد سفید و تصفیه شده ، انواع  غذاهای حاوی آرد گندم بدون سبوس ، انواع  غذاهای حاوی آرد جو بدون سبوس .

تذکر : توجه نمائید از گروه  دوم  زمانی که  قند خون شما بالا باشد در یک وعده کمتر مصرف نمائید  مثلا"  برنج در حد  7 – 4  قاشق غذاخوری ، ماکارونی  حداکثر یک لیوان ، سیب زمینی  یک عدد کوچک   ( 80 – 50 گرمی ) .

3-  میوه جاتی که محدودیت کمتری دارند اما اگر قندخونتان بالا باشد از آنها کمتر مصرف نمائید شامل : سیب ، گیلاس ، کیوی، گلابی ، انار، هلو، شلیل ، آلو ، آلبالو، زردآلو، شاه توت، توت فرنگی ، تمشک ، به ، انبه ، پرتقال ، نارنگی ، کرمانتین ، لیمو شیرین ، گریپ فروت ، آناناس ، نارگیل .

تذکر : توصیه میگردد میوه جات را به این منوال مصرف نمائید اولا" سهم میوه روزانه تان را به چهار وعده تقسیم کنید ( صبحانه ، میان وعده 10 صبح ، عصرانه ، میان وعده قبل از خواب )  دوما" در هر وعده 

70 – 50  گرم میوه میل نمائید سوما" سعی کنید در طول روز و هفته  از میوه های متنوع مصرف نمائید .

4-  غذاهایی که قند خون شما را سریع و زیاد بالا نمی برند و شما باید آنها را جهت تآمین پروتئین و مواد  مغذی مورد نیاز بدن تان در برنامه غذایی روزانه به مقدار کافی و نه زیاد بگنجانید . این غذاها شامل : گوشت قرمز ، مرغ ، ماهی ، انواع حبوبات ، انواع مغز ها ( گردو – بادام – بادام زمینی – فندق – پسته ) ، پنیر کم چرب ،  شیر کم چرب ، ماست کم چرب ، دوغ کم چرب .

تذکر : توجه نمائید مصرف گوشت قرمز باید محدود شود . توصیه می شود در طول هفته حداکثر دو الی سه وعده غذای حاوی گوشت قرمز مصرف نمائید نه بیشتر .

5- غذاهایی که مصرف آنها محدودیت ندارد و شما می توانید به همراه دیگرغذاها به میزان دلخواه از آنها میل نمائید . این غذاها عبارتند از انواع سبزیجات و صیفی جات شامل : کاهو، گل کلم ،انواع کلم ، فلفل سبز، فلفل قرمز تند ، فلفل دلمه ای ، گوجه فرنگی ، خیار ، کدو خورشتی ، بادمجان ، شوید ، گشنیز ، شنبلیله ، جعفری ، نعناع ، ریحان ، ترخون ، مرزه ، کرفس ، اسفناج ،شاهی، تره ، ترب ، تربچه ، پیازچه .

تذکر :  توصیه میگردد 30 دقیقه قبل از صرف وعده های اصلی غذا ( ناهار و شام ) سبزی و سالاد میل نمائید ، این کار از پرخوری شما در هنگام خوردن غذای اصلی جلوگیری خواهد نمود . همچنین توصیه میگردد همراه با سالاد سس مایونز مصرف ننمائید.   

نکات کلیدی :

مصرف وعده ها ی غذایی ( 6 گانه )  در فواصل منظم و تقریبا" ثابتی از شبانه روز از افت قند خون شما پیشگیری خواهد نمود – در افرادی که انسولین تزریق می کنند جهت جلوگیری از افت قند خون  مصرف به موقع و سر وقت وعده های غذایی ( 6 گانه )  از اهمیت بسزایی برخوردار است - -مصرف به موقع میان وعده ها در کاهش قند خون شما کمک زیادی می کند –  به هیچ وجه میان وعده های خود را حذف نکنید - فاصله وعده های غذایی توصیه شده ( 6  گانه ) زیاد نباشد - بین وعده قبل از خواب با صبحانه زیاد فاصله نیافتد و فاصله آن دو وعده حداکثر  8  ساعت باشد - در وعده های صبحانه ، ناهار و شام  کمتر بخورید اما حتما" میان وعده های خود را مصرف نمائید - هیچ وقت پرخوری نکنید - بهترین میان وعده شامل یک کف دست ( بدون انگشت ) نان ، یک قوطی کبریت پنیر کم چرب  و  50 گرم میوه می باشد – بهترین میان وعده قبل از خواب  یک کف دست ( بدون انگشت ) نان و یک قوطی کبریت پنیر کم چرب  می باشد چون که به علت جذب کندتر در روده ها قند خون شما  را در طول شب به مدت طولانی تر بالا نگه می دارد - در یک وعده غذایی مقدار زیادی از نان و غلات ( نان ، برنج ، ماکارونی ، کیک ) میل نکنید – در وعده صبحانه از نان و غلات ، شیرینی ، قند و شکر ، عسل ، . . . به مقدار زیاد نخورید– در وعده صبحانه  از نان وغلات حداکثر  30 گرم میل نمائید. - شما در وعده صبحانه می توانید یکی از موارد ذیل را انتخاب کنید :

1- یک کف دست نان بربری یا سنگک  ( یا چهار کف دست لواش ) ، یک قوطی کبریت پنیر کم چرب ، یک عدد گوجه ، یک عدد خیار و  یک عدد گردو

2- یک کف دست  نان بربری  یا سنگک ( یا چهار کف دست لواش ) ، یک  عدد تخم مرغ  آب پز  ، یک عدد گوجه ، یک عدد خیار ، مقداری سبزی ، 50 گرم میوه

3- یک کف دست نان بربری  یا سنگک ( یا چهار کف دست لواش ) ، یک قاشق غذاخوری عسل ، یک قاشق غذاخوری خامه ، یک عدد گوجه ، یک عدد خیار ، مقداری سبزی

* بهتر است در طول روز از مواد غذایی که فیبر بالایی دارند مصرف نمائید . غذاهایی که فیبر بالا دارند شامل : 1- نان سبوس دار ، نان جوی سبوس دار ، نان سنگک ، گندم کامل ، جوی پوست نکنده ، سبوس گندم  2- بادام ، بادام زمینی ، فندق ، گردو  3-  سویا ، عدس ، انواع لوبیا  4- سبزیجاتی نظیر لوبیا سبز ، نخود فرنگی ، هویج ، گل کلم ، اسفناج  5- میوه جاتی نظیر توت فرنگی ، شاه توت ، گلابی ، پرتقال ، سیب مخصوصا" با پوست .

* به منظور پیشگیری از افزایش فشار خون ، بهتر است مصرف نمک محدود شود. مقدار مناسب نمک در طول روز  5/1 – 1  قاشق مربا خوری می باشد .  ضمنا" از آوردن نمکدان سر سفره خودداری کنید .

* از مصرف  غذاهای آماده نظیر سوسیس ، کالباس ، همبرگر ، کباب لقمه ، . . . اجتناب نمائید .

* سعی کنید از غذاهایی استفاده کنید که چربی کمتری داشته باشند.

* تا حدامکان از مواد غذایی شیرین پرهیز کنید و در صورت تمایل زیاد در یک وعده حتما" به مقدار جزئی مصرف نمائید.

* ترکیبات موجود در قهوه و چای جهت پیشگیری از دیابت مؤثر است اما قهوه و چای پررنگ در دیابتی ها منجر به افزایش قند خون می شود.

* دارچین (حل شده در آب پرتقال  یا چای ) ، غنچه خشک شده گل میخک ، زردچوبه و گل گاوزبان باعث ترشح انسولین شده و در کاهش قند خون شما مؤثر هستند.

دفعات مشاهده: 56 بار   |   دفعات چاپ: 20 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
>
برای مشاهده کل مطالب بخش دیابت اینجا را کلیک کنید.
shohada-hosp
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان گلستان
Persian site map - English site map - Created in 0.052 seconds with 1177 queries by yektaweb 3461