Journal of Gorgan University of Medical Sciences
مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي گرگان
J Gorgan Univ Med Sci
Medical Sciences
http://goums.ac.ir/journal
59
journal58
1562-4765
2008-4080
fa
jalali
1397
4
1
gregorian
2018
7
1
20
2
online
1
fulltext
fa
اثر محافظتی عصاره هیدروالکلی ژل آلوئهورا برآنزیمها و ساختار بافتی کبد موشهای صحرایی دریافت کننده رژیم غذایی پرچرب
Protective effect of hydro-alcoholic extract of Aloe Vera gel on enzymes and liver tissue structure of high-fat diet rats
فارماكولوژي
Pharmacology
تحقيقي
Original Articles
<p dir="RTL" style="font-style:normal;"><span style="font-size:11px;"><span style="font-weight:normal;"><span style="color:windowtext;"><span style="font-family:tahoma,sans-serif;">زمینه و هدف : آلوئهورا گیاهی است که با داشتن خواص آنتیاکسیدانی باعث اصلاح شاخصهای اکسیداتیو میشود. استفاده از رژیمهای غذایی پرچرب باعث شیوع اختلالات کبدی میشوند. این مطالعه به منظور تعیین اثر محافظتی عصاره هیدروالکلی ژل آلوئهورا برآنزیمها و ساختار بافتی کبد موشهای صحرایی دریافت کننده رژیم غذایی پرچرب انجام شد.</span></span></span></span></p>
<p dir="RTL" style="font-style:normal;"><span style="font-size:11px;"><span style="font-weight:normal;"><span style="color:windowtext;"><span style="font-family:tahoma,sans-serif;">روش بررسی : در این مطالعه تجربی از 40 سر موش صحرایی نر بالغ در گروههای کنترل (فاقدتیمار)، شاهد (تیمار با رژیم پرچرب 10 میلی گرم بر میلی لیتر) و سه دسته گروه تجربی دریافت کننده رژیم غذایی پرچرب (10 میلی گرم بر میلی لیتر) به همراه دوزهای 150، 300 و 600 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره ژل آلوئهورا استفاده گردید. تجویزها 60 روزه و به صورت گاواژ انجام گردید. در پایان پس از بیهوش نمودن حیوانات و خونگیری از قلب آنها برای اندازهگیری آنزیمهای آلانین آمینوترانسفراز </span></span></span><span dir="LTR" style="font-weight:normal;"><span style="color:windowtext;"><span style="font-family:tahoma,sans-serif;">(ALT)</span></span></span><span style="font-weight:normal;"><span style="color:windowtext;"><span style="font-family:tahoma,sans-serif;">، آلکالین فسفاتاز </span></span></span><span dir="LTR" style="font-weight:normal;"><span style="color:windowtext;"><span style="font-family:tahoma,sans-serif;">(ALP)</span></span></span> <span style="font-weight:normal;"><span style="color:windowtext;"><span style="font-family:tahoma,sans-serif;">و آسپارتات ترانس آمیناز </span></span></span><span dir="LTR" style="font-weight:normal;"><span style="color:windowtext;"><span style="font-family:tahoma,sans-serif;">(AST)</span></span></span> <span style="font-weight:normal;"><span style="color:windowtext;"><span style="font-family:tahoma,sans-serif;">کبد آنها خارج و پس از تهیه مقاطع بافتی سلولهای کبدی شمارش و نتایج حاصل از مطالعات بافتی، شمارش سلولی و آنزیمهای کبدی ارزیابی گردید.</span></span></span></span></p>
<p dir="RTL" style="font-style:normal;"><span style="font-size:11px;"><span style="font-weight:normal;"><span style="color:windowtext;"><span style="font-family:tahoma,sans-serif;">یافتهها : رژیم غذایی پرچرب باعث افزایش آماری معنیدار آنزیمهای </span></span></span><span dir="LTR" style="font-weight:normal;"><span style="color:windowtext;"><span style="font-family:tahoma,sans-serif;">ALP</span></span></span> <span style="font-weight:normal;"><span style="color:windowtext;"><span style="font-family:tahoma,sans-serif;">و </span></span></span><span dir="LTR" style="font-weight:normal;"><span style="color:windowtext;"><span style="font-family:tahoma,sans-serif;">ALT</span></span></span> <span style="font-weight:normal;"><span style="color:windowtext;"><span style="font-family:tahoma,sans-serif;">و افزایش آماری معنیدار تعداد سلولهای کوپفر و کاهش آماری معنیدار تعداد هپاتوسیتها نسبت به گروه کنترل گردید (</span></span></span><span dir="LTR" style="font-weight:normal;"><span style="color:windowtext;"><span style="font-family:tahoma,sans-serif;">P<0.05</span></span></span><span style="font-weight:normal;"><span style="color:windowtext;"><span style="font-family:tahoma,sans-serif;">). در ساختار بافتی کبد تغییراتی نظیر پرخونی، تورم سلولی، تحلیل واکوئلر، آپوپتوز و بالونی شدن هپاتوسیتها مشاهده شد. در حالی که در گروههای دریافت کننده آلوئهورا با رژیم پرچرب تغییرات ایجاد شده اصلاح گردید.</span></span></span></span></p>
<p dir="RTL" style="font-style:normal;"><span style="font-size:11px;"><span style="font-weight:normal;"><span style="color:windowtext;"><span style="font-family:tahoma,sans-serif;">نتیجهگیری : رژیمهای غذایی پرچرب با ایجاد آسیبهای بافتی در کبد باعث افزایش میزان سرمی آنزیمهای </span></span></span><span dir="LTR" style="font-weight:normal;"><span style="color:windowtext;"><span style="font-family:tahoma,sans-serif;">ALP</span></span></span> <span style="font-weight:normal;"><span style="color:windowtext;"><span style="font-family:tahoma,sans-serif;">و </span></span></span><span dir="LTR" style="font-weight:normal;"><span style="color:windowtext;"><span style="font-family:tahoma,sans-serif;">ALT</span></span></span> <span style="font-weight:normal;"><span style="color:windowtext;"><span style="font-family:tahoma,sans-serif;">میشود و عصاره آلوئهورا مانع اثرات مخرب رژیم غذایی پرچرب بر ساختار بافتی کبد شده و از این طریق بهصورت غیروابسته به دوز باعث کاهش فعالیت آنزیمهای کبدی </span></span></span><span dir="LTR" style="font-weight:normal;"><span style="color:windowtext;"><span style="font-family:tahoma,sans-serif;">ALT</span></span></span> <span style="font-weight:normal;"><span style="color:windowtext;"><span style="font-family:tahoma,sans-serif;">و </span></span></span><span dir="LTR" style="font-weight:normal;"><span style="color:windowtext;"><span style="font-family:tahoma,sans-serif;">ALP</span></span></span> <span style="font-weight:normal;"><span style="color:windowtext;"><span style="font-family:tahoma,sans-serif;">میگردد.</span></span></span></span></p>
<strong>Background and Objective: </strong><em>Aloe Vera</em> is considered as one of herbs causes oxidative indexes modification due to antioxidant properties. On the other hands, High-fat diets (HFD) cause liver disorders prevalence. This study was done to evaluate the protective effect of hydro-alcoholic extract of <em>Aloe Vera</em> gel on enzymes and liver tissue structure of high-fat diet rats.<br>
<strong>Methods: </strong>In this experimental study, 40 adult male rats were allocated in five groups including control, sham (HFD 10 ml/kg) and three experimental groups receiving HFD with doses of 150, 300 and 600 mg/kg/bw of <em>Aloe Vera</em> gel extract. Prescriptions were conducted by gavage and for 60 days. Blood samples were collected to measure AST, ALT and ALP enzymes. Liver removed subsequently and following preparing tissue sections liver cells were counted.<br>
<strong>Results: </strong>High-fat diet significantly increased ALP and ALT enzymes (P<0.05). High-fat diet significantly increased the number of Kupffer cells and reduced of hepatocytes in compared to control group (P<0.05). High-fat diet caused liver tissue alterations including blood congestion, inflmation; Vacuole breakdown, apoptosis, and ballooning of hepatocytes. On the other hand, the consumption of <em>Aloe Vera</em> with high-fat diet caused reduction in tissue changes and a significant decrease in the serum levels of ALP and ALT enzymes in compared to control group (P<0.05).<br>
<strong>Conclusion: </strong>High-fat diet by damaging the liver tissue increased the serum levels of ALP and ALT enzymes and <em>Aloe Vera</em> extract with its anti-oxidant characteristic prevent the effect of a high-fat diet on the liver tissue and reduced the ALP and ALT enzymes.
آلوئهورا , کوپفر ,هپاتوسیت, آنزیمهای کبدی , کبد چرب , رژیم غذایی
Aloe Vera, Kupffer, Hepatocyte, Liver, ALT, AST, ALP, High-fat diet
48
54
http://goums.ac.ir/journal/browse.php?a_code=A-10-1-1038&slc_lang=fa&sid=1
Noshin
Yazdani
نوشین
یزدانی
5900319475328460049204
5900319475328460049204
No
M.Sc in Biology, Department of Biology, Faculty of Sciences, Shiraz Branch, Islamic Azad University, Shiraz, Iran
دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته زیست شناسی جانوری گرایش فیزیولوژی، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران.
Seyyed Ebrahim
Hosseini
سیدابراهیم
حسینی
ebrahim.hossini@yahoo.com
5900319475328460049205
5900319475328460049205
Yes
Associate Professor, Department of Biology, Faculty of Sciences, Shiraz Branch, Islamic Azad University, Shiraz, Iran. ebrahim.hossini@yahoo.com
دانشیار، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران