|
|
|
|
جستجو در مقالات منتشر شده |
|
|
4 نتیجه برای کلانی
دکتر محمدرضا مطیع، دکتر مجتبی موسوی بزاز، ناصر بهنام پور، دکتر بهنوش مرتضوی، دکتر محمدرضا کلانی، دوره 11، شماره 4 - ( زمستان 1388 )
چکیده
زمینه و هدف : آپاندیسیت حاد یکی از شایعترین اورژانسهای جراحی است و علیرغم معاینه فیزیکی و شرح حال دقیق، تشخیص آن قبل از عمل، یک مشکل اساسی است. روشهایی که به تشخیص آپاندیسیت کمک میکنند؛ شامل سونوگرافی، لاپاراسکوپی، سیتی اسکن و MRI میباشند. این مطالعه به منظور ارزیابی دقت سونوگرافی در تشخیص آپاندیسیت حاد انجام شد. روش بررسی : این مطالعه توصیفی آیندهنگر روی 265 بیمار مشکوک به آپاندیسیت مراجعه کننده به اورژانس مرکز آموزشی درمانی پنجم آذر گرگان طی شهریور 1384 لغایت شهریور 1385 انجام شد. بیماران مشکوک به آپاندیسیت توسط جراح عمومی ویزیت شدند و تمامی بیماران تحت سونوگرافی قرار گرفتند. بررسیهای سونوگرافی با روش High graded compression انجام شد و نتایج آن با یافتههای بالینی و آسیبشناسی مقایسه شد. یافتهها : نتایج سونوگرافی نشاندهنده 66 درصد حساسیت، 94 درصد ویژگی ، 98 درصد ارزش اخباری مثبت و 40 درصد ارزش اخباری منفی بود. نتیجهگیری : نتایج این مطالعه نشان داد که سونوگرافی در تایید تشخیص بالینی کمککننده است و استفاده از سونوگرافی قدرت تشخیص را افزایش داده و در کاهش لاپاروتومی منفی و اجتناب از آپاندکتومی غیرضروری کمککننده است.
دکتر محمدرضا دارابی، دکتر علیرضا خوئی، دکتر فرناز کلانی مقدم، دوره 12، شماره 2 - ( تابستان 1389 )
چکیده
تومور (BLT) Buschke-Lowenstein Tumor یا تومور گل کلمی شکل یا کوندیلوم آکومیناتوم بزرگ (GCA) Giant Condyloma Acuminatum با رشد آهسته و تهاجم موضعی است که اندازه بزرگی دارد و معمولاً در ناحیه پرینه ایجاد میشود. BLT توسط ویروس پاپیلومای انسانی، معمولاً توسط ژنوتیپ 6 یا 11 ایجاد میشود. BLT معمولاً در زمینه Condyloma Acuminatum ایجاد میشود و در هر سنی بعد از دوران بلوغ میتواند بروز کند. ولی معمولاً در دهههای 4 و 6 عمر تظاهر مییابد. رشد تهاجمی و عود بعد از درمان از ویژگیهای این تومور میباشد. معمولاً امکان تبدیل آن به بدخیمی نیز وجود دارد. در این مطالعه مرد 33 ساله مبتلا به Penile Buschke-Lowenstein Tumor گزارش شده است که تومور وی از زگیل تناسلی معمولی ناشی گردید.
بهمن آقچه لی، عبدالوهاب مرادی، علیجان تبرایی، حامد نذیری، محمدرضا کلانی، علیرضا تهمتن، دوره 23، شماره 4 - ( زمستان 1400 )
چکیده
زمینه و هدف: از زمان شروع پاندمی بیماری کووید-19 (Corona Virus Disease 2019: COVID-19) چالشهای متعددی در خصوص این بیماری و عامل ویروسی ایجاد کننده آن مطرح است. تشخیص سریع و دقیق ویروس به منظور کنترل گسترش و پیشرفت بیماری امری ضروری است. انتخاب نمونه مناسب در فازهای مختلف بیماری باعث کاهش نتایج منفی کاذب خواهند شد. این مطالعه به منظور شناسایی ژنوم سارس کرونا ویروس 2 (Sever Acute Respiratory Syndrome Corona Virus 2: SARS-CoV-2) در نمونه خون بیماران مبتلا به COVID-19 انجام شد.
روش بررسی: این مطالعه توصیفی - تحلیلی به روش سرشماری بر روی 100 نمونه خون تام بیماران (50 مورد بهبودی و 50 مورد مرگ) با تشخیص قطعی ابتلا به COVID-19 (مثبت شدن تست Real-Time RT-PCR نمونههای سوآپ نازوفارنکس) بستری در مرکز آموزشی و درمانی شهید صیاد شیرازی شهر گرگان طی سال 1399 انجام شد. یافتههای بالینی و آزمایشگاهی در دو گروه از بیماران مقایسه گردید. اسیدنوکلئیک ویروس از نمونههای خون تام بیماران استخراج شد و با استفاده از پرایمر و پروبهای اختصاصی کیت و با روش Real-Time RT-PCR بررسی حضور ژنوم ویروس انجام شد.
یافتهها: سن (سال) بهبودیافتگان (49.06±15.1) به طور معنی داری کمتر از سن فوت شدگان (12.4±58.3) بود (P<0.05). علایم بالینی شامل سرفه، تنگی نفس، ترشح خلط و تهوع در فوت شدگان در مقایسه با بهبودیافتگان به طور معنیداری بیشتر بود (P<0.05). تعداد لنفوسیتها و سطح پلاکت در بیماران فوت شده در مقایسه با بهبودیافتگان پایینتر و سطح آنزیم لاکتات دهیدروژناز بالاتر بود (P<0.05). ژنوم SARS-CoV-2 در نمونه خون 7 بیمار شامل 3 بیمار بهبود یافته و 4 بیمار فوت شده شناسایی گردید که با پیامد بیماری ارتباط آماری معنیداری نشان نداد.
نتیجهگیری: استفاده از نمونه خون به منظور تشخیص ژنوم ویروس COVID-19 نامناسب ارزیابی شد.
لیلی رمضان ساعتچی، روشنک خدابخش پیرکلانی، سید ابوالقاسم مهری نژاد، دوره 24، شماره 2 - ( تابستان 1401 )
چکیده
زمینه و هدف: افسردگی اساسی یک بیماری شایع در جهان است که با اختلالات شناختی همراه است. یکی از کارکردهای شناختی که با اختلال افسردگی اساسی مرتبط است؛ کارکردهای اجرایی است. این مطالعه به منظور ارزیابی جامع کارکردهای اجرایی به وسیله مجموعه خودکار ارزیابی عصب روانشناختی کمبریج در افراد دارای اختلال افسردگی اساسی انجام شد.
روش بررسی: این مطالعه مورد شاهدی روی 13 بیمار با تشخیص اختلال افسردگی اساسی و 13 فرد عادی در محدوده سنی 21 تا 35 سال مراجعهکننده به مراکز روانشناسی و روانپزشکی شهر تهران طی بهمن ماه سال 1399 انجام شد. افراد از میان مناطق 22 گانه شهر تهران چهار منطقه با روش نمونه گیری تصادفی خوشهای انتخاب شدند. در این چهار منطقه بیش از 50 مرکز روانشناسی و روانپزشکی (شامل مطبهای خصوصی و کلینیکها) شناسایی شد و از این تعداد 6 مرکز که بیشترین همکاری را با پژوهشگران نشان دادند؛ به صورت در دسترس انتخاب شدند. با مراجعه به این 6 مرکز روانشناسی و روانپزشکی از میان افرادی که ملاکهای ورود به پژوهش را داشتند؛ بهطور تصادفی انتخاب و در گروه آزمایش قرار گرفتند. با استفاده از روش همتاسازی افرادی که هیچ تشخیص روانپزشکی دریافت نکرده بودند؛ برای گروه کنترل انتخاب شدند. سپس گروه آزمایش و گروه کنترل مورد ارزیابی شناختی قرار گرفتند. ارزیابی شناختی با استفاده از آزمونهای مجموعه خودکار ارزیابی عصب روانشناختی کمبریج، انبک و جملات حافظه کاری دانیمن و کارپنتر انجام شد.
یافتهها: میانگین کارکرد اجرایی در گروه بیماران افسرده در مقایسه با گروه کنترل بهطور معنیداری کمتر بود (P<0.05). در بررسی جداگانه مؤلفههای کارکرد اجرایی در دو گروه افسرده و عادی در مؤلفه جابهجایی در تعداد کل خطاها افزایش آماری معنیدار، در مؤلفه بازداری در خطاهای جهت افزایش آماری معنیدار، در مؤلفه بهروزرسانی در خطای 1 کاهش آماری معنیدار، خطای 2 کاهش آماری معنیدار و زمان ۲ افزایش آماری معنیدار، در مؤلفه نگهداری حافظه کاری در خطا افزایش آماری معنیدار، در مؤلفه برنامهریزی در میانگین تأخیر (سرعت پاسخ) به انتخاب اول افزایش آماری معنیدار و میانگین تأخیر (سرعت پاسخ) برای تصحیح افزایش آماری معنیدار و در دستکاری حافظه کاری کاهش آماری معنیدار دیده شد (P<0.05).
نتیجهگیری: ارزیابی جامع کارکردهای اجرایی به وسیله مجموعه خودکار ارزیابی عصب روانشناختی کمبریج در افراد دارای اختلال افسردگی اساسی نشاندهنده میزان کمتر آن در مقایسه با افراد سالم است.
|
|
|
|
|
|