[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: معرفي مجله :: آخرين شماره :: آرشيو مقالات :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
آرشیو مقالات::
در باره نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌نامه‌ها::
هیئت تحریریه::
اعضای اجرایی::
ثبت نام::
راهنمای نگارش مقاله::
ارسال مقاله::
فرم تعهدنامه::
راهنما کار با وب سایت::
برای داوران::
پرسش‌های متداول::
فرایند ارزیابی و انتشار مقاله::
در باره کارآزمایی بالینی::
اخلاق در نشر::
در باره تخلفات پژوهشی::
رضایت‌آگاهانه‌شرکت‌درمطالعه::
لینکهای مفید::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
Google Scholar

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations66632975
h-index3117
i10-index20572

سال ۱۴۰۳ مبارک

:: دوره 24، شماره 3 - ( پاییز 1401 ) ::
جلد 24 شماره 3 صفحات 98-93 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی فعالیت آنتی‌اکسیدانی و ضدمیکروبی عصاره آبی قارچ دم بوقلمون (Trametes versicolor)
معصومه احمدپور ترکی1 ، مجتبی رنجبر 2، مصطفی گواهی3 ، مجید تفریحی4
1- دانشجوی کارشناسی ارشد زیست فناوری میکروبی، دانشکده زیست فناوری، دانشگاه تخصصی فناوری‌های نوین آمل، آمل، ایران.
2- دانشیار گروه زیست فناوری میکروبی، دانشکده زیست فناوری، دانشگاه تخصصی فناوری‌های نوین آمل، آمل، ایران. ، ranjbarf@ausmt.ac.ir
3- استادیار گروه نانوزیست فناوری، دانشکده زیست فناوری، دانشگاه تخصصی فناوری‌های نوین آمل، آمل، ایران.
4- استادیار گروه زیست شناسی سلولی مولکولی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران.
چکیده:   (1588 مشاهده)

زمینه و هدف: ارزش دارویی قارچ دم بوقلمون (Trametes versicolor) مهم‌تر از ارزش غذایی آن است. این قارچ دارای فعالیت‌های دارویی متنوعی است. این مطالعه به منظور ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی و خواص ضدمیکروبی عصاره آبی قارچ دم بوقلمون انجام شد.


روش بررسی: در ایﻦ مطالعه توصیفی - تحلیلی عصاره آبی قارچ دم بوقلمون تهیه شد. فعالیت آنتی‌اکسیدانی این قارچ به روش‌های دی فنیل پیکریل (DPPH) و قدرت احیاء کنندگی (RP)، میزان فلاونوئید به وسیله کلرید آلومینیوم و فنل کل به وسیله سنجش سیوکالتیو ارزیابی شدند. فعالیت ضدباکتریایی و ضدقارچی عصاره آبی قارچ دم بوقلمون بر روی باکتری‌های استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیا کلی و قارچ فوزاریوم تاپسینوم به روش دیسک دیفیوژن تعیین شد. بوتیل هیدروکسی تولوئن (BHT)، سیپروفلوکساسین و آمفوتریسین B به ترتیب به عنوان کنترل مثبت فعالیت آنتی‌اکسیدانی، سویه‌های باکتریایی و قارچی به کار برده شدند.


یافته‌ها: مقدار فنل کل 0.38±27.6 میلی‌گرم گالیک اسید بر گرم و مقدار فلاونوئید کل 0.04±4.2 میلی‌گرم گوئرستین بر گرم بودند. برپایه فعالیت مهار رادیکال DPPH ، عصاره آبی قارچ دم بوقلمون فعالیت مهار خوبی به میزان 1.2±93.8% با IC50 برابر با 0.8±103.9 میکروگرم بر میلی‌لیتر را در مقایسه با BHT استاندارد (IC50 برابر با 0.6±30.0 میکروگرم بر میلی لیتر) نشان داد. علاوه بر این مشاهده شد که با افزایش غلظت عصاره آبی قارچ دم بوقلمون، میزان قدرت کاهندگی آهن نیز افزایش می‌یابد.‌ منطقه مهار اطراف عصاره دامنه‌ای از 0.65±13 میلی متر در فوزاریوم تاپسینوم در غلظت 75 میلی‌گرم بر میلی لیتر تا 0.73±21 میلی متر در استافیلوکوکوس اورئوس در غلظت 300میلی‌گرم بر میلی‌لیتر بودند (P<0.05).


نتیجه‌گیری: عصاره آبی قارچ دم بوقلمون حاوی مقادیر قابل توجهی ترکیبات فنلی و دارای خاصیت ضدمیکروبی و آنتی‌اکسیدانی بالایی است.

واژه‌های کلیدی: قارچ دم بوقلمون، استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیا کلی، فوزاریوم تاپسینوم
Article ID: Vol24-41
متن کامل [PDF 729 kb]   (5857 دریافت)    
نوع مطالعه: تحقيقي | موضوع مقاله: میکروب شناسی
فهرست منابع
1. Kalač P. Chemical composition and nutritional value of European species of wild growing mushrooms: A review. Food Chemistry. 2009; 113(1): 9-16. DOI: 10.1016/j.foodchem.2008.07.077 [Link] [DOI]
2. Ma L, Chen H, Dong P, Lu X. Anti-inflammatory and anticancer activities of extracts and compounds from the mushroom Inonotus obliquus. Food Chem. 2013 Aug; 139(1-4): 503-8. DOI: 10.1016/j.foodchem.2013.01.030 [DOI] [PubMed]
3. Lorenzo M, Moldes D, Rodríguez Couto S, Sanromán A. Improving laccase production by employing different lignocellulosic wastes in submerged cultures of Trametes versicolor. Bioresour Technol. 2002 Apr; 82(2): 109-13. DOI: 10.1016/s0960-8524(01)00176-6 [DOI] [PubMed]
4. Shavit E. Over-the-Counter Medicinal Mushrooms. Fungi. 2009; 2(1): 15-19. [Link]
5. Thatoi H, Singdevsachan SK, Patra JK. Prebiotics and Their Production From Unconventional Raw Materials (Mushrooms). In: Grumezescu AM, Holban AM. Therapeutic, Probiotic, and Unconventional Foods. Chapter 5. Elsevier. 2018; pp: 79-99. DOI: 10.1016/B978-0-12-814625-5.00005-4 [Link] [DOI]
6. Zhang Q, Zhang JH, He YQ, Zhang QL, Zhu B, Shen Y, et al. Iridoid glycosides from Morinda officinalis How. exert anti-inflammatory and anti-arthritic effects through inactivating MAPK and NF-κB signaling pathways. BMC Complement Med Ther. 2020 Jun; 20(1): 172. DOI: 10.1186/s12906-020-02895-7 [DOI] [PubMed]
7. Asri RM, Yahya H, Rehan MM, Yahya HN. Antibacterial Properties of Ethanolic Extract of Mushrooms Sold in Malaysian Local Market. East African Scholars J Agri Life Sci. 2019 Nov; 2(11): 516-23. [View at Publisher]
8. Matijašević D, Pantić M, Rašković B, Pavlović V, Duvnjak D, Sknepnek A, et al. The Antibacterial Activity of Coriolus versicolor Methanol Extract and Its Effect on Ultrastructural Changes of Staphylococcus aureus and Salmonella Enteritidis. Front Microbiol. 2016 Aug; 7: 1226. DOI: 10.3389/fmicb.2016.01226 [DOI] [PubMed]
9. Strempel N, Strehmel J, Overhage J. Potential application of antimicrobial peptides in the treatment of bacterial biofilm infections. Curr Pharm Des. 2015; 21(1): 67-84. DOI: 10.2174/1381612820666140905124312 [DOI] [PubMed]
10. Stagos D. Antioxidant Activity of Polyphenolic Plant Extracts. Antioxidants (Basel). 2019 Dec; 9(1): 19. DOI: 10.3390/antiox9010019 [DOI] [PubMed]
11. González-de-Peredo AV, Vázquez-Espinosa M, Espada-Bellido E, Carrera C, Ferreiro-González M, Barbero GF, et al. Flavonol Composition and Antioxidant Activity of Onions (Allium cepa L.) Based on the Development of New Analytical Ultrasound-Assisted Extraction Methods. Antioxidants (Basel). 2021 Feb; 10(2): 273. DOI: 10.3390/antiox10020273 [DOI] [PubMed]
12. Muhammad DRA, Tuenter E, Patria GD, Foubert K, Pieters L, Dewettinck K. Phytochemical composition and antioxidant activity of Cinnamomum burmannii Blume extracts and their potential application in white chocolate. Food Chem. 2021 Mar; 340: 127983. DOI: 10.1016/j.foodchem.2020.127983 [DOI] [PubMed]
13. Ranjbar M, Kiani M, Nikpay A. Antioxidant and scolicidal activities of four Iranian Mentha species (Lamiaceae) in relation to phenolic elements. J Herbmed Pharmacol. 2020; 9: 200-208. DOI: 10.34172/jhp.2020.26 [View at Publisher] [DOI]
14. Wang Z, Barrow CJ, Dunshea FR, Suleria HAR. A Comparative Investigation on Phenolic Composition, Characterization and Antioxidant Potentials of Five Different Australian Grown Pear Varieties. Antioxidants (Basel). 2021 Jan; 10(2): 151. DOI: 10.3390/antiox10020151 [DOI] [PubMed]
15. Prevc T, Segatin N, Ulrih NP, Cigić B. DPPH assay of vegetable oils and model antioxidants in protic and aprotic solvents. Talanta. 2013 May; 109: 13-19. DOI: 10.1016/j.talanta.2013.03.046 [DOI] [PubMed]
16. Wootton-Beard PC, Moran A, Ryan L. Stability of the total antioxidant capacity and total polyphenol content of 23 commercially available vegetable juices before and after in vitro digestion measured by FRAP, DPPH, ABTS and Folin–Ciocalteu methods. Food Research International. 2011 Jan; 44(1): 217-24. DOI: 10.1016/j.foodres.2010.10.033 [Link] [DOI]
17. Ranjbar M, Kiani M, Khakdan F. Mentha mozaffarianii mediated biogenic zinc nanoparticles target selected cancer cell lines and microbial pathogens. Journal of Drug Delivery Science and Technology. 2020 Dec; 60: 102042. DOI: 10.1016/j.jddst.2020.102042 [Link] [DOI]
18. Kozarski M, Klaus A, Nikšić M, Vrvić MM, Todorović N, Jakovljević D, et al. Antioxidative activities and chemical characterization of polysaccharide extracts from the widely used mushrooms Ganoderma applanatum, Ganoderma lucidum, Lentinus edodes and Trametes versicolor. Journal of Food Composition and Analysis. 2012; 26(1-2): 144-53. DOI: 10.1016/j.jfca.2012.02.004 [Link] [DOI]
19. Rašeta M, Popović M, Knežević P, Šibul F, Kaišarević S, Karaman M. Bioactive Phenolic Compounds of Two Medicinal Mushroom Species Trametes versicolor and Stereum subtomentosum as Antioxidant and Antiproliferative Agents. Chem Biodivers. 2020 Dec; 17(12): e2000683. DOI: 10.1002/cbdv.202000683 [DOI] [PubMed]
20. Contato AG, Inácio FD, de Araújo CAV, Brugnari T, Maciel G, Isidoro Haminiuk CW, et al. Comparison between the aqueous extracts of mycelium and basidioma of the edible mushroom Pleurotus pulmonarius: chemical composition and antioxidant analysis. Food Measure. 2020; 14: 830-37. DOI: 10.1007/s11694-019-00331-0 [Link] [DOI]
21. Sabino Ferrari AB, Azevedo de Oliveira G, Mannochio Russo H, de Carvalho Bertozo L, da Silva Bolzani V, Cunha Zied D, et al. Pleurotusostreatus and Agaricus subrufescens: investigation of chemical composition and antioxidant properties of these mushrooms cultivated with different handmade and commercial supplements. International Journal of Food Science & Technology. 2021; 56(1): 452-60. DOI: 10.1111/ijfs.14660 [Link] [DOI]
22. Kotzekidou P, Giannakidis P, Boulamatsis A. Antimicrobial activity of some plant extracts and essential oils against foodborne pathogens in vitro and on the fate of inoculated pathogens in chocolate. LWT - Food Science and Technology. 2008 Jan; 41(1): 119-27. DOI: 10.1016/j.lwt.2007.01.016 [Link] [DOI]
23. Burt S. Essential oils: their antibacterial properties and potential applications in foods--a review. Int J Food Microbiol. 2004 Aug; 94(3): 223-53. DOI: 10.1016/j.ijfoodmicro.2004.03.022 [DOI] [PubMed]
24. Oyetayo V O, Dong CH, Yao YJ. Antioxidant and Antimicrobial Properties of Aqueous Extract from Dictyophora indusiata. The Open Mycology Journal, 2009, 3: 20-26. DOI: 10.2174/1874437000903010020 [View at Publisher] [DOI]
ارسال پیام به نویسنده مسئول


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ahmadpour Torki M, Ranjbar M, Govahi M, Tafrihi M. Effect of Aqueous Extract of Turkey Tail (Trametes versicolor) on Staphylococcus aureus, Escherichia coli and Fusarium thapsinum. J Gorgan Univ Med Sci 2022; 24 (3) :93-98
URL: http://goums.ac.ir/journal/article-1-4082-fa.html

احمدپور ترکی معصومه، رنجبر مجتبی، گواهی مصطفی، تفریحی مجید. ارزیابی فعالیت آنتی‌اکسیدانی و ضدمیکروبی عصاره آبی قارچ دم بوقلمون (Trametes versicolor). مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي گرگان. 1401; 24 (3) :93-98

URL: http://goums.ac.ir/journal/article-1-4082-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 24، شماره 3 - ( پاییز 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی گرگان Journal of Gorgan University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 40 queries by YEKTAWEB 4645