[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: معرفي مجله :: آخرين شماره :: آرشيو مقالات :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
آرشیو مقالات::
در باره نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌نامه‌ها::
هیئت تحریریه::
اعضای اجرایی::
ثبت نام::
راهنمای نگارش مقاله::
ارسال مقاله::
فرم تعهدنامه::
راهنما کار با وب سایت::
برای داوران::
پرسش‌های متداول::
فرایند ارزیابی و انتشار مقاله::
در باره کارآزمایی بالینی::
اخلاق در نشر::
در باره تخلفات پژوهشی::
رضایت‌آگاهانه‌شرکت‌درمطالعه::
لینکهای مفید::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
Google Scholar

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations66883002
h-index3117
i10-index20773
:: دوره 24، شماره 3 - ( پاییز 1401 ) ::
جلد 24 شماره 3 صفحات 72-65 برگشت به فهرست نسخه ها
ارتباط وضعیت تغذیه با سرطان پستان
مرضیه گرزین 1، انسیه گرزین2 ، حسن خورشا3 ، علی آرین نیا4
1- کارشناس ارشد مشاوره در مامایی، مرکز بهداشت شهرستان آزادشهر، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، آزادشهر، ایران. ، marziehgorzin@gmail.com
2- کارشناس بهداشت عمومی، مرکز بهداشت شهرستان آق قلا، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، آق قلا، ایران.
3- کارشناس آمار، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران.
4- استادیار، مرکز تحقیقات سرطان، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران.
چکیده:   (1023 مشاهده)

زمینه و هدف: سرطان پستان، شایع‌ترین نوع سرطان در زنان است و شناخت عوامل خطرساز ابتلا، بسیار ضروری است. این مطالعه به منظور تعیین ارتباط وضعیت تغذیه با سرطان پستان انجام شد.


روش بررسی: این مطالعه مورد – شاهدی روی 210 زن (105 بیمار مبتلا به سرطان پستان و 105 فرد سالم) در محدوده سنی 20 تا 89 سال در شهرستان آزادشهر طی سال 1398 انجام شد. اطلاعات مربوط به وضعیت تغذیه با استفاده از چک لیست محقق ساخته به روش مصاحبه جمع‌آوری شد.


یافته‌ها: گروه سنی بیشتر بیماران (49.5%) در محدوده 45 تا 54 سال قرار داشت. در گروه مورد و شاهد از نظر مصرف روغن جامد (49.5% در مقابل 31.4%) ، دمای داغ غذا (19% در مقابل 9.5%) ، مصرف نوشابه‌های گازدار بیش از دو بار در ماه (29.5% در مقابل 21%) و میانگین تعداد وعده‌های مصرف غذاهای سرخ شده در هفته (1.79±3.2 در مقابل 1.73±2.3) تفاوت آماری معنی‌داری یافت شد (P<0.05). بین دو گروه مورد و شاهد از نظر عواملی مانند سبزیجات، نوع و میزان گوشت، روغن حیوانی، حبوبات، نمک و چای رابطه آماری معنی‌داری یافت نشد.


نتیجه‌گیری: الگوی تغذیه زنان مبتلا به سرطان پستان در مقایسه با زنان سالم متفاوت ارزیابی گردید. به طوری که مصرف روغن جامد، دمای غذا، مصرف نوشابه‌های گازدار و غذاهای سرخ شده بیشتر بود.

واژه‌های کلیدی: سرطان پستان، وضعیت تغذیه، زنان
Article ID: Vol24-37
متن کامل [PDF 670 kb]   (6015 دریافت)    
نوع مطالعه: تحقيقي | موضوع مقاله: تغذيه
فهرست منابع
1. Ferlay J, Soerjomataram I, Dikshit R, Eser S, Mathers C, Rebelo M, et al. Cancer incidence and mortality worldwide: sources, methods and major patterns in GLOBOCAN 2012. Int J Cancer. 2015 Mar; 136(5): E359-86. DOI: 10.1002/ijc.29210 [DOI] [PubMed]
2. Momenimovahed Z, Salehiniya H. Epidemiological characteristics of and risk factors for breast cancer in the world. Breast Cancer (Dove Med Press). 2019 Apr; 11: 151-64. DOI: 10.2147/BCTT.S176070 [DOI] [PubMed]
3. DeSantis CE, Ma J, Goding Sauer A, Newman LA, Jemal A. Breast cancer statistics, 2017, racial disparity in mortality by state. CA Cancer J Clin. 2017 Nov; 67(6): 439-48. DOI: 10.3322/caac.21412 [DOI] [PubMed]
4. Ghoncheh M, Pournamdar Z, Salehiniya H. Incidence and Mortality and Epidemiology of Breast Cancer in the World. Asian Pac J Cancer Prev. 2016; 17(S3): 43-46. DOI: 10.7314/apjcp.2016.17.s3.43 [DOI] [PubMed]
5. Mousavi SM, Montazeri A, Mohagheghi MA, Jarrahi AM, Harirchi I, Najafi M, et al. Breast cancer in Iran: an epidemiological review. Breast J. 2007 Jul-Aug; 13(4): 383-91. DOI: 10.1111/j.1524-4741.2007.00446.x [DOI] [PubMed]
6. Roshandel G, Semnani S, Fazel A, Honarvar M, Taziki M, Sedaghat S, et al. Building cancer registries in a lower resource setting: The 10-year experience of Golestan, Northern Iran. Cancer Epidemiol. 2018 Feb; 52: 128-33. DOI: 10.1016/j.canep.2017.12.014 [DOI] [PubMed]
7. Hajifoghaha M, Mirmiran P, Alizadeh S. [Modification of Food Consumption, Reduction of Breast Cancer: A Review Study]. Journal of Isfahan Medical School. 2016; 34(386): 683-91. [Article in Persian] [View at Publisher]
8. De Cicco P, Catani MV, Gasperi V, Sibilano M, Quaglietta M, Savini I. Nutrition and Breast Cancer: A Literature Review on Prevention, Treatment and Recurrence. Nutrients. 2019 Jul; 11(7): 1514. DOI: 10.3390/nu11071514 [DOI] [PubMed]
9. Naja F, Nasreddine L, Awada S, El Sayed Ahmad R, Hwalla N. Nutrition in the Prevention of Breast Cancer: A Middle Eastern Perspective. Front Public Health. 2019 Nov; 7: 316. DOI: 10.3389/fpubh.2019.00316 [DOI] [PubMed]
10. Fararouei M, Iqbal A, Rezaian S, Gheibi Z, Dianatinasab A, Shakarami S, et al. Dietary Habits and Physical Activity are Associated With the Risk of Breast Cancer Among Young Iranian Women: A Case-control Study on 1010 Premenopausal Women. Clin Breast Cancer. 2019 Feb; 19(1): e127-e34. DOI: 10.1016/j.clbc.2018.10.011 [DOI] [PubMed]
11. Boggs DA, Palmer JR, Stampfer MJ, Spiegelman D, Adams-Campbell LL, Rosenberg L. Tea and coffee intake in relation to risk of breast cancer in the Black Women's Health Study. Cancer Causes Control. 2010 Nov; 21(11): 1941-48. DOI: 10.1007/s10552-010-9622-6 [DOI] [PubMed]
12. Reyhani M, Fahami F, Mosharaf S, Tarkesh N. The Relationship between the Amount of Dairy Products and Animal Proteins Consumption and Breast Cancer in Isfahani Women. J Adv Med Biomed Res. 2012; 20 (81): 45-54. [View at Publisher]
13. Marzbani B, Nazari J, Najafi F, Marzbani B, Shahabadi S, Amini M, et al. Dietary patterns, nutrition, and risk of breast cancer: a case-control study in the west of Iran. Epidemiol Health. 2019; 41: e2019003. DOI: 10.4178/epih.e2019003 [DOI] [PubMed]
14. Onsory K, Ranapoor S. [Breast Cancer and the Effect of Environmental Factors Involved]. NCMBJ. 2011; 1(4): 59-70. [Article in Persian] [View at Publisher]
15. Liu LY, Wang F, Cui SD, Tian FG, Fan ZM, Geng CZ, et al. A case-control study on risk factors of breast cancer in Han Chinese women. Oncotarget. 2017 Oct; 8(57): 97217-30. DOI: 10.18632/oncotarget.21743 [DOI] [PubMed]
16. Abdollahi Z, Minaei M, Doulati S. [Iranian dietary guidances]. 1st ed. Tehran: The Ministry of Health and Medical Education. 2019; pp: 1-34. [Persian]
17. Sofi NY, Jain M, Kapil U, Seenu V, Kamal VK, Pandey RM. Nutritional risk factors and status of serum 25(OH)D levels in patients with breast cancer: A case control study in India. J Steroid Biochem Mol Biol. 2018 Jan; 175: 55-59. DOI: 10.1016/j.jsbmb.2016.09.020 [DOI] [PubMed]
18. Mourouti N, Papavagelis C, Plytzanopoulou P, Kontogianni M, Vassilakou T, Malamos N, et al. Dietary patterns and breast cancer: a case-control study in women. Eur J Nutr. 2015 Jun; 54(4): 609-17. DOI: 10.1007/s00394-014-0742-8 [DOI] [PubMed]
19. Emaus MJ, Peeters PH, Bakker MF, Overvad K, Tjønneland A, Olsen A, et al. Vegetable and fruit consumption and the risk of hormone receptor-defined breast cancer in the EPIC cohort. Am J Clin Nutr. 2016 Jan; 103(1): 168-77. DOI: 10.3945/ajcn.114.101436 [DOI] [PubMed]
20. Queiroz SA, Sousa IM, Silva FRM, Lyra CO, Fayh APT. Nutritional and environmental risk factors for breast cancer: a case-control study. Sci Med. 2018; 28(2): ID28723. DOI: 10.15448/1980-6108.2018.2.28723 [Link] [DOI]
21. Lu S, Qian Y, Huang X, Yu H, Yang J, Han R, et al. The association of dietary pattern and breast cancer in Jiangsu, China: A population-based case-control study. PLoS One. 2017 Sep; 12(9): e0184453. DOI: 10.1371/journal.pone.0184453 [DOI] [PubMed]
22. Strnad M. [Salt and cancer]. Acta Med Croatica. 2010 May; 64(2): 159-61. [Article in Croatian] [PubMed]
23. Karimi Z, Jessri M, Houshiar-Rad A, Mirzaei HR, Rashidkhani B. Dietary patterns and breast cancer risk among women. Public Health Nutr. 2014 May; 17(5): 1098-106. DOI: 10.1017/S1368980013001018 [DOI] [PubMed]
24. PourRanjbar M, Amiri-Moghaddam M, Ghadimi B. [The Relationship between Breast Cancer and Lifestyle based on Cockerham and Bourdieu Theory: a study on Kerman women]. Journal of Health and Development. 2016; 5(3): 238-56. [Article in Persian] [View at Publisher]
25. Dydjow-Bendek D, Zagoźdźon P. Total Dietary Fats, Fatty Acids, and Omega-3/Omega-6 Ratio as Risk Factors of Breast Cancer in the Polish Population - a Case-Control Study. In Vivo. 2020 Jan-Feb; 34(1): 423-31. DOI: 10.21873/invivo.11791 [DOI] [PubMed]
26. Karimi Z, Houshyar-Rad A, mirzaie H, Rashidkhani B. [Dietary Patterns and Breast Cancer Among Women]. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism. 2012; 14(1): 53-62. [Article in Persian] [View at Publisher]
ارسال پیام به نویسنده مسئول


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Gorzin M, Gorzin E, Khorsha H, Ariannia A. Relationship between Nutritional Status and Breast Cancer. J Gorgan Univ Med Sci 2022; 24 (3) :65-72
URL: http://goums.ac.ir/journal/article-1-4006-fa.html

گرزین مرضیه، گرزین انسیه، خورشا حسن، آرین نیا علی. ارتباط وضعیت تغذیه با سرطان پستان. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي گرگان. 1401; 24 (3) :65-72

URL: http://goums.ac.ir/journal/article-1-4006-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 24، شماره 3 - ( پاییز 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی گرگان Journal of Gorgan University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645