i10-index20673
:: دوره 11، شماره 4 - ( زمستان 1388 ) ::
شیوع سندرم روده تحریک‌پذیر در دانش‌آموزان دبیرستان‌های شهر گرگان
میلاد فدایی ، اکرم ثناگو ، لیلا جویباری 1، کریم آق ارکاکلی ، شهریار سمنانی
زمینه و هدف : سندرم روده تحریک‌پذیر یک اختلال عملکرد روده‌ای است که بهترین نشانگر آن وجود نشانه‌های مزمن یا عودکننده درد یا احساس ناراحتی در شکم همراه با اسهال، یبوست و یا نفخ است. حدود20-3 درصد افراد جامعه به سندرم روده تحریک‌پذیر مبتلا می‌باشند. این مطالعه به منظور تعیین شیوع سندرم روده تحریک‌پذیر در دانش‌آموزان دبیرستان‌های شهر گرگان انجام شد. روش بررسی : در این مطالعه توصیفی تحلیلی با استفاده از نمونه‌گیری خوشه‌ای سه‌مرحله‌ای 1080 دانش‌آموز دختر و پسر ساکن شهر گرگان طی سال 1386 به صورت تصادفی مطالعه شدند. برای جمع‌آوری داده‌ها از پرسشنامه حاوی اطلاعات دموگرافیک و معیار استاندارد رم-2 استفاده شد. یافته‌ها : 1063 پرسشنامه توسط دانش‌آموزان 19-15 ساله به طور کامل تکمیل شد. طبق معیار رم-2 شیوع سندرم روده تحریک‌پذیر در بین دانش‌آموزان دبیرستانی 7/5 درصد تعیین گردید. ارتباط بین قومیت و میزان شیوع ابتلاء به این سندرم معنی‌دار بود (P<0.05). دانش‌آموزان ترکمن نسبت به سایر قومیت‌ها بیشترین میزان ابتلاء را داشتند. اختلاف معنی‌داری بین شیوع سندرم روده تحریک‌پذیر و متغیرهای جنس، سن و درآمد خانواده دیده نشد. نتیجه‌گیری : نتایج این مطالعه نشان داد که شیوع سندرم روده تحریک‌پذیر در این منطقه با شیوع گزارش شده در غرب کشور و همچنین برخی از کشورهای آسیایی نزدیک است.
واژه‌های کلیدی: سندرم روده تحریک‌پذیر، شیوع، دانش‌آموزان دبیرستانی، قومیت، گرگان

Milad Fadai, Akram Sanagoo(PhD), Leila M Jouybari (PhD), Krim AQ-Arakakli, Shariar Semnani (MD). The prevalence of Irritable Bowel Syndrome among high school pupile in Gorgan, North of Iran. J Gorgan Univ Med Sci 2009; 11 (4) :76-81

فدایی میلاد، ثناگو اکرم، جویباری لیلا، آق ارکاکلی کریم، سمنانی شهریار. شیوع سندرم روده تحریک‌پذیر در دانش‌آموزان دبیرستان‌های شهر گرگان. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي گرگان. 1388; 11 (4) :76-81

دوره 11، شماره 4 - ( زمستان 1388 ) برگشت به فهرست نسخه ها