i10-index20572

سال ۱۴۰۳ مبارک

شیوع باکتریوری در دختران دانش آموز مقطع ابتدایی شهر بندر ترکمن
مهران فرج الهی 1، عبدالجلال مرجانی ، تیمور آهنگری ، محمدعلی وکیلی ، نورمحمد سقلی
باکتریوری در میان دختران، به نحو چشمگیری، شایع تر از پسران است. به همین علت، غربالگری کودکان بدون علامت، از نظر وجود باکتریوری، قبل از اینکه آسیب کلیوی ایجاد شود، لازم می باشد. در این بررسی، نمونه های ادراری از 642 نفر از دانش آموزان دختر 6 تا 11 ساله مدارس بندر ترکمن، جمع آوری شد و بوسیله کشت و آزمایش کامل ادرار، مورد بررسی قرار گرفت. 15 نفر از دختران، باکتریوری قابل ملاحظه ای (5^10 کلنی یا بیشتر در هر میلی لیتر ادرار) داشتند، 11 نفر نیز دارای پیوری (5 لکوسیت یا بیشتر در هر زمینه میکروسکوپی با درشت نمایی قوی) بودند، 6 مورد از نمونه، هم، باکتریوری قابل ملاحظه ای داشتند، هم، دارای پیوری بودند و در 5 مورد، پیوری استریل وجود داشت. همچنین در ادرار شش نفر از دختران نیتریت مشاهده شد و تمامی نمونه های ادرار که دارای نیتریت بوده اند، کشت مثبت داشتند. میزان شیوع باکتریوری در این مطالعه 2.3% بوده است و اغلب کودکانی که باکتریوری داشتند، بدون علامت بودند. همچنین در این مطالعه، E.coli تنها عامل بیماریزایی بود که از کشت نمونه های ادرار بررسی شده استخراج گردید.
واژه‌های کلیدی: باکتریوری، دختران دانش آموز، پیوری
متن کامل [PDF 1061 kb]   (13832 دریافت)
نوع مطالعه: تحقيقي | موضوع مقاله: عمومى

Farajollahi M (MD), Marjani AJ (PhD), Ahangari T (PhD), Vakili MA (MSc), Saghali NM (MD). The incidence of bacteriuria among the school girls in Bander-Turkman . J Gorgan Univ Med Sci 1999; 1 (1) :24-31