i10-index20572

سال ۱۴۰۳ مبارک

محسن سعیدی 1، حسن برادران ، محمدرضا هاتف
آنتی بادی های ضد سیتوپلاسم نوتروفیل (ANCA)، علیه اجزای لیزوزومی و گرانول های اولیه سلول های میلوئیدی (نوتروفیل ها و مونوسیت ها)، در بعضی بیماری های روماتیسمی و نیز در بیماری وگنر بوجود می آید. این آنتی بادی ها، علاوه برآنکه ممکن است در بروز ضایعات عروقی دخالت داشته باشند، ارزش تشخیصی نیز دارند، بطوری که حساسیت و اختصاصی بودن سنجش (ANCA) در بیماری وگنر، در حدود 95-90% است. بنابراین با احتمال اینکه در بیماری های SLE و RA و WG نیز این آزمایش از حساسیت و ویژگی بالایی برخوردار می باشد، بر روی سرم 65 نفر از بیماران مبتلا به RA و 42 نفر از بیماران مبتلا به SLE، بررسی هایی صورت گرفت. با استفاده از روش ایمونوفلورسانس غیر مستقیم، دو الگوی رنگ پذیری مشاهده شد: (C-ANCA) یا نوع سیتوپلاسمی که در 88% موارد آنتی بادی از نوع Anti-PR3 می باشد و (P-ANCA) یا حاشیه هسته ای که شامل آنتی بادی های ضد میلوپراکسیداز (MPO)، لاکتوفرین (LF)، و کاتپسین G یا (CG) و الاستاز (HLE) و لیزوزیم (LZ) هستند. بعلاوه حساسیت (Sensitivity) آن برای بیماران (SLE) در رقت 1/128، برابر 8% و ویژگی (Specificity) برابر 85.1% و برای بیماران RA در رقت 1/16 دارای حساسیت 32.2% و ویژگی 87.5% می باشد.
واژه‌های کلیدی: آنتی بادی های ضدسیتوپلاسم نوتروفیل، واگنرگرانولوماتوز، لوپوس اریتماتوز، آرتریت روماتوئید، ایمنوفلورسانس غیر مستقیم
متن کامل [PDF 1376 kb]   (15776 دریافت)

Saeedi M (MSc), Baradaran H (PhD), Hatef MR (MD). The incidence of anti-neutrophil cytoplasmic antibody (ANCA) with IFA-method in patients with Rheumatoid arthritis (RA) and systemic Lupus erythematous (SLE) . J Gorgan Univ Med Sci 1999; 1 (1) :7-15

سعیدی محسن، برادران حسن، هاتف محمدرضا. بررسی انسیدانس آنتی بادی های ضد سیتوپلاسم نوتروفیلی (ANCA) به روش ایمونوفلورسانس غیر مستقیم (IFA) در بیماری های آرتریت روماتوئید (RA) و لوپوس اریتماتو سیستمیک (SLE) . مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي گرگان. 1378; 1 (1) :7-15