i10-index20673

سال ۱۴۰۳ مبارک

:: دوره 1، شماره 2 - ( تابستان 1378 ) ::
نشانگان هلپ و گزارش یک مورد آن
محمد حیدری گرجی
مقاله حاضر معرف یک بیمار 25 ساله است که با تظاهرات هموراژیک شدید و اختلال عملکرد کلیوی در اثر بروز اختلالات میکروآنژیوپاتیک در زمینه مسمومیت حاملگی از بیمارستان قائم (عج) علی آباد به مرکز آموزشی درمانی پنجم آذر گرگان ارجاع و با داشتن شواهدی از همولیز، افزایش آنزیم های کبدی و کاهش شمار پلاکت ها با تشخیص نشانگان هلپ (HELLP) تحت مراقبت قرار گرفت. مجموعه تظاهرات بالینی بیمار ظرف یک هفته و یافته های آزمایشگاهی ظرف سه هفته به وضعیت طبیعی برگشت نموده است. هدف از گزارش این مورد علاوه بر توجه دادن به اهمیت تشخیص و درمان این بیماری، تاکید بر ضرورت و اهمیت استفاده از نظام ارجاع در مراکز بهداشتی و آشنایی پرسنل رده های مختلف بهداشتی درمانی در کنترل حاملگی می باشد.
واژه‌های کلیدی: همولیز، تست های کبدی، کاهش پلاکت های خونی، کاهش ادرار، آنمی، هموراژی، مسمومیت حاملگی
متن کامل [PDF 890 kb]   (14854 دریافت)
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: عمومى

Heidarei Gorjee M (MD). HELLP syndrome (Case report) . J Gorgan Univ Med Sci 1999; 1 (2) :49-54