i10-index20572

سال ۱۴۰۳ مبارک

:: دوره 1، شماره 3 و 3-4 - ( پاييز و زمستان 1378 ) ::
جلد 1 شماره 3 و 3-4 صفحات 31-25 برگشت به فهرست نسخه ها
کاهش شنوایی حسی-عصبی در التهاب مزمن گوش میانی
محمدحسین تازیکی 1، محمدمهدی قاسمی
التهاب مزمن گوش میانی (اوتیت مدیا) پدیده ای تجربی است ولی در سیر خود می تواند باعث بروز عوارضی از جمله کاهش شنوایی حسی-عصبی شود. این مطالعه برای نشان دادن شیوع کاهش شنوایی حسی-عصبی در بیماران مبتلا به التهاب مزمن گوش میانی و همچنین رابطه آن با بعضی عوامل دیگر صورت گرفته است. به همین منظور 207 بیمار که دارای ترشحات چرکی از گوش بودند و یا قبلا ترشح داشته اند، بررسی شدند. 70 بیمار، اتوره دوطرفه و 137 بیمار، اتوره یک طرفه داشتند. بنابراین 277 گوش مورد ارزیابی قرار گرفت. میزان انتقال استخوانی بالاتر از 15db بدون درنظر گرفتن پدیده کارهارتناچ بعنوان پایه تشخیص کاهش شنوایی حسی-عصبی درنظر گرفته شد. 66 بیمار کاهش شنوایی حسی-عصبی داشتند که از میان آنها 26 مورد دوطرفه بود. لذا تعداد کل گوش های مبتلا به این عارضه 92 گوش بود (32.2%). همچنین آسیب هایی مثل TB، فیستول دریچه گرد و SCC گوش میانی، هرکدام در یک مورد مشاهده شد. در حدود 90.3% از موارد نگاره شنوایی مبین کاهش شنوایی در بسامدهای (فرکانس های) بالا بود. 47.6% از گوش ها با نسج جوانه ای و کلستاتوم دارای کاهش شنوایی بودند. حال آنکه 28.7% از موارد نشانگان سوراخ شدگی منجر به کاهش شنوایی حسی-عصبی را نشان دادند. تجزیه و تحلیل داده های مطالعه نشان داد که احتمال کاهش شنوایی حسی-عصبی در سنین بالا زیادتر می شود. این می تواند به علت اتوره طولانی تر بیماران مزبور باشد. بین شدت کاهش شنوایی حسی-عصبی و سن رابطه آماری یافت نشد و لذا تشخیص و درمان بموقع می تواند از پیدایش این عارضه جلوگیری نماید.
واژه‌های کلیدی: التهاب مزمن گوش میانی، کاهش شنوایی حسی-عصبی
متن کامل [PDF 974 kb]   (16546 دریافت)

Tazikei MH (MD), Ghasemi MM (MD). The incidence of sensory-neural hearing loss in patients with chronic Otitis Media . J Gorgan Univ Med Sci 1999; 1 (3 and 3-4) :25-31

تازیکی محمدحسین، قاسمی محمدمهدی. کاهش شنوایی حسی-عصبی در التهاب مزمن گوش میانی . مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي گرگان. 1378; 1 (3 و 3-4) :25-31