i10-index20774
:: دوره 10، شماره 4 - ( زمستان 1387 ) ::
واکسیناسیون سرخجه در بارداری و وضعیت سرولوژیک نوزادان
الهام خوری 1، آسیه سادات بنی عقیل ، رامین آذرهوش
زمینه و هدف : واکسن سرخجه از ویروس زنده ضعیف شده تهیه می‌شود. چنانچه این واکسن در دوره پرهیز بارداری تزریق گردد، می‌تواند جنین را در معرض خطر قرار دهد. این تحقیق با هدف تعیین وضعیت سرولوژیک IGM سرخجه در نوزادان مادرانی که در طی 3ماه قبل تا 3 ماه بعد از تزریق واکسن MR باردار شدند (دوره پرهیز)، انجام گرفت. روش بررسی: این مطالعه کوهورت روی 253 مادر در مرکز آموزشی درمانی دزیانی گرگان طی سال‌های 83-1382 انجام شد. گروه مورد (116 نفر، 8/45 درصد) شامل مادرانی بودند که به‌طور سهوی واکسن MR از نوع RA27/3را در دوره پرهیز دریافت کرده بودند و گروه شاهد (137 نفر، 2/54 درصد) از میان مراجعه‌کنندگان واکسن‌نزده مراجعه کننده به همان مرکز برای زایمان به طور تصادفی انتخاب شدند. گروه شاهد از نظر عوامل زمینه‌ای و مداخله‌ای با گروه مورد همسان شدند. میزان IGM سرمی سرخجه بندناف نوزادان برای تشخیص سرولوژیک عفونت جنینی در هر دو گروه پس از زایمان به روش ELISA اندازه‌گیری شد. داده‌های جمع‌آوری شده توسط آزمون‌های آماری کای‌اسکوئر و T-Test با سطح معناداری 05/0 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته‌ها : میزان موارد مثبت IGM نوزادی (یک مورد در هر گروه) در دو گروه مورد و شاهد مشابه بود. علی‌رغم این که تفاوت موجود در دو گروه معنی‌دار نبود، اما حداکثر خطر نسبی تئوری در این مطالعه برابر با 392/4درصد به دست آمد (392/4 و 271/0:CI 95درصد ، 091/1=RR). نتیجه‌گیری: علی‌رغم عدم وجود تفاوت معنی‌دار آماری در میزان موارد مثبت شدن IgM سرخجه نوزادی در دو گروه، به دلیل خطر نسبی به دست آمده پیشنهاد می‌شود که کماکان در دوره پرهیز، واکسیناسیون صورت نگیرد.
واژه‌های کلیدی: واکسن سرخجه، IgM سرخجه، واکسن MR، بارداری، سندرم سرخجه مادرزادی

Elham Khoori (MSc), Asiye Sadat Baniaghil (MSc), Ramin Azarhoush (MD). Rubella vaccination in pregnancy and serologic situation of infants. J Gorgan Univ Med Sci 2008; 10 (4) :44-48

خوری الهام، بنی عقیل آسیه سادات، آذرهوش رامین. واکسیناسیون سرخجه در بارداری و وضعیت سرولوژیک نوزادان. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي گرگان. 1387; 10 (4) :44-48

دوره 10، شماره 4 - ( زمستان 1387 ) برگشت به فهرست نسخه ها