[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: معرفي مجله :: آخرين شماره :: آرشيو مقالات :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
آرشیو مقالات::
در باره نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌نامه‌ها::
هیئت تحریریه::
اعضای اجرایی::
ثبت نام::
راهنمای نگارش مقاله::
ارسال مقاله::
فرم تعهدنامه::
راهنما کار با وب سایت::
برای داوران::
پرسش‌های متداول::
فرایند ارزیابی و انتشار مقاله::
در باره کارآزمایی بالینی::
اخلاق در نشر::
در باره تخلفات پژوهشی::
لینکهای مفید::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
Google Scholar

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations71943397
h-index3219
i10-index22085
:: دوره 18، شماره 2 - ( تابستان 1395 ) ::
جلد 18 شماره 2 صفحات 34-27 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر عصاره دانه انگور بر بهبود اختلالات حافظه و یادگیری ناشی از تزریق درون بطنی استرپتوزوتوسین در موش صحرایی
یعقوب فربود* 1، علیرضا سرکاکی2 ، مهرداد شهرانی کرانی3 ، مریم سعادت فرد4
1- استادیار، گروه فیزیولوژی و مرکز تحقیقات فیزیولوژی؛ دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران ، farbood_y@yahoo.com
2- استاد، گروه فیزیولوژی و مرکز تحقیقات فیزیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران
3- استادیار، مراکز تحقیقات گیاهان دارویی و سلولی - مولکولی، گروه فیزیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، شهرکرد، ایران
4- دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی، گروه فیزیولوژی و مرکز تحقیقات فیزیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران
چکیده:   (13457 مشاهده)

زمینه و هدف : آلزایمر یک بیماری مرتبط با سن است و با دمانس و کاهش نورون‌ها در مغز مشخص می‌شود. استرس اکسیداتیو مغز نقش مهمی در پیری و اختلالات نورودژنراتیو دارد. این مطالعه به منظور تعیین اثر عصاره دانه انگور بر بهبود اختلالات حافظه و یادگیری ناشی از تزریق درون بطنی استرپتوزوتوسین (STZ) در موش صحرایی نر انجام شد.

روش بررسی : در این مطالعه تجربی 80 سر موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار به‌طور تصادفی به 5 گروه 16 تایی کنترل، شم، دریافت کننده STZ، دریافت کننده عصاره دانه انگور (mg/kg 100، 30 روز، گاواژ) به‌علاوه STZ و دریافت کننده STZ به‌علاوه عصاره دانه انگور تقسیم شدند. حافظه حیوانات به‌وسیله تست‌های ماز آبی موریس، شاتل باکس و ماز T ارزیابی شد.

یافته‌ها : تزریق STZ به‌صورت داخل بطنی موجب تخریب حافظه حیوانات در تمامی تست‌ها گردید. تجویز عصاره دانه انگور قبل و بعد از تجویز داخل بطنی STZ زمان رسیدن به سکوی مخفی در تست ماز آبی موریس را نسبت به گروه آلزایمری کاهش داد (P<0.05). همچنین زمان تاخیر ورود به محفظه تاریک در تست حافظه اجتنابی غیرفعال نسبت به گروه آلزایمری افزایش معنی‌داری نشان داد (P<0.05). به‌علاوه درصد انتخاب بازوی صحیح در تست ماز T در حیوانات دریافت کننده عصاره دانه انگور قبل و بعد از تجویز STZ ، نسبت به گروه آلزایمری افزایش معنی‌داری نشان داد (P<0.05).

نتیجه‌گیری : عصاره دانه انگور اثر مهمی در پیشگیری و بهبود اختلال حافظه ناشی از تزریق داخل بطنی STZ دارد.

واژه‌های کلیدی: بیماری آلزایمر، عصاره دانه انگور، استرپتوزوتوسین، موش صحرایی
متن کامل [PDF 283 kb] [English Abstract]   (14227 دریافت)    
نوع مطالعه: تحقيقي | موضوع مقاله: فیزیولوژی - فارماکولوژی
* نشانی نویسنده مسئول: اهواز، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور، مرکز تحقیقات فیزیولوژی، کدپستی 15794-61357، تلفن و نمابر 33738268-061
فهرست منابع
1. Jee YS, Ko IG, Sung YH, Lee JW, Kim YS, Kim SE, et al. Effects of treadmill exercise on memory and c-Fos expression in the hippocampus of the rats with intracerebroventricular injection of streptozotocin. Neurosci Lett. 2008 Oct; 443(3): 188-92. doi:10.1016/j.neulet.2008.07.078
2. Castellani RJ, Rolston RK, Smith MA. Alzheimer disease. Dis Mon. 2010 Sep;56(9):484-546. doi:10.1016/j.disamonth.2010.06.001
3. Wang J, Ho L, Zhao W, Ono K, Rosensweig C, Chen L, et al. Grape-derived polyphenolics prevent Abeta oligomerization and attenuate cognitive deterioration in a mouse model of Alzheimer's disease. J Neurosci. 2008 Jun; 28(25): 6388-92. doi:10.1523/JNEUROSCI.0364-08.2008
4. Querfurth HW, LaFerla FM. Alzheimer's disease. N Engl J Med. 2010 Jan; 362(4): 329-44. doi:10.1056/NEJMra0909142
5. Bertram L, Lill CM, Tanzi RE. The genetics of Alzheimer disease: back to the future. Neuron. 2010 Oct; 68(2): 270-81. doi:10.1016/j.neuron.2010.10.013
6. Skulachev VP, Anisimov VN, Antonenko YN, Bakeeva LE, Chernyak BV, Erichev VP, et al. An attempt to prevent senescence: a mitochondrial approach. Biochim Biophys Acta. 2009 May; 1787(5): 437-61. doi:10.1016/j.bbabio.2008.12.008
7. Jomova K, Vondrakova D, Lawson M, Valko M. Metals, oxidative stress and neurodegenerative disorders. Mol Cell Biochem. 2010 Dec; 345(1-2): 91-104. doi:10.1007/s11010-010-0563-x
8. Balu M, Sangeetha P, Murali G, Panneerselvam C. Age-related oxidative protein damages in central nervous system of rats: modulatory role of grape seed extract. Int J Dev Neurosci. 2005 Oct; 23(6): 501-7.
9. Zhao Y, Zhao B. Oxidative Stress and the Pathogenesis of Alzheimer’s Disease. Oxidative Medicine and Cellular Longevity. 2013 (2013); Article ID 316523. http://dx.doi.org/10.1155/2013/316523
10. Choi SK, Zhang XH and Seo JS. Suppression of oxidative stress by grape seed supplementation in rats. Nutr Res Pract. 2012; 6(1): 3-8. doi:10.4162/nrp.2012.6.1.3
11. Leifert WR, Abeywardena MY. Cardioprotective actions of grape polyphenols. Nutr Res. 2008 Nov; 28(11): 729-37. doi:10.1016/j.nutres.2008.08.007
12. Yilmaz Y, Toledo RT. Oxygen radical absorbance capacities of grape/wine industry by products and effect of solvent type on extraction of grape seed polyphenols. J Food Comp Anal. 2006; 19(1): 41-8.
13. Nandakumar V, Singh T, Katiyar SK. Multi-targeted prevention and therapy of cancer by proanthocyanidins. Cancer Lett. 2008 Oct; 269(2): 378-87. doi:10.1016/j.canlet.2008.03.049
14. Beveridge TH, Girard B, Kopp T, Drover JC. Yield and composition of grape seed oils extracted by supercritical carbon dioxide and petroleum ether: varietal effects. J Agric Food Chem. 2005 Mar; 53(5): 1799-804.
15. Kim H, Deshane J, Barnes S, Meleth S. Proteomics analysis of the actions of grape seed extract in rat brain: technological and biological implications for the study of the actions of psychoactive compounds. Life Sci. 2006 Mar; 78(18): 2060-5.
16. Feng Y, Liu YM, Fratkins JD, LeBlanc MH. Grape seed extract suppresses lipid peroxidation and reduces hypoxic ischemic brain injury in neonatal rats. Brain Res Bull. 2005 Jul; 66(2):120-7.
17. Paxinos G, Watson C. The Rat Brain in Stereotaxic Coordinates. 6th ed. London: Academic Press. 2007; pp: 110-11.
18. Sharma B, Singh N, Singh M. Modulation of celecoxib- and streptozotocin-induced experimental dementia of Alzheimer's disease by pitavastatin and donepezil. J Psychopharmacol. 2008 Mar; 22(2): 162-71. doi:10.1177/0269881107081553
19. Grünblatt E, Koutsilieri E, Hoyer S, Riederer P. Gene expression alterations in brain areas of intracerebroventricular streptozotocin treated rat. J Alzheimers Dis. 2006 Aug; 9(3): 261-71.
20. Farbood Y, Sarkaki A, Badavi M. Preventive effect of Grape Seed hydroalcholic extract on Dementia type of Alzheimer's disease in aged male rats. Int J Pharm. 2009; 5: 257-62. doi:10.3923/ijp.2009.257.262
21. Mathangi DC, Namasivayam A. Effect of chronic cyanide intoxication on memory in albino rats. Food Chem Toxicol. 2000 Jan; 38(1):51-5.
22. Sonkusare S, Srinivasan K, Kaul C, Ramarao P. Effect of donepezil and lercanidipine on memory impairment induced by intracerebroventricular streptozotocin in rats. Life Sci. 2005 May; 77(1): 1-14.
23. Ishrat T, Khan MB, Hoda MN, Yousuf S, Ahmad M, Ansari MA, et al. Coenzyme Q10 modulates cognitive impairment against intracerebroventricular injection of streptozotocin in rats. Behav Brain Res. 2006 Jul; 171(1): 9-16.
24. Sonkusare S, Srinivasan K, Kaul C, Ramarao P. Effect of donepezil and lercanidipine on memory impairment induced by intracerebroventricular streptozotocin in rats. Life Sci. 2005 May; 77(1): 1-14.
25. Letenneur L, Proust-Lima C, Le Gouge A, Dartigues JF, Barberger-Gateau P. Flavonoid intake and cognitive decline over a 10-year period. Am J Epidemiol. 2007 Jun; 165(12): 1364-71.
26. Spencer JP. Beyond antioxidants: the cellular and molecular interactions of flavonoids and how these underpin their actions on the brain. Proc Nutr Soc. 2010 May; 69(2): 244-60. doi:10.1017/S0029665110000054
27. Spencer JP. Flavonoids: modulators of brain function? Br J Nutr. 2008 May; 99E (Suppl 1): ES60-77. doi:10.1017/S0007114508965776
28. Joseph JA, Shukitt-Hale B, Casadesus G. Reversing the deleterious effects of aging on neuronal communication and behavior: beneficial properties of fruit polyphenolic compounds. Am J Clin Nutr. 2005 Jan; 81(1 Suppl): 313S-316S.
29. Haque AM, Hashimoto M, Katakura M, Tanabe Y, Hara Y, Shido O. Long-term administration of green tea catechins improves spatial cognition learning ability in rats. J Nutr. 2006 Apr; 136(4):1043-7.
30. Kuriyama S, Hozawa A, Ohmori K, Shimazu T, Matsui T, Ebihara S, et al. Green tea consumption and cognitive function: a cross-sectional study from the Tsurugaya Project 1. Am J Clin Nutr. 2006 Feb; 83(2): 355-61.
31. Wang Y, Wang L, Wu J, Cai J. The in vivo synaptic plasticity mechanism of EGb 761-induced enhancement of spatial learning and memory in aged rats. Br J Pharmacol. 2006 May; 148(2): 147-53.
32. Zimmermann M, Colciaghi F, Cattabeni F, Di Luca M. Ginkgo biloba extract: from molecular mechanisms to the treatment of Alzhelmer's disease. Cell Mol Biol (Noisy-le-grand). 2002 Sep; 48(6): 613-23.
33. Nirmala GJ, Narendhirakannan RT. In vitro antioxidant and antimicrobial activities of grapes (Vitis Vinifera. L) seed and skin extracts-muscat Variety. Int J Pharm Pharm Sci. 2011; 3(4): 242-49.
34. Ramirez MR, Izquierdo I, do Carmo Bassols Raseira M, Zuanazzi JA, Barros D, et al. Effect of lyophilised Vaccinium berries on memory, anxiety and locomotion in adult rats. Pharmacol Res. 2005 Dec; 52(6): 457-62.
35. Schroeter H, Heiss C, Balzer J, Kleinbongard P, Keen CL, Hollenberg NK, et al. (-)-Epicatechin mediates beneficial effects of flavanol-rich cocoa on vascular function in humans. Proc Natl Acad Sci U S A. 2006 Jan; 103(4): 1024-9.
36. Joseph JA, Shukitt-Hale B, Casadesus G. Reversing the deleterious effects of aging on neuronal communication and behavior: beneficial properties of fruit polyphenolic compounds. Am J Clin Nutr. 2005 Jan; 81(1 Suppl): 313S-16S.
37. Lovell MA, Markesbery WR. Oxidative damage in mild cognitive impairment and early Alzheimer's disease. J Neurosci Res. 2007 Nov; 85(14): 3036-40.
38. Morris MC. The role of nutrition in Alzheimer's disease: epidemiological evidence. Eur J Neurol. 2009 Sep; 16 (Suppl 1): 1-7. doi:10.1111/j.1468-1331.2009.02735.x
39. Lu M, Xu L, Li B, Zhang W, Zhang C, Feng H, et al. Protective effects of grape seed proanthocyanidin extracts on cerebral cortex of streptozotocin-induced diabetic rats through modulating AGEs/RAGE/NF-kappaB pathway. J Nutr Sci Vitaminol (Tokyo). 2010; 56(2): 87-97.
40. Deshane J, Chaves L, Sarikonda KV, Isbell S, Wilson L, Kirk M, et al. Proteomics analysis of rat brain protein modulations by grape seed extract. J Agric Food Chem. 2004 Dec; 52(26):7872-83.
41. Bagchi D, Bagchi M, Stohs Sj, Ray SD, Sen CK, Preuss HG. Cellular protection with proanthocyanidins derived from grape seeds. Ann N Y Acad Sci. 2002 May; 957: 260-70.
ارسال پیام به نویسنده مسئول


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Farbood Y, Sarkaki AR, Shahrani Korrani M, Saadatfard M. Effect of grape seed extract on improving memory and learning impairment induced by streptozotocin in male rat. J Gorgan Univ Med Sci 2016; 18 (2) :27-34
URL: http://goums.ac.ir/journal/article-1-2758-fa.html

فربود یعقوب، سرکاکی علیرضا، شهرانی کرانی مهرداد، سعادت فرد مریم. اثر عصاره دانه انگور بر بهبود اختلالات حافظه و یادگیری ناشی از تزریق درون بطنی استرپتوزوتوسین در موش صحرایی. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي گرگان. 1395; 18 (2) :27-34

URL: http://goums.ac.ir/journal/article-1-2758-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 18، شماره 2 - ( تابستان 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی گرگان Journal of Gorgan University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4660
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons — Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0)