i10-index20673

سال ۱۴۰۳ مبارک

:: دوره 17، شماره 3 - ( پاییز 1394 ) ::
رسول اسلامی 1، رضا قراخانلو2 ، عبدالرضا کاظمی3 ، راضیه دباغ زاده4
1- دکتری فیزیولوژی ورزشی، گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد کرمان، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمان، ایران ، r_eslami1000@yahoo.com
2- دانشیار، گروه تربیت بدنی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه تربیت مدرس
3- استادیار، گروه تربیت بدنی، دانشکده ادبیات، دانشگاه ولی عصر(ع) رفسنجان
4- دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزشی، واحد کرمان، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمان، ایران
زمینه و هدف : عضله اسکلتی چندین نروتروفین و گیرنده‌هایشان را بیان می‌کند که جایگاهی را برای سیگنالینگ نروتروفین‌ها در بخش‌های عضله فراهم می‌کند. این مطالعه به منظور تعیین اثر یک جلسه فعالیت مقاومتی بر بیان ژن‌های NT-3 و TrkC در عضله سولئوس موش‌های صحرایی انجام شد. روش بررسی : در این مطالعه تجربی 16 سر موش صحرایی نر از نژاد ویستار به طور تصادفی در دو گروه 8 تایی کنترل و مداخله قرار گرفتند. بالارفتن از نردبان یک متری همراه با وزنه‌های بسته شده به دم حیوانات به عنوان فعالیت مقاومتی در نظر گرفته شد. برای اندازه‌گیری بیان ژن‌ها از روش Quantitative Real time RT-PCR استفاده شد. یافته‌ها : در بیان ژن NT-3 پس از یک جلسه فعالیت مقاومتی در عضله سولئوس تغییر آماری معنی‌داری مشاهده نشد. یک جلسه فعالیت مقاومتی باعث افزایش آماری معنی‌دار بیان ژن گیرنده TrkC به میزان 1.7 برابر در عضله سولئوس گردید (P<0.05). نتیجه‌گیری : فعالیت مقاومتی سبب افزایش بیان ژن گیرنده TrkC عضله سولئوس موش صحرایی گردید.
واژه‌های کلیدی: عضله سولئوس، فعالیت مقاومتی، نروتروفین-3، گیرنده TrkC، موش صحرایی
نوع مطالعه: تحقيقي | موضوع مقاله: ژنتیک

Eslami R, Gharakhanlou R, Kazemi AR, Dabaghzadeh R. Effect of a session resistance exercise on mRNA expression of NT-3 and TrkC proteins in soleus muscle of Wistar rats. J Gorgan Univ Med Sci 2015; 17 (3) :63-68

اسلامی رسول، قراخانلو رضا، کاظمی عبدالرضا، دباغ زاده راضیه. اثر یک جلسه فعالیت مقاومتی بر بیان ژن‌های NT-3 و TrkC در عضله سولئوس موش‌های صحرایی. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي گرگان. 1394; 17 (3) :63-68