i10-index20673
:: دوره 2، شماره 1 - ( بهار و تابستان 1379 ) ::
وضع ایمنی نسبت به سرخجه در میان دانش آموزان دختر دبیرستانی شهر گرگان
عبدالوهاب مرادی 1، طلعت مختاری آزاد
چکیده:   (19598 مشاهده)
بیماری سرخجه مادرزادی، یک بیماری بسیار خطرناک و جبران ناپذیر است و عوارضی مانند کری، کوری، آب مروارید، انسفالیت مادرزادی و عقب ماندگی های جسمی و ذهنی را در پی دارد. به این دلیل بررسی این بیماری و سطح ایمنی علیه آن در میان دختران سنین ازدواج که به زودی پس از ازدواج باردار خواهند شد دارای اهمیت خاصی است. در این پژوهش توصیفی وضعیت ایمنی دختران دبیرستانی شهر گرگان مورد بررسی قرار گرفت. نمونه های سرم به طور تصادفی از بین دانش آموزان دبیرستانی که به طور تصادفی انتخاب شده بودند گرفته شد. اطلاعات لازم برای بررسی های آماری در پرسشنامه هایی جمع آوری گردید. تعداد 486 نمونه سرم به روش ممانعت از هماگلوتیناسیون (HAI) مورد آزمایش کیفی قرار گرفتند و وجود یا عدم پادتن سرخجه در سرم آنان مشخص گردید. 81.2 درصد افراد مورد بررسی دارای پادتن (عیار پادتن مساوی یا بالاتر 8) و 18.8 درصد آنان حساس و واجد سرم منفی (عیار پادتن پایین تر از 8) بودند. از نظر آماری اختلاف معنی دار بین سطح ایمنی دیده دانش آموزان با مقاطع مختلف تحصیلی، سن دانش آموزان و تلقیح واکسن سه گانه سرخجه- سرخک- اوریون (MMR) شد، ولی بین سطح ایمنی دانش آموزان با تحصیلات پدر و مادر، تماس با افرادی که راش درآورده اند، راش درآوردن خود دانش آموزان و تعداد افراد خانواده اختلاف معنی داری دیده نشد. برای بالا بردن سطح ایمنی علیه سرخجه پیشنهاد می شود قبل از ازدواج، واکسن MMR در سنین کودکی تلقیح شود. علاوه بر آن بعد از و ازدواج قبل از بارداری، عیار پادتن علیه سرخجه در سرم مشخص گردد. در صورتی که عیار آن کمتر از 8 باشد تلقیح واکسن علیه سرخجه قبل از عملی کردن تصمیم بارداری ضروری است.
واژه‌های کلیدی: سرخجه، دختران دبیرستانی، سطح ایمنی
متن کامل [PDF 979 kb]   (14512 دریافت)

A.Moradi (Ph.D), T.Mokhtari – Azad(Ph.D). Immune states against Rubella virus among high-school girl pupils in Gorgan . J Gorgan Univ Med Sci 2000; 2 (1) :19-25

مرادی عبدالوهاب، مختاری آزاد طلعت. وضع ایمنی نسبت به سرخجه در میان دانش آموزان دختر دبیرستانی شهر گرگان. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي گرگان. 1379; 2 (1) :19-25