فراوانی اختلال نقص توجه / بیش فعالی و ارتباط آن با افسردگی در دانشجویان
نوشین پرورش* 1، حسن ضیاءالدینی2 ، راضیه عرفانی3 ، مصطفی شکوهی4
1- روانپزشک کودک ونوجوان، دانشیار مرکز تحقیقات علوم اعصاب، گروه روانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان ، n_parvaresh@yahoo.com
2- دانشیار گروه روانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان
3- پزشک عمومی
4- مربی اپیدمیولوژی، مرکزتحقیقات مدلسازی در سلامت، پژوهشکده آینده پژوهی در سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کرمان
زمینه و هدف:با توجه به اثرات مخرب عدم درمان اختلال نقص توجه / بیش فعالی (ADHD)، این مطالعه به منظور تعیین فراوانی اختلال نقص توجه / بیش فعالی و ارتباط آن با افسردگی در دانشجویان انجام شد. روش بررسی : این مطالعه توصیفی روی 414 دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در سال‌های 89-1388 انجام شد. غربالگری ADHD با پرسشنامه خودگزارش‌دهی ADHD بزرگسالان (ASRS) انجام شد. ADHD کودکی با پرسش از والدین و افسردگی با پرسشنامه بک ارزیابی شد. یافته‌ها :فراوانی ADHD بزرگسالی3.9%و فراوانی ADHD کودکی (بیش‌فعالی-کم توجهی- مرکب)8.5%به دست آمد. فراوانی افسردگی در افرادی که ADHD کودکی یا بزرگسالی داشتند؛ بیشتر بود. افسردگی با مقطع تحصیلی ارتباط آماری معنی‌داری داشت (P<0.05). به صورتی که در مقطع کارشناسی بیشترین میزان افسردگی و در مقطع کارشناسی ارشد کمترین میزان افسردگی گزارش شد. نتیجه‌گیری : این مطالعه نشان داد که افسردگی در افراد مبتلا به ADHD بزرگسالی و یا وجود سابقه ابتلا در کودکی، شایع است.
واژه‌های کلیدی: ADHD بزرگسالی، ADHD کودکی، افسردگی
نوع مطالعه: تحقيقي | موضوع مقاله: روانپزشكي
* نشانی نویسنده مسئول: کرمان، بلوار جمهوری اسلامی، بیمارستان شهیدبهشتی، تلفن 2116328-0341 ، نمابر 2110856

Parvaresh N, Ziaadini H, Erfani R, Shokoohi M. Prevalence of attention deficit hyperactivity disorder and its relation with depression. J Gorgan Univ Med Sci 2014; 16 (1) :94-99