i10-index20572

سال ۱۴۰۳ مبارک

رسول اسلامی1 ، رضا قراخانلو 2، سیدجواد مولی3 ، حمید رجبی4 ، ریحانه محمدخانی5
1- استادیار، دانشکده تربیت بدنی، دانشگاه علامه طباطبائی
2- دانشیار، گروه تربیت بدنی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه تربیت مدرس ، ghara_re@modares.ac.ir
3- دانشیار، گروه ژنتیک، دانشکده علوم پایه، دانشگاه تربیت مدرس
4- دانشیار، گروه فیزیولوژی، دانشکده تربیت بدنی، دانشگاه خوارزمی
5- کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه تربیت مدرس
زمینه و هدف : خانواده عوامل رشدی نقش مهمی را در سلامت سیستم عصبی-عضلانی ایفا می‌کند. این مطالعه به منظور تعیین اثر یک جلسه تمرین بدنی از نوع مقاومتی بر مقادیر پروتئینی و بیان ژن NT-4/5 در عضلات کند و تند تنش موش‌های صحرایی انجام شد. روش بررسی : در این مطالعه تجربی 16 موش صحرایی نر به طور تصادفی در دو گروه 8 تایی تمرین مقاومتی و کنترل قرار گرفتند. تمرین مقاومتی شامل بالارفتن از نردبان یک متری به همراه وزنه‌های بسته شده به دم موش‌ها بود. برای اندازه‌گیری بیان ژن NT-4/5 از Quantitative Real time RT-PCR و برای اندازه‌گیری پروتئین آن از روش الایزا استفاده شد. یافته‌ها : یک جلسه تمرین مقاومتی باعث کاهش معنی‌داری در بیان ژن NT-4/5 و افزایش معنی‌دار پروتئین آن در عضله سولئوس شد (P<0.05). یک جلسه تمرین مقاومتی بر مقادیر پروتئینی و بیان ژن NT-4/5 در عضله خم کننده بلند انگشتان اثر آماری معنی‌داری نداشت. نتیجه‌گیری : یک جلسه تمرین بدنی از نوع مقاومتی باعث تغییرات در مقادیر پروتئینی و بیان ژن NT-4/5 در عضله اسکلتی شد که این تغییرات به نوع عضله نیز وابسته است.
واژه‌های کلیدی: نروتروفین 5 / 4، عضلات تند تنش، عضلات کند تنش، تمرین مقاومتی
نوع مطالعه: تحقيقي | موضوع مقاله: فیزیولوژی

Eslami R, Gharakhanlou R, Mowla J, Rajabi H, Mohammadkhani R. Effect of resistance exercise on protein content and mRNA expression of NT 4/5 in rat slow and fast muscles. J Gorgan Univ Med Sci 2014; 16 (1) :35-41
URL: http://goums.ac.ir/journal/article-1-1971-fa.html