i10-index20774
:: دوره 15، شماره 3 - ( پاییز 1392 ) ::
محمدمهدی سلطان دلال1 ، محمد کاظم شریفی یزدی 2، سوان آوادیس یانس3 ، هدروشا ملاآقامیرزایی3 ، آیلار صباغی3
1- استاد مرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی،بخش میکروب شناسی، گروه پاتوبیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- استاد مرکز تحقیقات بیماری‌های مشترک انسان و دام (زئونوز)، گروه علوم آزمایشگاهی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، mksharifi@tums.ac.ir
3- کارشناس ارشد میکروب شناسی، مرکز تحقیقات میکروبیولوژی موادغذایی، بخش میکروب شناسی، گروه پاتوبیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ت�
زمینه و هدف : کلبسیلاها باکتری گرم منفی VP (وژز پروسکوئر) مثبت هستند که به صورت همسفره در دستگاه گوارش و مجاری تنفسی افراد یافت شده و به عنوان عامل عفونت جدی در بیماران بستری در بیمارستان و مقاوم در برابر آنتی‌بیوتیک‌ها مطرح هستند. این مطالعه به منظور تعیین اثر سیپروفلوکساسین، سفتی‌زوکسیم و کاربنی‌سیلین بر کلبسیلاهای جدا شده از نمونه بیماران انجام شد. روش بررسی : در این مطالعه آزمایشگاهی 1200 نمونه بالینی مختلف از بیماران بستری در بیمارستان امام خمینی (ره) تهران جمع‌آوری و برای شناسایی کلبسیلا مورد بررسی قرار گرفتند. برای تعیین حداقل غلظت کشندگی (MIC) گونه‌های کلبسیلا شناسایی شده، نسبت به آنتی‌بیوتیک‌های کاربنی‌سیلین، سفتی‌زوکسیم و سیپروفلوکساسین از روش تهیه رقت در لوله macrodilution broth test استفاده شد. یافته‌ها : از 1200 نمونه جدا شده 300 نمونه (25درصد) کلبسیلا تشخیص داده شد. بیشترین کلبسیلای تشخیص داده شده از نمونه‌های ادرار (73 درصد) بود و کلبسیلا پنومونیه (94 درصد) فراوان‌ترین گونه جدا شده بود. نتایج MIC و حداقل غلظت مهارکنندگی (MBC) حاصله با استفاده از رقت‌های متوالی، محدوده غلظت‌هایی که رشد گونه‌های مختلف کلبسیلا را متوقف ساخت؛ به ترتیب برای کاربنی‌سیلین 16-1024 μg/ml ، سفتی‌زوکسیم 4-256 μg/ml و سیپروفلوکساسین 16-0.25 μg/ml به دست آمد. 94 درصد از کل گونه‌های کلبسیلا نسبت به کاربنی‌سیلین، 6 درصد به سفتی‌زوکسیم و یک درصد به سیپروفلوکساسین مقاوم بودند. نتیجه‌گیری : دو داروی سیپروفلوکساسین و سفتی‌زوکسیم در درمان عفونت‌های ناشی از کلبسیلا مناسب هستند.
واژه‌های کلیدی: کلبسیلا، عفونت بیمارستانی، حداقل غلظت کشنده، حداقل غلظت مهار کننده، سیپروفلوکساسین، سفتی‌زوکسیم
متن کامل [PDF 301 kb] [English Abstract]   (19589 دریافت)
نوع مطالعه: تحقيقي | موضوع مقاله: میکروب شناسی

Soltan Dallal MM, Sharifi Yazdi MK, Avadisians S, Agha Mirazaei H, Sabaghi A. Efficacy of Ciprofloxacin, Ceftizoxims and Carbenicillin on Klebsiella species isolated from hospital specimens. J Gorgan Univ Med Sci 2013; 15 (3) :77-83