i10-index20774
:: دوره 13، شماره 3 - ( پاييز 1390 ) ::
لیلا براتی 1، فرزاد قزلسفلی2 ، رامین آذرهوش3 ، فریده حیدری4 ، محمد نورا5
1- پزشک عمومی ، معاونت بهداشتی ، دانشگاه علوم پزشکی گلستان ، dr_l_barati@yahoo.com
2- پزشک عمومی ، مرکز بهداشت شهرستان گرگان
3- دانشیار گروه پاتولوژی ، دانشکده پزشکی ، دانشگاه علوم پزشکی گلستان
4- کارشناس مامایی ، کارشناس مادران مرکز بهداشت شهرستان کلاله
5- کارشناس علوم آزمایشگاهی ، مرکز بهداشت شهرستان کلاله
زمینه و هدف : عفونت ادراری شایع‌ترین عفونت باکتریایی در زمان بارداری است. زنان باردار بیشتر در معرض ابتلا به پیلونفریت می‌باشد. شناسایی به موقع عفونت ادراری و درمان متناسب با آن به خصوص در زنان باردار در مواقعی که دسترسی به انجام کشت ادرار وجودندارد؛ می‌تواند در کاهش عوارض ناشی از آن مؤثر باشد. این مطالعه به منظور تعیین حساسیت باکتری اشریشیاکلی جدا شده از کشت ادرار زنان باردار نسبت به آنتی‌بیوتیک‌های رایج در شهرستان کلاله انجام شد. روش بررسی : این مطالعه توصیفی روی باکتری اشرشیاکلی جدا شده از نمونه ادرار 360 زن باردار مراجعه کننده به آزمایشگاه مرکز بهداشت شهرستان کلاله در سال 1387 صورت گرفت. پس از کشت نمونه‌های ادرار در محیط‌های ائوزین متیلن بلو EMB ، بلادآگار و محیط‌های کشت افتراقی سوش اشرشیاکلی؛ آنتی‌بیوگرام با روش انتشار دیسک Kirby-Bauer انجام شد و هاله عدم رشد آن طبق استانداردهای کمیته ملی برای آزمایشگاه‌های بالینی نسبت به آنتی‌بیوتیک‌ها تعیین شد. یافته‌ها : میزان حساسیت به آنتی‌بیوتیک کواموکسی کلاو 5.72 درصد، آمپی‌سیلین 8.86 درصد، آموکسی‌سیلین 11.87درصد، سفازولین 32.12 درصد، سفالکسین 36.1 درصد، جنتامایسین 40.28 درصد، کوتریموکسازول 48.15 درصد، نالیدیکسیک‌اسید 55.3 درصد، نیتروفورانتویین 72.48 درصد و سفتریاکسون 80.78 درصد تعیین گردید. نتیجه‌گیری : نتایج این مطالعه نشان‌دهنده میزان بالای مقاومت باکتری اشرشیاکلی جدا شده از ادرار زنان باردار نسبت به آنتی‌بیوتیک‌های آموکسی‌سیلین و آمپی‌سیلین (داروی معرفی شده خط اول در دستورالعمل مراقبت مادران باردار) در این منطقه می‌باشد. همچنین بالاترین حساسیت نسبت به سفتریاکسون و نیتروفورانتویین مشاهده گردید.
واژه‌های کلیدی: اشرشیاکلی، بارداری، کشت ادرار، آنتی بیوتیک
نوع مطالعه: گزارش كوتاه | موضوع مقاله: طب عفونی

Barati L (MD), Ghezelsofla F (MD), Azarhoush R (PhD), Heidari F (BSc), Noora M (BSc). Antibiotic sensitivity of isolated E.coli from pregnant women urine. J Gorgan Univ Med Sci 2011; 13 (3) :101-107

براتی لیلا، قزلسفلی فرزاد، آذرهوش رامین، حیدری فریده، نورا محمد. تعیین حساسیت باکتری اشریشیاکلی جدا شده از ادرار زنان باردار نسبت به آنتی‌بیوتیک‌ها در شهرستان کلاله (1387). مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي گرگان. 1390; 13 (3) :101-107